به گفته مدیرکل دامپزشکی جنوب کرمان تا کنون هیچ کانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در این منطقه مشاهده نشده است.

آنفلوآنزای پرندگان در جنوب کرمان مشاهده نشدبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، علی احمدی مدیرکل دامپزشکی جنوب کرمان اظهار داشت: منطقه تحت پوشش اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان به طور مستمر در حال پایش آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است.

وی از برگزاری همایش آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در منطقه جنوب کرمان خبر داد و گفت: این همایش با توجه به اهمیت بیماری به خصوص در نیمه دوم سال به دلیل سرد شدن هوا و افزایش بقای ویروس در محیط و همزمانی آن با ورود پرندگان مهاجر و به منظور اطلاع رسانی و آموزش به تمامی گروه‌های هدف برگزار شد.

مدیرکل دامپزشکی جنوب کرمان تصریح کرد: بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نوعی بیماری ویروسی است که علاوه بر طیور، برخی پستانداران از جمله انسان را نیز می‌تواند درگیر کند و پرندگان وحشی و آبزیان می‌توانند به عنوان مخزن این بیماری عمل کنند.

وی افزود: با توجه به اینکه پرندگان وحشی مهاجر نقش مهمی در ورود ویروس به استان دارند باید از صید این پرندگان پرهیز و از تماس آن‌ها با مرغ‌های بومی جلوگیری شود.

احمدی گفت: بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان دارای علائم بی‌حالی شدید، پژمردگی و دور هم جمع شدن گله، سیاه شدن و خونریزی تاج، ریش و ساق پا، اُفت ناگهانی و شدید تولید تخم‌مرغ روزانه، علائم تنفسی حاد و کاهش شدید مصرف دان است، ضمن آنکه این بیماری به طور ناگهانی در گله انتشار می‏‌یابد و تلفات ناشی از آن تا ۱۰۰ درصد ممکن می‌شود.

در فصل پاییز با توجه به سردی هوا و ماندگاری بیشتر ویروس آنفلوانزآی فوق حاد پرندگان در محیط، احتمال انتقال ویروس از نقطه‌ای به نقطه دیگر بیشتر می‌شود و این موضوع با توجه به فصل کوددهی باغ‌ها و مزارع توسط کشاورزان، حائز اهمیت است.

جنوب کرمان از هفت شهرستان با جمعیت یک میلیون نفر تشکیل شده و جازموریان به عنوان یک تالاب فصلی در این منطقه قرار دارد که همه ساله میزبان پرندگان زیادی از مناطق دور است.

جازموریان با مساحت سه هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع به عنوان یکی از تالاب‌های فصلی مشترک بین سیستان و بلوچستان و کرمان است.

اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان مستقل از مرکز استان فعالیت می‌کند.

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.