به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم؛ علیاصغر همت معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: میزان مصرف روزانه تخممرغ در قم حدود ۴۰ تن است و بقیه تخممرغهای تولیدشده در مرغداریهای استان به سایر مناطق کشور صادر میشود.
وی بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد واحدهای پرورش پولت و حدود ۶۰ درصد واحدهای تخمگذار با ظرفیت بیش از پنج میلیون و دویست قطعه در قم فعال است.
وی ادامه داد: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته از ابتدای سال جاری تاکنون هیچگونه گزارشی مبنی بر ابتلای واحدهای صنعتی به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان اعلامنشده است.
همت گفت: پس از خسارت سنگین واردشده به مرغداران قمی در سال ۹۶ و معدوم شدن بیش از ۸۵ درصد واحدهای پرورش پولت و تخمگذار استان در اثر بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، مقرر شد همه واحدهای پرورش پولت و تخمگذار بهمنظور صدور مجوز فعالیت نسبت به اصلاح ساختار فنی و اعمال شرایط و ضوابط بهداشتی اقدام کنند که نتیجه آن گزارش نشدن انتشار این ویروس در سال ۹۷ و همچنین مدت سپریشده از سال جاری است.
وی بیان کرد: صنعت طیور بهخصوص در بخش مرغ تخمگذار یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی قم است که حمایت مسئولان استان از آن میتواند سطح کمی و کیفی محصولات مرتبط با این صنعت را ارتقا و بازارهای جدیدی صادراتی را در مقابل آن قرار دهد.
حدود ۶۰۰ واحد مرغداری در استان قم وجود دارد که از این تعداد ۳۱۱ واحد مرغداری گوشتی به ظرفیت پنج میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه و ۱۷۴ واحد مرغداری تخمگذار به ظرفیت هشت میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه است.
قم چهارمین استان کشور ازنظر تراکم مرغداریهای فعال است؛ این استان رشد قابلتوجهی در صنعت طیور دارد و بهطور میانگین هشت درصد نیاز تخممرغ و سه درصد نیاز مرغ گوشتی کشور را تأمین میکند.
همچنین هرساله در قم حدود ۷۰ هزار تن تخممرغ و ۴۰ هزار تن گوشت مرغ تولید میشود که حجم بالایی از آن به سایر استانهای کشور صادر میشود.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
انتهای پیام/الف