یک فیزیوتراپیست گفت: ورزش‌های یوگا نقش مؤثری در فعال نگه داشتن نیروگاه‌های هوش و استعداد در مغز دارند.

فهیمه اوکاتی فیزیوتراپیست در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تأثیر مغز در فعالیت‌های روزانه افراد اظهار کرد: هر روز صبح وقتی از خواب بیدار می‌شویم، وضعیت سلامت بدن و راستای قامتمان حس و حال کل روز ما را تعیین می‌کند بطور مثال اگر با گردن درد و یا کمر درد از خواب بیدار شویم، کل روز از نظر جسمی و روحی با این موضوع درگیر هستیم به نحوی که بقیه فعالیت‌های جسمی و فکری ما تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

ورزشی که حال مغزتان را خوب می‌کند/ ورزش مغزی که دشمن افسردگی است

او بیان کرد: تکنیک‌های یوگای مختلفی وجود دارند که می‌توانند راستای بدن ما را برای کل روز اصلاح کنند، اما این تنها شرط کافی نیست، بلکه سلامت فکری هم بسیار اهمیت دارد؛ مغز فرد نقش شگفت‌انگیزی در انجام فعالیت‌های روزانه او دارد به طوری که توانایی شخص برای هر کنش و واکنشی در طول روز به سلامت مغزش بستگی دارد.


بیشتر بخوانید: دیابت را با ورزش کنترل کنید


اوکاتی افزود: مغز فرد هم مانند هر اندام دیگری در بدن به تغذیه و دریافت انرژی نیاز دارد؛ همانطور که ورزش به شکل‌گیری فرم بدن شخص کمک می‌کند، برای فعال نگه داشتن نیروگاه‌های هوش و استعداد در مغز انجام ورزش‌های مغزی هم ضروری است.

یوگا؛ ورزشی که تن و روان را یکپارچه می‌سازد

این فیزیوتراپیست تأکید کرد: یوگا؛ ورزشی است که تن و روان را یکپارچه می‌کند؛ واژه یوگا در سانسکریت به معنای یکپارچه‌سازی و یگانگی است. تمرین‌های این ورزش مجموعه‌ای از فنون ساده تا پیشرفته را شامل می‌شود که همگی در افزایش توان فردی و آگاهی متمرکز هستند. ورزش یوگای فوق‌العاده مغزی یک تمرین ساده و کوتاه برای افزایش قدرت مغز است.

او تصریح کرد: بر اساس اصول باستانی، یوگا، طب سوزنی و یوگا فوق‌العاده مغزی، جریان آزاد انرژی از مغز، ستون فقرات و کل سیستم عصبی-محیطی را تقویت می‌کند و اجازه می‌دهد تا جریان شفاف انرژی از مراکز انرژی که چاکراه‌ها نامیده می‌شود، عبور کند.


بیشتر بخوانید: راهکار‌های تغذیه‌ای و ورزشی برای رفع یبوست کودکان


اوکاتی گفت: تمرین یوگای فوق‌العاده مغزی، ورزشی بسیار ساده و مفید است که نقش مؤثری در بهبود سلامت ذهنی و تمرکز دارد؛ از جمله فواید این ورزش می‌توان به همزمانی فعالیت نیمکره راست و چپ مغز، افزایش انرژی، تمرکز، ظرفیت فکری، خلاقیت و مهارت‌های تصمیم‌گیری و کاهش یا از بین رفتن استرس، هیجان‌ و رفتار‌های آسیب‌زا اشاره کرد.

این فیزیوتراپیست اظهار کرد: ورزش یوگای فوق‌العاده مغزی برای مبتلایان به آلزایمر، نقص توجه، افسردگی، اُتیسم و کودکان بیش‌فعال پیشنهاد می‌شود که می‌تواند با جلسات مدیتیشن (تن‌آرامی) همراه باشد.

او بیان کرد: محلی که برای انجام تمرین یوگا در نظر گرفته می‌شود، بسیار اهمیت دارد؛ این تمرین باید در محلی انجام شود که شخص در آن مکان آرامش داشته باشد. بنابر این طبیعت بهترین مکان است، اما یک گوشه دنج در خانه هم محل خوبی برای فرد است تا با تمرکز در انجام صحیح تمرین تلاش کند.

اوکاتی افزود: انجام تمرین یوگای فوق‌العاده مغزی در جهت صحیح بسیار اهمیت دارد. کسانی که این تمرین را انجام می‌دهد، معتقد هستند که جهت فرد می‌تواند بر انرژی و تمرکز او اثر بگذارد. افرادی که یوگای فوق‌العاده مغزی را انجام می‌دهند باید به سمت شرق جغرافیا بایستند، اما اگر سالمند هستند باید رو به شمال بایستند؛ اگر فرد از جهت جغرافیایی مطمئن نیست، می‌تواند از قطب‌نمای موجود در گوشی‌های هوشمند خود استفاده کند.

این فیزیوتراپیست تأکید کرد: یوگای فوق‌العاده مغزی نیاز به میزان بالایی از تمرکز ذهنی دارد، بنابر این پیش از انجام این تمرین فرد باید همه زیور‌آلات خود را در بیاورد.

نحوه انجام یوگای فوق‌العاده مغزی

او تصریح کرد: برای انجام یوگای فوق‌العاده مغزی فرد باید در یک اتاق آرام، راست بایستند سپس سر را بالا ببرد و پشت خود را صاف کند؛ قفسه سینه را به جلو بکشد و ستون فقرات را صاف نگه دارد؛ کف پا‌ها باید روی زمین باشد؛ در نخستین مرحله شخص باید زبان را به سقف دهان بچسباند به طوری که انگار کلمه «لا» را قصد دارد بگوید؛ زبان در همه طول انجام تمرین باید در پشت دندان‌ها به همین صورت باقی بماند. فرد باید  با دست چپ، لاله گوش راست و با دست راست لاله گوش چپ را طوری لمس کند که انگشت شست او جلوی لاله گوش قرار بگیرد.

ورزشی که حال مغزتان را خوب می‌کند/ ورزش مغزی که دشمن افسردگی است

اوکاتی افزود: در مرحله بعد شخص باید زانو‌های خود را خم و آنها را به زمین نزدیک کند، هنگام نزدیک شدن به زمین عمل دَم و موقع برخاستن عمل بازدَم را انجام دهد؛ در طول انجام این تمرین پشت صاف است و زبان پشت دندان‌ها نگه داشته می‌شود.

ورزشی که حال مغزتان را خوب می‌کند/ ورزش مغزی که دشمن افسردگی است

این فیزیوتراپیست یاد‌آوری کرد: یوگای فوق‌العاده مغزی باید روزانه بین ۱۰ تا ۲۵ مرتبه انجام شود؛ فرد باید هر روز زمانی را برای انجام این تمرین در یک فضای آرام اختصاص دهد. یوگای فوق‌العاده مغزی در کاهش استرس، تقویت حافظه و به دست آوردن انرژی دوباره مؤثر است، بنابراین می‌تواند تمرین خوبی جهت سالمندانی باشد که از فراموشی رنج می‌برند.

انتهای پیام/

ورزش مغزی که دشمن افسردگی است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سودابه پوررضا
۱۸:۰۲ ۱۷ مرداد ۱۳۹۹
باتشکرعالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۷ ۲۵ آبان ۱۳۹۸
موقع بلند شدن عمل دم و موقع نشستن عمل بازدم انجام ميدن