انتشار تصاویری از مرگ ناگهانی و عجیب ده ها اصله درخت بلوط، بنه، زالزالک و کیکم دل مردم و دوست داران طبیعت را به درد آورد.

باشگاه خبرنگاران جوان - در اتفاقی نادر و حیرت انگیز و البته تلخ و ناگوار تعداد بسیار زیادی از درختان عرصه حیاتی و سرمایه معنوی دینارکوه طعمه حادثه شده و در اثر مرگ نابهنگام و ناخواسته قالب تهی کرده در خواب ابدی خفته اند.

با توجه به اینکه تعداد زیادی از درختان این منطقه به طور کامل از ریشه درآمده و بر زمین افتاده بودند، اینکه فرد یا افرادی توان انجام چنین تخریبی آنهم در یک منطقه جنگلی و سخت گذر را داشته باشند، قابل تصور نبود اما در هر صورت دخالت انسانی به ذهن ها متبادر می شد.

به همین دلیل پیگیری و کشف عوامل این تخریب تخریب وسیع و افتادن تعداد زیادی از درختان کهنسال و با قدمت و دیرینگی بسیار در منطقه زیبا و جنگلی دینارکوه آبدانان به علل و عوامل نامعلوم و ناشناخته به صورت میدانی در دستور کار قرار گرفت.

حساسیت موضوع باعث شد فرماندار و مسئولان محیط زیست و منابع طبیعی شهرستان آبدانان از ابتدای منطقه مورد خسارت تا انتهای محدوده آسیب دیده را بصورت پیاده روی، رصد و ارزیابی کنند.

رد دخالت انسانی در تخریب درختان دینارکوه

فرماندار شهرستان آبدانان پس از بازدید از منطقه آسیب دیده، گفت: براساس نظر کارشناسان و داده های علمی و اجرایی، عوامل انسانی و انگیزه های شخصی در تخریب و زمین گیرشدن درختان در منطقه تفریحی و تفرجگاهی دینارکوه این شهرستان دخالت ندارد.

محمد رحمانی  این اتفاق نادر و ناشناخته را تلخ و ناگوار دانست و اضافه کرد: در این رخداد تاسف بار که در اولین ساعات روزهای نخستین سال جدید و حین نزول رحمت الهی به وقوع پیوسته است بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ درخت ارزشمند و تنومند تخریب شده است.

تندباد و رعد برق عامل اصلی مرگ درختان دینارکوه

فرماندار آبدانان جنگلهای سرسبز و پرپشت دینارکوه را یکی از زیباترین مناطق و تفرجگاه‌های طبیعی شهرستان آبدانان دانست و تصریح کرد: بر اساس نظریه متقن و بررسی‌های میدانی کارشناسان، علت تامه حادثه مرگ درختان تندباد همراه با طوفان رعد و برق نقطه ای بوده که به و سعت ۳۰۰ متر عرض و سه کیلومتر طول از منطقه جذاب و جالب و جنگلی دینارکوه را مورد آسیب جدی قرار داده است .

مدیر اداره منابع طبیعی آبخیزداری آبدانان نیز از بین رفتن درختان را یک ضایع زجردهنده و غیر قابل جبران عنوان کرد و گفت: برابر بررسی‌های فنی و تجزیه و تجلیل داده های علمی سیستم‌های هواشناسی پدیده رعد و برق بهاری و طوفان های تندری به همراه وزش بادهای شدید و باران سیل آسا برفراز دینارکوه ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت بوده که از سمت جنوب منطقه وزیده و تعداد زیادی از درختان بنه، بلوط، کیکم و زالزالک را از ریشه کنده و یا شکسته و آنها را بسمت شمال برخاک نشانده است.

روح الله کرمی این ضایعه و ضرر طبیعی و اجتماعی را با این وسعت و سطح بالای خسارت بی‌سابقه توصیف کرد و افزود: هم اکنون عرصه خسارت دیده و درختان شکسته تحت نظر ماموران منابع طبیعی و محیط زیست شهرستان قرار دارد و با هماهنگی متولیان و مدیران شهرستانی و استانی از تاراج و جابجایی تنه و شاخه های درختان ممانعت بعمل آمده تا طی یک فرایند قانونی بفروش برسد و وجه آن برای کاشت و محافظت و توسعه همان عرصه مصرف شود.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.