رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سقز گفت: واحد‌های غیر مجاز تولیدی مصالح ساختمانی به هیچ عنوان استاندارد نیست و تاییدیه استاندارد ندارند.

۲۵۶ واحد تولید قطعات بتنی غیرمجاز در سقز فعالیت می‌کنندبه گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، بهنام میرزایی رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سقز گفت: ۳۶ واحد تیرچه صنعتی غیرمجاز و ۱۲۰ واحد تولید قطعات بتنی فاقد مجوز و پروانه بهره‌برداری در سقز فعالیت می‌کنند و هنوز اقدام به اخذ مجوز و صدور پروانه نکرده‌اند.

او تاکید کرد: در راستای سازماندهی این کارگاه‌های فاقد مجوز و پروانه بهره‌برداری، کارگروه ویژه هدایت و راهنمایی اخذ مجوز لازم برای تولید قطعات بتنی و تیرچه صنعتی تشکیل شده است.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سقز با بیان اینکه فقط ۲ واحد تیرچه صنعتی و ۲ واحد تولید قطعات بتنی در سقز فعال و دارای مجوز هستند، افزود: ۲۵۶ واحد غیر مجاز و فاقد پروانه تولیدات قطعات بتُنی و تیرچه بلوک مجوز‌های لازم را دریافت کنند تا در مسیر توسعه و تولیدات به صورت رسمی قرار بگیرند.

میرزایی یادآور شد: اخذ مجوز و گرفتن پروانه بهره‌برداری این واحد‌ها روند پیچیده ندارد و این اداره به هیچ عنوان برای اخذ مجوز کارشکنی یا سخت گیری نمی‌کند.

او با بیان اینکه محصولات ساختمانی این واحد‌های فاقد مجوز در سقز کیفیت و کارایی مورد تایید اداره استاندارد را ندارند، گفت: واحد‌های فاقد مجوز برای اخذ مجوز در کمترین زمان به اداره صنعت، معدن تجارت سقز مراجعه کنند و در صورت اخذ مجوز از تسهیلات عالی نیز بهره‌مند خواهند شد.

رئیس اداره استاندارد سقز نیز در این ارتباط گفت: قبلا اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان طی نامه‌ای به اصناف سقز در مورد اینکه برای واحد‌های تولیدی که داخل شهر فعالیت می‌کنند مجوز صادر نشود چراکه واحد‌های تولیدی باید در خارج از شهر مشغول به فعالیت باشند.

هیوا اردلان افزود: واحد‌های غیرمجاز که تعداد آن‌ها نیز بسیار زیاد است زیرنظر هیچ نوع اتحادیه یا تشکل خاصی نیستند، چون شرایط واحد‌های آن‌ها با سایر واحد‌های صنفی متفاوت است.

او با اشاره به اینکه واحد‌های مجاز تولید مصالح ساختمانی قرار بود انجمنی را به نام انجمن تولیدکنندگان مصالح ساختمانی تشکیل دهند، ولی موفق نشدند هر چند واحد صنفی شن و ماسه اتحادیه را تشکیل دادند، ولی به صورت فراگیر نبود تا همه واحد‌های صنفی را شامل کند.

اردلان اضافه کرد: واحد‌های غیر مجاز تولیدی مصالح ساختمانی یا جواز تاسیس آن‌ها باطل شده است یا تاریخ پروانه کسب آن‌ها معتبر نیست بنابراین محصولات این واحد‌های غیرمجاز به هیچ عنوان استاندارد نیست و تاییدیه استاندارد ندارند.

او دلیل اقدام نکردن این واحد‌های غیر مجاز به اخذ مجوز و تایدیه استاندارد را سهولت اشتغال واحد‌های خود در زمین‌های با کاربری مسکونی و در حیاط خانه‌های مسکونی یا زمین‌های با کاربری کشاورزی اعلام کرد و افزود: تازمانی که این واحد‌ها از زمین‌های با کاربری مسکونی و کشاورزی برای فعالیت و تولید مصالح ساختمانی استفاده کنند مجوز و تایدیه استاندارد برای آن‌ها صادر نمی‌شود.

او راهکار مناسب برای برون‌رفت از این مشکل را تغییر کاربری زمین‌های واحد‌های مسکونی به کشاورزی یا صنعتی اعلام کرد و افزود: اگر زمین‌هایی در خارج از شهر برای فعالیت آن‌ها در نظر بگیرند می‌توانند مصالح ساختمانی را تولید کنند این معضل هم برطرف می‌شود.

سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.

انتهای پیام/ز

۲۵۶ واحد تولید قطعات بتنی غیرمجاز در سقز فعالیت می‌کنند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار