سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شاهرود گفت: براساس تصمیم گیری انجام شده در شهرستان، فعالیت‌های شرکت بهره بردار معدن بوکسیت تاش تا اجرای همه تعهد‌ها تعطیل شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، محمدرضا کاملی سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شاهرود با اشاره به اتمام مجوز فعالیت معدن بوکسیت تاش در ۱۸ اسفند سال گذشته افزود: اواخر سال گذشته فرماندار شاهرود هم بر اساس توافق‌های قبلی و نیز اختیاراتی که داشت به همین منظور فعالیت‌های معدن را تعطیل اعلام کرد.

وی گفت: این موضوع روز گذشته در نامه‌ای از سوی این اداره به اطلاع مدیران شرکت آلومینای جاجرم نیز رسانده شده است.

کاملی با اشاره به اعتراض بخش زیادی از مردم و گروه‌های مردم نهاد حامی محیط زیست نسبت به فعالیت‌های شرکت بهره بردار معدن بوکسیت تاش افزود: این تصمیم پس از بررسی‌های زیادی که کارشناسان در باره چگونگی فعالیت این شرکت انجام دادند، گرفته شد.

وی گفت: تا زمانی که شرکت بهره بردار به وظایف و تعهداتش در قبال بهره برداری عمل نکند، امکان فعالیت نخواهد داشت.

محمد کرم محمدی فرماندار شاهرود هم در نشست‌های مختلفی از عمل نکردن شرکت بهره بردار معدن بوکسیت تاش خبر داده بود.

وی گفت: براساس یکی از توافق‌هایی که با شرکت بهره بردار انجام شده، فرمانداری شاهرود در صورت انجام نشدن تعهدات، می‌تواند از ادامه فعالیت شرکت بهره بردار ممانعت نماید.

بهره برداری از معدن بوکسیت تاش شاهوار شاهرود که از حدود هفت سال پیش آغاز شده، یکی از موضوعات مورد مناقشه بین گروه‌های حامی محیط زیست و شرکت آلومینای جاجرم در استان خراسان شمالی بوده است.

بنابه گفته این گروه ها، بهره برداری از معدن بوکسیت موجب وارد شدن خسارت به منابع آب منطقه و نیز تهدید حیات وحش و نابودی برخی گونه‌های گیاهی و درختی مخصوص این منطقه مانند" اُرس " می‌شود.

از سوی دیگر مدیران شرکت بهره بردار معتقد هستند فعالیت‌های این شرکت براساس پروانه‌های اخذ شده انجام می‌شود.

تهدید منابع آب زیرزمینی منطقه، آلودگی آب‌های سطحی و زیرزمینی، از بین رفتن مراتع، در خطر قرار گرفتن حیات وحش منطقه، ایجاد ریزگرد و گرد و غبار، از بین رفتن جاذبه اصلی گردشگری منطقه، از بین رفتن پوشش گیاهی و درختان و نیز چالش مدیریت پسماند و ایجاد سیلاب در اثر تلنبار مواد باطله در مسیر آب و دره‌های آبریز از جمله مطالبه‌های بخشی از مردم، مدیران و گروه‌های حامی محیط زیست منطقه است.

کوه شاهوار با ارتفاع سه هزار و ۹۴۵ متر بلندترین قله در قسمت شرقی رشته کوه البرز است، شاهوار در شمال شهرستان شاهرود و در مرز ۲ استان گلستان و سمنان واقع شده است.

این کوه علاوه بر آنکه از مهمترین تامین کنندگان آب شهرستان شاهرود و روستا‌های کوهپایه آن است، یکی از رویشگاه‌های ارزشمند سرو کوهی یا اُرس نیز محسوب می‌شود، از سوی دیگر، این قله نزد اهالی شاهرود به عنوان یکی از نماد‌های طبیعی این شهرستان شناخته می‌شود و همواره مورد توجه است.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارش خود در تاریخ ۲۵ شهریور ۹۸ با عنوان «بررسی چالش‌های زیست محیطی و اجتماعی معدن بوکسیت تاش» اعلام کرد: ادامه فعالیت معدن بوکسیت تاش به این شکل، می‌تواند علاوه بر وارد کردن ضربه‌های جبران ناپذیر به طبیعت منطقه، حیات مردم را نیز در معرض تهدید قرار دهد.

این مرکز در گزارش خود در سه بخش به معرفی معدن بوکسیت تاش، چالش‌های زیست محیطی و اجتماعی این معدن و بررسی روند قانونی اکتشاف و بهره برداری از آن پرداخته و در نهایت راهکار ارائه کرده است.

ایرنا

انتهای پیام/پ

تعطیل شدن یک معدن در سمنان

برچسب ها: صنعت ، معدن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.