به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، طی قرنهای گذشته، دانشمندان و حتی مردم عادی در نقاط مختلف جهان به اهمیت اعداد پی برده و آنها را مورد مطالعه قرار داده اند. از نظر آنها اعداد دارای معنی هستند؛ برخی خوب و برخی بد. فیثاغورث، فیلسوف و ریاضیدان یونانی، تا آنجا پیش رفت که اعتقاد داشت اعداد دارای روح هستند و پایه و اساس کل جهان را به وجود آوردهاند. در دوران معاصر نیز به ویژه با معرفی علم عددشناسی، اعداد همچنان در فرهنگهای مختلف معنی خود را حفظ کرده اند.
هر فرهنگی اعتقادات و آداب و رسوم خاص خود را دارد. اعداد نیز در هر فرهنگی نقش ایفا میکنند. حتی در بسیاری از فرهنگها اعداد، انتخابهای روزمره را تعیین میکنند. در کشورهای مختلف معانی مختلفی از اعداد برداشت میشود که در بعضی موارد دارای بار معنایی مثبت و در برخی دیگر نشانه بدشانسی و نحوست است.
تاثیر اعداد بر زندگی برخی از مردم به حدی است که بر قانون گذاری کشورها نیز تاثیر گذاشته است. به عنوان مثال در بعضی از کشورها به حدی اعداد ۱۷ و ۱۳ نحس محسوب میشوند که آنها را به هیچ عنوان مورد استفاده قرار نمیدهند و حتی ردیف ۱۷ و ۱۳ در میان صندلیهای هواپیما، سینما، قطار، شماره پلاک خانه ها، خودروها و... مشاهده نمیشود.
در این گزارش به معرفی اعدادی پرداخته شده که در برخی از کشورها نحس و در بعضی دیگر خوش یمن و مایه خوش شانسی محسوب میشوند.
عدد سیزده در بسیاری از فرهنگها و کشورها به خصوص آمریکای شمالی و اروپا بدشگون محسوب میشود مخصوصا اگر در روز جمعه باشد. بسیاری معتقدند نحوست این عدد با مهمان سیزدهم شام آخر عیس مسیح (ع) ارتباط دارد. «یهودا»، یکی از دوازده حواری مسیح، با دریافت سی سکه نقره رشوه، او را به حاکمان رم نشان داد و همین اقدام او باعث مصلوب شدن حضرت عیسی (ع) شد. به همین دلیل این عدد در میان مسیحیان غربی منحوس است.
عدد ۱۷ در ایتالیا نشانه مرگ است. معنایی که از نگارش رومی این عدد (XVII) دریافت میشود این است «زندگی من به پایان رسیده است». این عدد معمولا روی سنگ قبرها نوشته میشود. آنها از انتخاب این عدد برای پرواز هواپیما و حتی شماره پلاک خانه خودداری میکنند.
عدد چهار در زبان چینی «شی» تلفظ میشود که به کلمه «مرگ» نزدیک است. مردم چین به هیچ عنوان خانهای که پلاک آن ۴ باشد نمیخرند ودر آن زندگی نمیکنند. حتی حاضر نیستند در طبقه چهارم یک ساختمان زندگی کنند. آنها معمولا در شمارش خود عدد ۴ ندارند.
بر عکس عدد ۴، عدد ۸ در چین بسیار محبوب و خوش یمن است. این عدد نشانه ثروت، خوشبختی و سلامتی است. دلیل آغاز المپیک پکن در ۲۰۰۸/۰۸/۰۸ در ساعت ۸:۰۸:۰۸ نیز همین است. این عدد در آلمان نیز نشانه خوش شانسی است.
این عدد در بسیاری از فرهنگها محبوب است. زیرا در بسیاری از ادیان و فرهنگها اعتقاد بر این است که هفت جهان یا هفت طبقه آسمان یا هفت بهشت وجود دارد.
در مکاشفه آخرالزمانی کتاب مقدس انجیل، «یوحنای رسول» به عدد ۶۶۶ که شماره شیطان است اشاره میکند. با این حال، در چین مردم عدد ۶ را مایه خوشبختی دانسته و تکرار سه مرتبه آن را عالی میدانند. آنها میخواهند پلاک خانه یا شماره تلفنشان ۶۶۶ داشته باشد.
در آمریکای شمالی و سوئد عدد سه با توجه به داستانهایی که در آن غول چراغ سه آرزو را برآورده میکند، بسیار خوش یمن است. آنها هر اتفاقی که سه بار رخ دهد را باعث خوش یمنی و پایان سختیها میدانند.
عدد ۹ در ژاپن به شدت نحس قلمداد میشود. زیرا تلفظ این کلمه و صدایی که از آن ایجاد میشود همانند زمانی است که یک انسان شکنجه میشود! در میان برخی هنرمندان نیز عدد ۹ منحوس است چراکه برخی از آنها پس از ساخت سمفونی نهم از دنیا رفتند.
به رغم آنکه روز جمهوری هند ۲۶ اُم است، از آنجا که در این روز زلزله، سونامی، حملههای تروریستی و... رخ داده در میان عموم مردم هند بدشگون است. اعدادشناسان و اخترشناسان ادعا میکنند که ۲۶ عدد بدشانسی است.
در افغانستان، بسیاری از مردم عدد ۳۹ را نشانه بدشانسی میدانند؛ زیرا کلمه آن نیز اصطلاحی عامیانه برای یک «دلال محبت و فردی که به صورت غیرقانونی دو نفر را به هم ارتباط میدهد» است. برخی پول زیادی برای داشتن پلاک بدون این شماره میپردازند.
عدد ۵ در میان مسلمانان جهان نشانه خوش اقبالی است. مسلمان در روز ۵ بار نماز میخوانند به ۵ اصل و به ۵ پیامبر اولوالعزم اعتقاد دارند.
انتهای پیام/
تقدس برخی مثل ۷ و ۳ رو هم قبول دارم
اما نحسی رو قبول ندارم مثلا ۴ یا ۹ مشکلشون چیه؟
حالا ۱۳ هم عدد بدی هست چون تو ریاضی هم دهن سرویس کن ترین عدد همین ۱۳ طبق برخی نظریه ۱۳ بین فراماسون ها هم خوش یمنه ولی هیچکدوم دلالت بر نحس بودن نمیشه و این خرافاتی بیش نیست
لطفا عکسی از نمازگزاران شیعه بذارید نه عکسی از بدعت اهل سنت