درحالی که موج بازگشت زائران از مرزهای عراق آغاز شده به گفته مسئلان راهداری کرایههای در روزهای پایانی تا ۴ برابر افزایش مییابد
به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، موج بازگشت زائران از امروز آغاز شده و همین موضوع باعث افزایش ترددها در مرزهای چهارگانه به ویژه مرز مهران شده است.
گزارشهای رسیده نشان دهنده آن است که از شب گذشته موج بازگشت زائران تشدید شده و روزانه بیش از ۵۰ هزار زائر از مرزهای چهارگانه وارد کشور میشوند؛ همچنین به دلیل کمبود امکانات از جمله اسکان و ناوگان حمل و نقل عمومی جهت تردد بسیاری از زائران مدت اقامت خود را در مرزها کوتاه کردند و زودتر از روز اربعین به کشور بازگشتند.
همچنین ظرفیت پارکینگها برای خودروهای شخصی در حال تکمیل شدن است البته با توجه به آغاز موج بازگشت زائران این مشکل برطرف میشود، از سوی دیگر به گفته بسیاری مسئولان زائران برای تردد سعی کنند بدون خستگی و عجله رانندگی کنند، چرا که در این ایام در بسیاری از مسیرها ترافیک است، بنابراین صبر و حوصله داشتن بسیار ضروری است.
در همین رابطه مهران قربانی معاون حمل و نقل سازمان راهداری جادهای در گفت وگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بابیان اینکه موج بازگشت زائران از شب گذشته آغاز شده است، گفت: تمامی دستگاههای حملونقلی از جمله راه آهن، سازمان هواپیمایی کشوری با همکاری یکدیگر سعی دارند زائران را به بهترین نحو به مقصدهای خود بازگردانند.
او با بیان اینکه مراسم پیاده روی اربعین امسال زودتر از سالهای گذشته آغاز شد، اظهار کرد: ستاد اربعین سازمان راهداری از ۱۷ مهر تا سوم آبان برای جا به جایی و تردد زائران برنامه ریزی کرده بود، اما با توجه به استقبال کم نظیر زائران موج رفت آنها از دهم مهر آغاز شد.
قربانی بیان کرد: سازمان راهداری برای جا به جایی زائران ۸ هزار و ۷۰۰ دستگاه اتوبوس در نظر گرفته بود، اما با توجه به حذف روادید و همچنین کمبود ناوگان حمل و نقل جادهای در طرف عراقی، این میزان وسایل جوابگو نبوده به همین دلیل تمامی دستگاههای حمل و نقل جادهای در استانهای دیگر برای جا به جایی اضافه شدند.
معاون حملونقل سازمان راهداری جادهای با اشاره به اینکه حدود ۱۱ هزار ناوگان حملونقل جادهای برای جا به جایی و بازگشت زائران بسیج شدهاند، گفت: به دلیل آن که در روزهای پایانی از تاریخ ۲۴ تا ۲۹ مهر اوج پیک بازگشت زائران است بنابراین تمامی ناوگانهای حمل و نقل جادهای برای جا به جایی زائران به مرزها اعزام میشوند.
او افزود: در روزهای پایانی ۷۰ درصد از ناوگانهای حمل و نقل جادهای به مرزها اعزام میشوند و حتی در صورت کمبود ممکن است ۹۰ درصد از ناوگانها به این مرزها اضافه شوند.
قربانی بیان کرد: در این چند روز شهرهای دیگر ممکن است با کمبود اتوبوس روبهرو شوند به همین دلیل از مردم تقاضا میکنیم در این ایام، سفرهای خود را به روزهای دیگر موکول کنند.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری جادهای افزود: در این چند روز مسافران میتوانند از خودروهای شخصی و یا سواریهای کرایهای برای رفت و آمدهای برون شهری خود استفاده کنند.
بیشتر بخوانید:پایانههای مرزی مملو از اتوبوس شد / آغاز بازگشت زائران از فردا
او با اشاره به اینکه در مرز مهران سه پایانه معین برای جا به جایی در نظر گرفتهایم، اظهار کرد: پایانههای معین شهرهای اندیمشک، همدان و کرمانشاه برای جا به جایی زائران در مرزهای مهران در نظر گرفته شده تا مسافران با مراجعه به این شهرها به مقاصد اصلی خود بازگردند.
قربانی به کرایههای مرز مهران تا نجف اشاره کرد و گفت: متأسفانه کرایهها در این مسیر بر اساس تقاضا تعیین میشود بنابراین ممکن است در این ایام کرایهها سه تا چهار برابر هم شود.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری جادهای توضیح داد: کرایههای این مسیر در اختیار بخش خصوصی است بنابراین حتی با رایزنیهای صورت گرفته نتوانستهایم نرخهای ثابت تعیین کنیم بنابراین زائران در هنگام رفت و برگشت مدیریتهای لازم را جهت این هزینهها داشته باشند.
او افزود: به دلیل حجم انبوه زائران برای برگشت مسافران برنامهریزیهای لازم را جهت برگشت داشته باشند تا با ترافیک و یا مشکل کمبود ناوگان روبهرو نشوند.
قربانی درباره نرخ کرایههای داخلی هم اظهار کرد: نرخ کرایهها در داخل کشور کاملاً ثابت است و نظارتهای مستقیمی بر تمامی کرایهها از سوی بازرسان انجام میشود بنابراین درصورتیکه زائری بلیت خود را گرانتر خریداری کرده باشد به بازرسان ما و یا سامانه ۱۴۱ گزارش دهد تا مبلغ و بلیت آنها استرداد شود.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری جادهای با اشاره به اینکه در این ایام تمامی ناوگانهای حمل و نقلی از جمله هوایی، ریلی و جادهای از ظرفیتهای خود برای تردد زائران استفاده کردهاند، گفت: امسال پیش بینی میکردیم تنها ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته با افزایش زائر مواجه شویم، اما آمارها نشان دهنده آن است که بیش از ۳ میلیون زائر برای اربعین به کربلا اعزام شدهاند.
او گقت: واقعه اربعین یک پیاده روی بینظیر در دنیاست و هیچ نمونه از سفر در دنیا نداریم که در یک دوره ۱۵ الی ۱۶ روزه، بیش از ۳٫۵ میلیون زائر از کشور خارج شوند و بخواهند در یک دوره چهار تا پنج روزه، همه به کشور برگردند. شباب و مهران-صالح آباد روستای گلان را نیمه سنگین گزارش داد.
همچنین تردد در محور قصر شیرین - پایانه مرزی خسروی و در محور خرمشهر-پایانه مرزی شلمچه پرحجم و روان گزارش شده است. ترافیک در محور اهواز-بستان به پایانه مرزی چذابه پرحجم گزارش شده است.
انتهای پیام/
از اربعین امسال تا اربعین سال اینده این ستاد اربعین دقیقا چیکار میکنه؟
فقط هر سال گزارش میده که چینین شد و چنان شده
اینو که خودمونم رفتیم دیدیم
با مسئولان عراقی رایزنی کنید مشکلات سال دیگه تکرار نشه
نرخ کرایه ها مصوب بشه
اتوبوس از این ور بره اونور و...
الان من بابرنامه ریزی ارز و دینار اوردم . کرایه چهاربرابری و ازکجابیارم بدم
کرایه چهاربرابری و ازکجابیاری بدی? پیاده برو کرایه چهاربرابری هم نده
به اتوبوس هایی که نرخ مصوب را رعایت کنند ،
تعداد سرویس بیشتری اختصاص دهید .