سید محمد تراب میری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ،گفت: آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی موضوع سنتی و گستردهای است که دلیل اصلی آن روی آوردن کشاورزان به آتش زدن کاه و کلش گندم و جو، کنترل آفات و علفهای هرز، پاک شدن سریع زمین از بقایای گیاه قبلی و آسان شدن عملیات شخم برای محصول بعدی است، اما غافل از اینکه به کار بردن تناوب زراعی صحیح و استفاده مناسب از سموم نتیجهای بسیار مطلوبتر دارد.
وی بیان کرد: این کار ضمن اینکه از نظر قانونی جرم بوده وبا متخلف از طریق دستگاه قضا برخورد میشود بر چهره طبیعت خسارت وارد کرده، مشکلات زیست محیطی و خسارت به اکوسیستم را در پی داشته و در برخی موارد به زمینهای اطراف خسارت وارد میکند.
تراب میری با اشاره به اینکه ۷۰ درصد مواد آلی خاک از بقایای گیاهی تشکیل شده است ادامه داد: سوزاندن بقایای گیاهی موجب کاهش جذب عناصر غذایی توسط ریشهها، کاهش ظرفیت نگهداری آب در خاک، کاهش راندمان مصرف آب، کاهش نفوذ پذیری خاک و کاهش فعالیت میکروارگانیسمهای خاک شود.
وی اضافه کرد: بهترین روش برگرداندن بقایا توسط شخم به زمین است که موجب غنی شدن خاک میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام یادآورشد:همچنین میتوان بدون خاک ورزی و با استفاده از ماشین آلات کاشت مستقیم محصول بعدی را کشت نمود که این شیوه یکی از مولفههای کشاورزی پایدار میباشد.
انتهای پیام/ د