به گزارش خبرنگار
حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، شرکت DoubleTree که در زمینه تولید
شیرینیهای شکلاتی در دنیا فعال است در نظر دارد نوعی آشپزخانه مسافرتی برای آشپزی در فضا تولید کند، شرکت طراح وسیله آشپزی در فضا درنظر دارد خمیر شیرینی تا اواخر امسال به ایستگاه فضایی بین المللی ارسال کند تا با استفاده از اجاق گاز مخصوص فضانوردان بتوانند به
تهیه شیرینی گرم برای اولین بار درفضا بپردازند.

امروزه مواد خوراکی مصرفی فضانوردان از زمین همراه با کپسول فضایی سایوز به ایستگاه فضایی بین المللی منتقل میشود. فضانوردان خوراک را که کاملاً بسته بندی و ایزوله شده است در اجاقهایی گرم و مصرف میکنند. مصرف مواد خوراکی محدود و فاقد ادویه یکی از چالشهای زندگی در فضاست که بسیاری از فضانوردان از آن ناراضی هستند.
در طول سالها دانشمندان کوشیدهاند دامنه خوراک فضانوردان را گسترش دهند؛ حال برای اولین بار، نوعی اجاق آشپزی پیشرفته به فضا منتقل خواهد شد تا فضانوردان بتوانند شیرینی و سایرخوراک مصرفی خود را به شکل تازه آماده و مصرف کنند.

در روز ۲۵ ماه ژوئن سال میلادی جاری سه فضانورد ناسا، آژانس فضایی کانادا و آژانس فضایی روسیه روس کاسموس پس از اقامتی ۶ ماهه درفضا به زمین باز میگردند، اما سه فضانور دیگرمستقر در ایستگاه فضایی میتوانند تا پایان سال میلادی جدید با آزمایش اجاق مخصوص آشپزی شیرینی تازه در ایستگاه فضایی مصرف کنند.
شرکتهای فعال درپروژه تهیه شیرینی در فضا در نظر دارند توانایی تهیه انواع خوراکیهای دیگر را با استفاده از این اجاق گاز برای فضانوردان فراهم کنند.
تاکنون درایستگاه فضایی بین المللی آزمایش هایی، چون رشد گیاه و حتی تهیه قهوه اسپرسو انجام شده است، اما تهیه شیرینی تازه و گرم تاکنون روی نداده است.
منبع: yahoo
انتهای پیام/
امکان تهیه خوراک گرم برای اولین بار درفضا