آب اصلی‌ترین ماده حیات برای زنده ماندن انسان، گیاهان و جانوران بوده و دانشمندان به تازگی منبع جدیدی از آب حیات را در این سیاره کشف کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان به تازگی موفق به کشف منبع بزرگی از آب یخ زده در سیاره مریخ شده اند که می‌تواند بازمانده آخرین آثار وجود یک لایه یخی در قطب این سیاره باشد.
 
محققان اعلام کرده اند آنها وجود یک لایه زیر زمینی از یخ و آب را در سیاره مریخ به اثبات رسانده اند و کشف این لایه یخی زیر زمینی با استفاده از سیستم‌های راداری در فاصله یک مایلی از سطح سیاره شناسایی شده است.
 

این پوشش یخی که مشابه یک کلاه است به احتمال زیاد یکی از بزرگ‌ترین منابع آب در سیاره مریخ است و می‌تواند در آینده منبع خوبی برای فضانوردان و ساخت پایگاه در سیاره مریخ باشد.
 
بنابر مطالعه‌های انجام شده این پوشش یخی به صورت رسوبات ماسه‌ای بسیار زیاد شناسایی شده است و درصورتی که یخ ذوب شود لایه‌ای از آب مایع به عمق ۱.۵ متر ایجاد خواهد شد.
 
مطالعه درباره این پوشش یخی به وسیله محققان موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تگزاس انجام شده است و به گفته محققان کشف این لایه یخی کلاه مانند سومین منبع بزرگ وجود آب در مریخ پس از کوه یخی قطبی خواهد بود.
 
دانشمندان بر این باورند که لایه‌های یخ در سیاره مریخ در طول سال‌ها تشکیل شده اند و با پوشیده شدن در لایه‌های شن و ماسه از تابش اشعه‌های خورشید ایمن باقی مانده اند.
 

کارشناسان امیدوار هستند با توجه به نتیجه‌های به دست آمده بتوانند به بررسی وضعیت آب و هوایی سیاره سرخ در طول میلیون‌ها سال بپردازند.
 
این یافته‌ها نشان می‌دهند مریخ وضعیت زمین شناسی مشابه زمین داشته است و امکان دارد در گذشته‌های دور دارای حیات بوده باشد، ناسا به تازگی جایزه‌ای به ارزش ۵۰۰ هزار دلار برای طراحی مفهوم زیستگاه انسانی در سیاره مریخ به یک شرکت برنده تخصیص داده  و قرار است خانه آینده انسان‌ها در سیاره مریخ با استفاده از چاپگر سه بعدی ساخته شود.
 
از جمله شرکت‌های پیشتاز در زمینه فضایی که در حال پیاده سازی پروژه ارسال فضانورد و سفینه فضایی به سیاره مریخ است، می‌توان شرکت اسپیس ایکس را نام برد.
 
این شرکت اکنون به ساخت سفینه فضایی Starhopper مشغول است که در آینده فضانوردان را به سیاره سرخ و کره ماه خواهد فرستاد و کارشناسان اعتقاد دارند اگر حیات بر روی سیاره مریخ امروزه وجود داشته باشد احتمالاً به شکل باکتری‌های فسیلی خواهد بود و برای شناسایی آنها به ابزار‌های حفاری نیاز است.
 

نخستین بار در سال ۲ هزار، دانشمندان شواهدی از وجود آب برسطح سیاره مریخ کشف کردند و در آن زمان رگه‌هایی به نام Surveyor Global Nasa Mars با استفاده از داده‌های ارسالی کاوشگر‌های فضایی به دست آمد که نشانه باقیمانده از حرکت آب در رودخانه‌های خشک شده سابق سیاره مریخ بوده است.
 
پژوهش‌ها نشان می‌دهند تاکنون زمین ۳۴ بار تحت بارش شهاب سنگی از سوی سیاره مریخ قرار گرفته است که سه مورد از شهاب سنگ ها به احتمال زیاد دارای شواهدی از زندگی پیشین برسطح سیاره هستند.
 
در سال ۱۹۷۵ اولین کاوشگر مریخی به نام وایکینگ به سیاره مریخ ارسال شد و راهی بود برای ارسال مریخ نورد‌های آتی که عملکرد خوبی در سیاره مریخ از خود نشان دادند.
 

کارشناسان امیدوار هستند در ارسال مریخ نورد‌های آتی به سیاره سرخ امکان برداشت نمونه از سنگ‌ها و بازگرداندن آن به زمین امکان پذیر شود تا بتوانند با دقت فراوان درباره وجود حیات یا آب درسیاره مریخ به مطالعه بپردازند.
منبع:Space
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مریخی
۱۳:۵۵ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
چرا از ۴۶ سال پیش، دیگر کسی نتوانست به ماه سفر کند؟!چرا نزدیک به نیم قرن است که سفر به ماه متوقف شده است؟ اگر سفر انسان به ماه واقعی است، چرا هیچ ستاره‌ای در آسمان ماه دیده نمی‌شود؟
Iran (Islamic Republic of)
ابراهیم
۱۳:۳۷ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
چرا تا حالا دیگه نرفتند؟؟؟
آخرین اخبار