به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،اوایل آبان امسال ماموران پلیس کرج از حضور دزدان در یک ساختمان اطلاع یافتند و تیمی از ماموران برای دستگیری دزدان وارد عمل شدند.
درهای قفل
اهالی ساختمان با اطلاع از حضور دزدان در طبقه سوم از خانههای شان بیرون آمدند و درهای خروجی ساختمان را تا حضور ماموران قفل کردند که خیلی زود تیمی از ماموران کلانتری ۱۳ کرج در محل سرقت حضور یافت.
ماموران با اطمینان از حضور دزدان در ساختمان از یکی از همسایهها خواستند تا ریموت در ورودی را بزند تا ماموران با خودرو وارد حیاط خانه شوند.
تیراندازی به سمت پلیس
یکی از همسایهها با ریموتی که در دست داشت در پارکینگ را باز کرد همزمان خودروی ماموران قصد ورود به حیاط خانه را داشت که دزدان به سمت خودروی ماموران حرکت کردند و در این صحنه ناگهان یکی از آنها که تفنگ به دست داشت شروع به تیراندازی به سمت خودروی پلیس کرد. ماموران نیز به شلیک چند تیرهوایی اقدام کردند، اما دزدان که قصد تسلیم شدن نداشتند با تیراندازیهای شان به سمت پلیس سوار بر خودروی پژو ۲۰۶ سفید رنگ به سرعت پا به فرار گذاشتند.
تحقیقات ویژه پلیس
با توجه به فرار دزدان مسلح، تیمی از ماموران پلیس آگاهی کرج برای شناسایی و دستگیری دزدان مسلح خانهها وارد عمل شدند. کارآگاهان در گام نخست تحقیقات پی بردند اعضای این باند که سه مرد هستند با تخریب درهای ورودی خانهها اقدام به سرقت از خانههای لوکس و گران قیمت میکنند که در آخرین سرقتشان وقتی ماموران کلانتری را پیش روی خود مشاهده میکنند با تیراندازی به سمت ماموران موفق به فرار میشوند.
تیم پلیسی در ادامه با اقدامات فنی و پلیسی توانست سارق مسلحی را که به سمت ماموران تیراندازی کرده است، شناسایی کند و همین کافی بود تا کارآگاهان تحقیقات خود را برای ردزنی مخفیگاه علیرضا متمرکز کنند.
سه روز از ماجرای تیراندازی دزدان مسلح گذشت تا این که ماموران توانستند مخفیگاه علیرضا را در منطقه ملارد ردزنی کنند و با توجه به مسلح بودن این سارق و احتمال فراری شدن وی، ماموران خانه او را تحت محاصره قرار دادند.
بازداشت دزد هالیوودی
کارآگاهان روز چهارشنبه هشتم آبان امسال در ابتدا مخفیگاه علیرضا را تحت محاصره قرار دادند و عملیات دستگیری کلید زده شد که در این صحنه سارق مسلح متوجه حضور ماموران شد و شروع به تیراندازی به سمت ماموران کرد.
صدای تیراندازی ترس و وحشت را به دل اهالی محل انداخته بود و ماموران که همه حرکات علیرضا را تحت نظر داشتند با خونسردی و قدم به قدم خود را به علیرضا نزدیک کردند و این در حالی بود که علیرضا قصد فرار از پشت بام ساختمان چهار طبقه را داشت، اما راههای فرار بسته بود.
دزد مسلح که قصد تسلیم شدن نداشت نزدیک به ۵۰ گلوله به سمت ماموران شلیک کرد که در آخر ماموران در عملیاتی هوشمندانه موفق به زمینگیر کردن علیرضا شدند و تیم پلیسی در بازرسی از مخفیگاه این سارق سابقه دار دستگاه فلزیاب و تفنگ سارق سابقه دار را به دست آوردند.
ماموران در ادامه پی بردند که این سارق چند خودروی لوکس از قبیل پورشه، آزرا، اپتیما، پرشیا، پژو ۲۰۶ و ۴۰۵ دارد که در چند پارکینگ آنها را پنهان کرده و ارزش سرقت هایش در ۱۳ سرقت بیش از پنج میلیارد تومان اعلام شده است.
گفتگو با دزد مسلح
علیرضا ۳۱ ساله که سابقههای زیادی در پرونده اش دارد ادعا میکند به خاطر بی پولی دست به این سرقتها زده و به قول خودش دیگر سرش به سنگ خورده است و دیگر نمیخواهد دزدی کند.
سابقه داری؟
بله، سابقه درگیری و حمل سلاح و سرقت.
آخرین بار کی زندان بودی؟
سال ۹۴ از زندان آزاد شدم.
شغل؟
در خرید و فروش خودرو دلالی میکردم.
چرا دوباره دزدی کردی؟
نیاز به پول داشتم.
نقشه سرقت را چه کسی طراحی کرد؟
دو نفر از دوستانم به سراغم آمدند و پیشنهاد این دزدیها را دادند.
بدون هیچ مخالفتی پذیرفتی؟
بله، چون نیاز به پول داشتم پیشنهادشان را پذیرفتم.
تفنگ را از کجا تهیه کردی؟
چندی قبل در یکی از شهرهای مرزی خریدم.
چرا؟
به خاطر درگیری خریده بودم که از آن استفاده نکردم.
تفنگ همیشه در سرقتها همراهت بود؟
نه، فقط در آخرین سرقت همراهم بود.
شیوه و شگرد؟
درهای خانهها را تخریب میکردیم و وارد خانهها میشدیم.
چطور خانهها را شناسایی میکردی؟
خاموش بودن چراغ خانهها ما را به سمت آنها میکشاند و چند دقیقهای منتظر میماندیم و اگر چراغها روشن نمیشد یکی از همدستانم از بالای دیوار وارد حیاط خانه میشد و در را برای ما باز میکرد و سپس ما برای سرقت وارد ساختمان میشدیم.
فکر میکردی دستگیر شوی؟
بله، مطمئن بودم.
پس چرا دزدی کردی؟
ندانم کاری کردم.
ازدواج کردی؟
بله، زن و بچه دارم.
خوب به فکر آنها نبودی که دستگیر شوی؟
اتفاقیه که افتاده و دیگر نمیتوان کاری کرد.
شنیدم به سمت ماموران تیراندازی کردی؟
در زمان سرقت وقتی پلیس را پیش روی خود دیدم چند گلوله به سمت زمین و خودرو تیراندازی کردم که توانستیم فرار کنیم موقع دستگیری هم به سمت ماموران شلیک نکردم و به سمت هوا و اطراف آنها تیراندازی کردم.
اگر کسی کشته میشد چه کار میخواستی بکنی؟
فعلا که به کسی تیر نخورده است.
آزاد شوی دوباره سرقت میکنی؟
نه، دیگر سنم زیاد شده و این کار را نمیکنم.
بعد از آزادی چه کار میکنی؟
کارگری میکنم، ولی دزدی نه.
چه تضمینی است که دیگر دزدی نکنی؟
پشیمانم و سرم به سنگ خورده است.
همدستانت کجا هستند؟
فراری هستند و نمیدانم به کجا فرار کردند.
میدانی به خاطر تیراندازی هایت اهالی محل هنوز ترس و وحشت دارند؟
اشتباه کردم و پشیمانم.
حرف آخر؟
پشیمانم و دیگر دزدی نمیکنم.
بنا بر این گزارش، تحقیقات پلیسی برای دستگیری دو همدست فراری متهم ادامه دارد و بازپرس پرونده با تقاضای چاپ عکس متهم خواست تا کسانی که از سوی این سارق مسلح هدف سرقت قرار گرفتهاند به پلیس آگاهی کرج مراجعه کنند.
تحلیل کارشناس
وقتی قبح خلاف ریخته میشود
دکتر قربانعلی ابراهیمی جامعه شناس و استاد دانشگاه
اصلیترین ریشه تکرار جرم برای برخی مجرمان و این که بعد از آزادی با شجاعت و جسارت بیشتری مرتکب خلاف میشوند این است که قبح خلاف در زندان برای آنها شکسته میشود. در این افراد وجدان برای همیشه خاموش میشود و با ورود به جامعه در نخستین برخورد یا انگی که به آنها زده میشود سمت خلاف کشیده میشوند و ترس شان از تکرار بزه میریزد. علت وقوع جرم نیز در این مجرمان بی تاثیر نیست و تا زمانی که علت وقوع جرم وجود داشته باشد، با وجود اعمال انواع مجازاتها باز هم جرم از سوی مجرمان تکرار میشود تا حدی که زندان رفتن برای شان به شکل یک عادت درمی آید. یکی از مهمترین مسائلی که باید به آن توجه شود مبارزه با علت وقوع جرم به شمار میرود که باعث میشود مجرم نیز خود معلول این علت شود. مسئله مهم دیگر نظارتهایی است که بعد از مجازات فرد متهم یا حبس وی باید در نظر گرفته شود. یعنی سیستم بهگونهای تنظیم شود که مرتکب جرم بعد از آزادی از زندان هم تا مدتی تحت نظارت باشد. نظارت روی مجرمان سبب میشود گرایش شان به جرم کمتر شود، اما اگر نظارت کافی روی برخی مجرمان وجود نداشته باشد بعد از آزادی از زندان باز هم به سادگی مرتکب رفتارهای ضداجتماعی سنگینتر میشوند. برای پیشگیری از تکرار جرم و کاهش جسارت مجرمان لازم است بعد از آزادی از زندان و رهایی در جامعه آموزشهای لازم برای تصحیح سبک زندگی به آنها تعلیم داده شود. جرئتورزی و به عبارت دیگر، داشتن قاطعیت مبتنی بر اعتماد به نفس یا جسارتهای خطرناک که منتهی به بزهکاری و خلافهای سنگین میشود همیشه در زندگی مثبت و خوب تلقی نمیشود بلکه ترس نیز مقولهای است که نباید به طور کامل در افراد از بین برود. افرادی که جسارت کمتری دارند در دوحوزه دچار مشکل هستند نخست این که آنها خودشان را از دیگران جدا میکنند و برای برقراری اولین ارتباط با دیگران راحت نیستند. زمانی هم که با فرد مد نظر وارد گفتگو میشوند، حرف کم میآورند و نمیتوانند علاقه خود را به فرد مقابل نشان بدهند. این افراد اگر وارد زندان شوند و ترس شان از نظارت اجتماعی و قوانین بریزد قطعا مجرمان خطرناکتری میشوند که دست به هر جرم و بزه خشونت آمیزی میزنند. مشکل بعدی افراد با جرئت ورزی کم این است که اجازه میدهند دیگران از آنها حداکثر سوءاستفاده را بکنند و به هر خواسته و پیشنهاد غیرمنطقی جواب مثبت بدهند و این افراد نیز علاوه بر مشکلات فردی مسائل اجتماعی سنگینی را نیز رقم میزنند. جسارت و جرئتورزی در حد میانه باید باشد، زیرا افراط و تفریط در این مسئله خطرناک و آسیب زا به شمار میرود و فرد در این حالت یا قربانی میشود یا متهمی است که انگ جنایتکار به او زده میشود.
اولین قدم برای تبدیل شدن به یک فرد جرئتورز و جسور داشتن اعتماد به نفس کافی و آموزش مهارتهای لازم برای یک زندگی سالم است، زیرا اگر فرد جسارت بیش از حد داشته باشد ستیزه جو میشود و دست به رفتارهای بی رحمانه میزند.
منبع:خراسان
انتهای پیام/