معصومه خاناحمدی، رئیس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: شرکتهای دانشبنیان در سالهای اخیر رشد رشد مناسبی داشتهاند که دلایل متعددی دارد؛ یکی از این دلایل تعداد زیاد فارغالتحصیلان دانشگاهها بود؛ این تعداد از فارق التحصیلان نمیتوانستند در مراکز دولتی استخدام شوند بنابراین به سمت خوداشتغالی حرکت کردند.
او ادامه داد: دلیل دوم این رشد مناسب، فعالیتهای چشمگیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بود که توانست شرکتهای دانشبنیان و اقتصاد دانشبنیان را به بحث روز کشور تبدیل کند. سازمانهای حامی این شرکتها توانستند با اعطای تسهیلات و رفع موانع، آنها را توانمند کنند تا جایی که امروز بیش از چهار هزار شرکت دانشبنیان در کشور فعالیت میکنند. توجه وزارت علوم به کیفی کردن فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان هم از جمله دلایلی است که باعث رونق این حوزه در کشور شده است.
رئیس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه افزود: پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان، بازیگرانی هستند که در زیستبوم فناوری کشور نقش مهمی ایفا و خدمات موثری را به جامعه ارائه میکنند.
خاناحمدی گفت: حمایتهای مختلفی در وزارتخانههای متعدد برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان انجام میشود و همین حمایتهای متعدد باعث شده است که دامنه ذینفعان این حوزه افزایش پیدا کند؛ برای مثال پیش از این بسیاری از حمایتها فقط از فارغ التحصیلان دانشگاهی انجام میشد اما اکنون شاهد حمایت از دانش آموزان در حوزه دانش بنیان هستیم.
بیشتر بخوانید: نقش موثر پژوهشگاه فضایی در تعیین خسارات مناطق سیل زده/ چشم انتظار یک ماهواره جدید تا پایان امسال باشید
او ادامه داد: در کشور موازی کاری و همپوشانیهایی در حمایت از شرکتهای دانش بنیان و فناور وجود دارد؛ این مسئله به این دلیل است که هنوز در کشور ما نظام نوآوری شکل نگرفته که نقش دقیق هر وزارتخانه در این حوزه مشخص باشد. این نظام باید راهاندازی شود تا وظیفه هر دستگاه و نهادی مشخص شود و از موازیکاریهای مختلف نیز جلوگیری شود.
رئیس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه بیان کرد: برنامههای حمایتی مختلف از سوی این نهادها برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان تعریف شده است اما اطلاعرسانی نامناسب باعث میشود شرکتها و پارکها از آن بی بهره بمانند.
او گفت: برنامههای حمایتی از شرکتهای دانش بنیان باید به سمت واحدهای فناور سوق داده شود که آنها نیز بتوانند از این حمایتها استفاده کنند؛ بهتر است با تشکیل کارگروههای تخصصی و کارشناسی در پارکهای علم و فناوری، دانشگاهها و استانداریها و دیگر نهادهای هر استان، مشکلات شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور حل شود که راحت و سریع به نتیجه لازم دست پیدا کنند.
انتهای پیام/