به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، نادر قلی ابراهیمی دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی و فرسایش محیط زیست در برنامه رادیو گفتوگو با اشاره به طرح توسعه پایدار در محیط زیست اظهار کرد: در بحث خسارتهایی که به محیط زیست وارد میشود، خسارتهای آشکار و پنهان داریم به طور مثال در سیل اخیری که اتفاق افتاد به منازل و تاسیسات زیربنایی و فرصتهای کشاورزی خسارتهای آشکار و خسارتهای پنهانی، چون آلودگی آب، خاک، بهم ریختن چرخه حیات و ازبین رفتن میلیونها خاک وارد شد.
او در ادامه بیان کرد: برای کاهش خسارات وارد شده به محیط زیست در بحث ساختمان سازی نیز باید عمر ساختمانهای ما بالای ۴۰ سال باشد که متاسفانه با برآوردههایی که شده است بیشتر ساختمانهای ما زیر ۲۰ سال دارد باسازی میشود.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی و فرسایش محیط زیست با اشاره به سیل اخیر مطرح کرد: در بحث پیشگیری باید مناطقی که تحت تاثیر سیل قرار میگیرند بررسی شود به خصوص سه استانی که در سیل اخیر بیشترین آسیب را دیده اند.
ابراهیمی افزود: از جهات مختلف مناطق سیل خیز و خسارت زا برای ما مشخص شد و این اطلاعات را در اختیار وزارت خانههای مختلف قرار دادیم و خواهشمان این است که در مناطقی که سیل خیز هستند نکاتی را برای پیشگیری از این خسارتها را در نظر بگیرند.
او ادامه داد: به طور مثال در مناطق سیل خیزی که ساختمان سازی شده است، ساختمانها باید جا به جا شود و اگر هم ساختمانی نیست اجازه ساختمان سازی داده نشود.
ابراهیمی تشریح کرد: با مشارکت های مردمی برای مدیریت آب باید روش هایی را تدبیر کنیم تا در زمینه روش های کاشت و بهره برداری از فرصت های بیولوژیک کشت گیاهان درختان، درختچه ها در مسیر و مناطق سیل خیز دستورالعمل هایی را برای کاهش خسارت اجرا کنیم.
او با اشاره به اینکه طبیعت موجودی هوشمند است، گفت: انسان ها نباید از طبیعت برای منافع خودشان استفاده کنند و باید امانت دار آن باشند.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی و فرسایش محیط زیست با اشاره به تغییر شرایط اقلیمی مطرح کرد: با توجه به تغییر شرایط اقلیمی براساس آن باید پل ها، ساختمان ها و تاسیسات زیرساختی و غیره ساخته شود تا شاهد کاهش آسیب های احتمالی از سیل باشیم.
انتهای پیام/