به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ ایران در هفتههای اخیر قوانینی را به تصویب رساندند که اجرای هر یک از آنها میتواند تاثیر به سزایی در پیشرفت فوتبال ایران داشته باشد.
یکی از این قوانین جلوگیری از ثبت شدن قراردادهای بدون مبلغ است. طبق این قانون که هفته پیش از سوی ابراهیم شکوری، سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال به سازمان لیگ ابلاغ شد تمام باشگاههای کشورمان در تمام ردههای سنی موظف هستند در زمان انعقاد قرارداد، مبلغ آن را درج کنند و سازمان لیگ هم موظف است تنها قراردادهایی را به ثبت برساند که در آن مبلغ قید شده باشد.
از طرفی در سالهای اخیر بارها پیش آمده که برخی باشگاهها قراردادهایی را به کمیته نقل و انتقالات سازمان لیگ ارائه کرده اند که قیمت واقعی قرارداد بازیکن در آنها درج نشده بود و این موضوع بارها در محاکم قضائی فدراسیون فوتبال مانند کمیته تعیین وضعیت و کمیته انضباطی دردسرساز شده بود. به صورت مثال باشگاهها و بازیکن برای فرار مالیاتی و پرداخت مالیات کمتر قراردادهایی را به سازمان لیگ تحویل میدادند که قیمت آن تفاوت زیادی با قرارداد اصلی که بین آنها امضا شده بود داشت و زمانی که شکایتی تقدیم ارکان قضائی فدراسیون میشد، مسئولان برای استناد به قرارداد موجود در دست بازیکن یا قرارداد موجود در سازمان لیگ دچار سردرگمی میشدند.
با تصویب این قانون برای فدراسیون فوتبال تنها قراردادی ملاک عمل قرار میگیرد که مبلغ روی آن به میزان قراردادی که برای ثبت به سازمان لیگ ارائه شده برابر است و دیگر قراردادی که نزد سازمان لیگ ثبت نشده اعتباری ندارد.
از طرفی در سالهای اخیر ماجرایی بین فوتبالیستها و باشگاههای ایرانی متداول شده که با اصول حرفهای فوتبال سازگار نیست. به این صورت که باشگاهها با بازیکنان قراردادهای ۲ یا ۳ ساله میبندند، اما اعتبار اجرای قرارداد فصلهای دوم یا سوم را منوط به توافق مالی میکنند. با قانون جدید کمیته تعیین وضعیت از این پس باید قرارداد سالهای دوم و سوم هم دارای مبلغ باشد در غیر این صورت آن قراردادها اعتباری ندارد و تنها قرارداد سال اول که مبلغ آن مشخص بوده معتبر است.
در چنین وضعیتی بازیکنان و باشگاهها باید مبلغ قرارداد هر فصل را مشخص کنند و دیگر بازیکن دارای قراردادهای چندین ساله نمیتواند به دنبال گذشت یک فصل از قراردادش اعتبار زمانی سالهای بعدی را نادیده بگیرد و به صرف اینکه با باشگاه به توافق مالی نرسیده است، آن را فسخ کند.
البته در سالهای اخیر ثبت قرارداد بدون مبلغ بیشتر در لیگهای دسته پایینتر رایج بوده و میزان آن در لیگ برتر کمتر شده است.
برخی مواقع هم دیده شده که برخی بازیکنان اعلام میکنند به احترام باشگاه یا یک فرد خاص قرارداد خود را سفید امضا کرده اند که این موضوع هم خلاف قواعد و اصول حقوقی است. طبق قانون جدید کمیته تعیین وضعیت بازیکن میتواند به هر اندازهای که دلش میخواهد به باشگاه تخفیف بدهد، اما باید قرارداد را با ثبت مبلغ امضا کند.
به هر حال تدوین و تصویب این قوانین در صورت جدی گرفتن مراحل اجرایی آن بیش از هر موضوعی به سود خود باشگاهها است و آنها را از تلنبار شدن پروندههای مالی حفظ میکند.
انتهای پیام/