به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، سازمان ملل سهشنبه در گزارشی اعلام کرد در جنگ با گروههای ستیزهجو در افغانستان در نیمه نخست سال ۲۰۱۹، دستکم سه هزار و ۸۱۲ غیرنظامی کشته یا زخمی شدند، که در این میان، شمار تلفاتی که نظامیان دولتی یا نظامیان تحت رهبری ناتو، عامل آن بودند، افزایش زیادی داشت.
این آمار در حالی منتشر شد که گفتگوها بین طالبان و مقامات آمریکایی برای پایان دادن به جنگ ۱۸ ساله افغانستان وارد مرحله مهمی شد، و مذاکرهکنندگان آمریکایی قصد دارد تا قبل از یکم سپتامبر به توافق صلح دست یابند.
البته با وجود این تلاشهای دیپلماتیک، جنگ در افغانستان به شدت ادامه یافته، و باعث شده است غیرنظامیان همواره با تهدید حمله ستیزهجویان یا گرفتار شدن در تیراندازیها رو به رو شوند یا قربانی حملات هوایی نیروهای دولتی یا نظامیان تحت رهبری ناتو قرار گیرند.
دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) در تازهترین گزارش خود اعلام کرد درگیریها و حملات زمینی بیشترین تلفات را داشت و پس از آن، بیشتر تلفات ناشی از استفاده از بمبهای دستساز و حملات هوایی بود.
طالبان و داعش از یکم تا سیام ژانویه، ۵۳۱ افغان را کشتند، و هزار و ۴۳۷ نفر را زخمی کردند. بنا بر اعلام یوناما، گروههای افراطگرا عمداً ۹۸۵ غیرنظامی، از جمله مقامات دولتی، سران قبایل، امدادگران، علمای مذهبی را هدف قرار دادند. به موجب گزارش یوناما، نیروهای دولتی در شش ماهه منتهی به ۳۰ ژوئن، ۷۱۷ افغان را کشتند و ۶۸۰ نفر را زخمی کردند؛ رقمی که حاکی از افزایشی ۳۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. دست کم ۱۴۴ زن و ۲۳۷ کودک در سراسر کشته، و بیش از هزار تن دیگر زخمی شدند.
حملات هوایی منجر به کشته شدن ۵۱۹ غیرنظامی شد که ۱۵۰ تن از آنها، کودک بودند. ریچارد بنت، رئیس یوناما گفت: ”شاید طرفهای درگیری توضیحات متفاوتی درباره روندهای اخیر بدهند که هر یک برای توجیه تاکتیکهای نظامی خودشان طراحی شده است. واقعیت این است که تنها تلاش قاطعانه برای اجتناب از آسیب زدن به غیرنظامیان، نه تنها از طریق تبعیت از قانون بشردوستانه بین المللی، بلکه از طریق کاهش شدت درگیری ها، مشکلات و مصیبتهای غیرنظامیان افغان را کاهش خواهد داد.“
نظامیان آمریکا و دیگر نظامیان ناتو به عنوان بخشی از ماموریت آموزش، کمک و مشاوره نیروهای افعان و اجرای عملیات ضدتروریستی در افغانستان مستقرند. واشنگتن تلاش میکند برای دستیابی به توافقی برای خروج نظامیان خارجی از افغانستان در ازای تضمینهای امنیتی طالبان، از جمله در این باره که این کشور به مامن گروههای تروریستی تبدیل نشود، دست یابد.
از زمان سرنگونی طالبان به دست نیروهای افغانستانی تحت رهبری آمریکا در اواخر سال ۲۰۰۱ در افغانستان، نیمی از این کشور، همواره یا در کنترل این گروه بوده یا صحنه درگیری با آن بوده است.
دولت افغانستان و طالبان برای اظهارنظر درباره گزارش سازمان ملل در دسترس نبودند.
انتهای پیام/