![افزایش نرخ جریمههای رانندگی در نوروز ۱۴۰۴](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/12/1/20362997_622.jpg)
باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه آقامحمدی ـ در دیداری میان آیتالله اعرافی، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور، و رئیس سازمان فنی و حرفهای و معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تفاهمنامه همکاری مشترک میان این دو نهاد به امضا رسید. در این دیدار، آیتالله اعرافی مهارتآموزی را به عنوان یکی از ارکان مهم توسعه کشور برشمرد و بر لزوم رویکرد میدانی و کاربردی در تمامی رشتههای آموزشی تأکید کرد.
او با اشاره به اهمیت ارتقاء مهارتهای مرتبط با رسالت هر نهاد، بیان کرد که بخش عمدهای از این تحول باید در نظام آموزش و پرورش کشور اتفاق بیفتد تا بتوان از بسیاری از مشکلات فعلی رهایی یافت.
مدیر حوزههای علمیه همچنین بر گفتمانسازی این موضوع توسط حوزههای علمیه تأکید کرد و افزود که طلاب و خانوادههای آنان نیز باید مهارتهای لازم را فراگیرند. او از تأسیس مرکز آموزشهای کاربردی و مهارتی حوزههای علمیه ۶ سال پیش با همین هدف یاد کرد.
آیتالله اعرافی در ادامه به امضای تفاهمنامه با سازمان فنی و حرفهای کشور اشاره کرد و گفت: این تفاهمنامهها تنها زمانی ارزشمند خواهند بود که برنامههای عملی به اجرا درآیند و زمانبندی مشخصی برای آنها تعیین شود.
او افزود: بر اساس این تفاهم نامه حوزههای علمیه در زمینه تبلیغ مهارت آموزی در سطح جامعه فعالیت خواهند کرد و همچنین طلاب علوم اسلامی، آموزشهای مهارتی خواهند دید.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این دیدار به برخی از زیرساختهای فنی و حرفهای کشور اشاره کرد و گفت: «۱۲ میلیون متر مربع فضای آموزشی، ۷۰۰ مرکز آموزش دولتی و ۲۰ هزار آموزشگاه خصوصی فنی و حرفهای در کشور، یکی از بزرگترین زیرساختهای مهارتآموزی در غرب آسیا را در اختیار ایران قرار داده است.»
غلامحسین محمدی با بیان اینکه گام اول انقلاب اسلامی ایجاد نهضت سوادآموزی بود، اظهار داشت: اکنون زمان آن فرا رسیده که گام دوم را با نهضت مهارتآموزی برداریم تا بتوانیم از مشکلات فعلی عبور کنیم.
او همچنین به برخی کمبودها در سیستم آموزشی کشور اشاره کرد و گفت: ۷۰ درصد رشتههای دانشگاهی با نیازهای بازار کار تطابق ندارند و این مسئله باعث شده تا بسیاری از فارغالتحصیلان در ورود به بازار کار با مشکل مواجه شوند.
محمدی افزود: سالانه حدود یک میلیون و سیصد هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد میشود، اما از میان ۹۰۰ هزار جویای کار، بسیاری به دلیل ضعف در مهارتها موفق به یافتن شغل مناسب نمیشوند.
معاون وزیر کار همچنین به تفاهمنامههای منعقد شده با دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، بین ۳ تا ۱۵ واحد مهارتآموزی برای دانشجویان این دانشگاه ارائه میشود و امیدواریم بتوانیم این همکاریها را با سایر دانشگاهها نیز گسترش دهیم.
این تفاهمنامه گامی مهم در راستای تقویت مهارتآموزی در کشور و همکاری بین نهادهای آموزشی و مذهبی برای توسعه منابع انسانی و رفع مشکلات بازار کار محسوب میشود.