لزوم توجه به غربالگری ژنتیکی دربرنامه ششم

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: انتظار است سازمان بهزیستی با پیگیری‌های خود از مسیر وزارت بهداشت و درمان شاهد اجرای این طرح برای جلوگیری از افزایش تعداد معلولیت‌ها ناشی از موارد قابل کنترل باشیم.

لزوم اجرای قانون برنامه ششم توسعه در خصوص غربالگری ژنتیکیبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان نشست مشترک محمدرضا پورابراهیمی با رئیس سازمان بهزیستی و با حضور مدیر کل بهزیستی استان کرمان برگزار و موضوعات مختلف با حوزه بهزیستی استان مطرح شد.

وی در ابتدای این نشست با قدردانی از تلاش‌ها و زحمات سازمان بهزیستی گفت: با توجه به مشکلاتی که در حوزه مباحث جامعه هدف این سازمان داریم لازم است اقدامات ویژه‌ای در بخش‌های مختلف در دستور کار قرار گیرد.

پورابراهیمی به شرایط خاص اجرای قانون برنامه ششم توسعه در خصوص غربالگری ژنتیکی اشاره کرد و گفت: انتظار است سازمان بهزیستی با پیگیری‌های خود از مسیر وزارت بهداشت و درمان شاهد اجرای این قانون جهت جلوگیری از افزایش ورودی‌های تعداد معلولیت‌ها ناشی از موارد قابل کنترل باشیم که بخش زیادی از هزینه‌ها و امکانات جامعه را به خود اختصاص داده است.

نماینده مردم کرمان وراور درمجلس عنوان کرد: سازمان بهزیستی باید غربالگری ژنتیکی را به شکل ویژه پیگیری کند، این کار در حال حاضر با کمترین امکانات در استان کرمان در حال انجام است، اما شاهد حجم ورودی‌های ناشی از عدم انجام این غربالگری هستیم که به عنوان اقدام پیشگیرانه می‌تواند موثر باشد.

وی در ادامه به بحث اورژانس اجتماعی اشاره کرد و گفت: با اقداماتی که اخیرا در حوزه راه اندازی اورژانس‌های اجتماعی در کرمان و راور و بعضی از شهرستان‌های استان انجام شده فعالیت خوبی جهت پشتیانی برای حوادث ناشی از پیامد‌های اجتماعی در استان طراحی شده که البته به دلیل عدم وجود ساختار مناسب و مشکلات متعدد در این خصوص، نیازمند تصمیمات جدی سازمان بهزیستی کشور می‌باشیم.

پورابراهیمی در ادامه با قدرداتی از اقدامات صورت گرفته در حوزه اورژانس‌های اجتماعی در شهرستان‌های کرمان و راور بیان داشت:، اما مشکلات متعددی داریم، عدم وجود نیروی انسانی که بتواند با اطمینان از فعالیت‌های خود را به عنوان نیرو‌های تمام وقت دارای حکم و قرارداد مشخص پیگیری کند و انگیزه کافی برای خدمات آن‌ها و آسیب دیده‌های اجتماعی فراهم کند.

وی افزود: عدم وجود امکانات مانند خودروی مناسب از مشکلات اساسی است و اعتبارات جهت اجرای این طرح چالش اساسی ایجاد کرده است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به شرایط خاص شهرستان راور در اورژانس اجتماعی با تشکر از صادق زاده مدیرکل بهزیستی استان کرمان بیان کرد: این مجموعه همانند کرمان نیازمند نیروی تمام وقت با حکم و قرارداد مشخص و امکانات است.

عضوکمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه به موضوع درمان کودکان معتاد زیر ۱۸ سال اشاره کرد و افزود: به دلیل آسیب‌های ناشی از اعتیاد در کودکان زیر ۱۸ سال شاهد شرایط خاصی هستیم که توجه جدی می‌طلبد و اعتبارات این بخش هم باید به استان ابلاغ شود هر چند بهزیستی اکنون هم اقداماتی را اغاز کرده که قابل تقدیر است.

پورابراهیمی افزود: کودکان خیابانی که بخش عمده‌ای از آن‌ها اتباع خارجی هستند از مشکلات اساسی در شهرستان کرمان است و درخواست داریم با توجه به لزوم ساماندهی کودکان خیابانی و کار اقدامات لازم انجام شود و بهزیستی از طریق وزارت کشور پیگیر مسئله باشد.

وی عنوان کرد: چند مرکز نگهداری کودکان خیابانی هم ایجاد شده و در بازدیدی اخیرا با معاون وزیر داشتیم، شاهد خدمات خوبی بودیم.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی به بحث یارانه کارگاه‌های حرفه اموزی افراد تحت پوشش بهزیستی اشاره کرد و بیان کرد: درخواست ما یاین است که یارانه مربوط محقق شود.

وی با اشاره به شرایط خاص در بخش‌های شهداد و گلباف درخواست کرد اورژانس‌های اجتماعی در انجا هم داشته باشیم.

پورابراهیمی با دعوت از رئیس سازمان بهزیستی برای سفر به کرمان بیان کرد: از نزدیک بخش‌های مختلف سازمان بهزیستی مورد بررسی قرار گیرد و به صورت میدانی اقدامات لازم پیگیری شود.

در ادامه صادق زاده مدیرکل بهزیستی استان کرمان گزارشی از اقدامات سازمان بهزیستی در استان داد و گفت: اقداماتی صورت گرفته نیازمند حمایت سازمان بهزیستی است، با امکانات داخل استان توانستیم کار‌هایی انجام دهیم، اما نیازمند حمایت‌های کشوری هستیم.

انتهای پیام/ح

ضرورت تصویب غربال گری ژنتیک دربرنامه ششم

برچسب ها: ژنتیک ، بهزیستی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.