به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، خودروهای تاکتیکی یکی از ابزارهای بسیار مهم در عرصه های نبرد با دشمنان هستند. این خودروها به جهت لزوم بهره گیری در این زمینه ها باید از ویژگی های شاخصی برخوردار باشند. متخصصان ایرانی هم براین اساس طراحی و ساخت این خودروها مدنظر قراردادند.
باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا طی مجموعه گزارش هایی خودروهای تاکتیکی بومی و ساخت داخل را معرفی کند.
در نخستین گزارش از این مجموعه به بررسی خودروی تاکتیکی سفیر پرداختیم که در صنایع خودرویی فتح ساخته شده و سال ۸۷ از آن رونمایی شد. این خودرو از نظر ویژگیهای فنی شباهت زیادی به خودروهای جیپ داشته و از نظر عملکردی همانند آنها عمل میکند. سفیر در جبهه های مختلفی از ایران تا سوریه حضور داشته و حتی سودان هم یکی از مشتریان پروپاقرص این خودروی تاکتیکی پرتوان ساخت صنایع دفاع کشورمان است.
دومین گزارش از این مجموعه خودروی تاکتیکی ارس را بررسی کرد که نوعی خودروی تاکتیکی فرماندهی ساخت وزارت دفاع کشورمان است. این خودرو روز ۳۱ مرداد ۹۱، همزمان با روز ملی صنعت دفاعی کشور با حضور وزیر دفاع و رئیس جمهور وقت، محمود احمدی نژاد، رونمایی شد.
در سومین گزارش کامیون تاکتیکی نینوا را بررسی کردیم که قابلیت حمل انواع موشکها و تسلیحات سنگین را داراست و در ۸ مهر ۹۱ از آن رونمایی شد. این کامیون ساخت نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران بوده و یکی از بهترینها در نوع خود به شمار میآید. وظیفه اصلی کامیون نظامی نینوا گشت زنی بوده، ولی با توجه به استحکام بسیار بالای بدنه و قابلیت نصب تجهیزات و تسلیحات سنگین و عبور از مناطق صعب العبور، قابلیت استفاده به عنوان یک خودروی نفر بر و پشتیبان را نیز دارد.
چهارمین گزارش به بررسی کامیون تاکتیکی ذوالجناح اختصاص داشت که یکی از تولیدات نیروی زمینی ارتش بوده و به منظور حمل سامانه های موشکی S-۳۰۰ و باور ۳۷۳ طراحی شده است. از دیگر قابلیتهای کامیون نظامی ذوالجناح میتوان به عبور از رودخانه با عمق ۱.۵ متر، حمل بار به وزن ۳۰ تن و حمل محمولههایی با طول بیش از ۵ متر اشاره کرد.
در پنجمین گزارش مربوط به کامیون های تاکتیکی، کامیون ظفر را بررسی کردیم که متن کامل آن در زیر آمده است.
«کامیون ظفر»
کامیون ظفر یکی از خودروهای تاکتیکی ساخت صنایع دفاع کشورمان است که توسط سردار دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رونمایی شده است. این خودروی تاکتیکی سنگین از پیشرانه های مشابه با «کامیون ذوالجناح» بهره می برد و به نظر می رسد تنها تفاوت آن با این خودرو عدم بهره گیری از یک محور کمتر نسبت به کامیون ذوالجناح برخوردار است.
رسانه های خارجی
پایگاه خبری Drtiz در گزارشی به بررسی کامیون های سنگین ساخت کشورمان پرداخته است و فیلم های معرفی از آن را هم بارگذاری کرده است.
پایگاه خبری Military Today هم در گزارشی کوتاه این خودرو را به طور کامل معرفی کرده است.
انتهای پیام/
با این تولیدات متنوع و با ین توان بالا، ثابت شد که نیروهای مسلح توان داشتن و اداره کردن قطب های بزرگ و مستقل خودروسازی و همچنین، توان بالایی در طراحی و ساخت دارند.
خسته نباشید به امید دیدن هر چه زودتر طرحهای چابکتر و چالاکتر و قدرتمندتر و تولید انبوه این سازه های زیبا و قدرتمند .