به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ، عبدالوهاب پورالحسینی رئیس جهاد کشاورزی گچساران گفت: در مناطق بی بی حکیمه ۲ و دشت آهوباز منطقه خشاب در مرز استان بوشهر امروز و پیش از این در مناطق بی بی حکیمه و باباکلان آفت پوره ملخ شناسایی شده است.
وی اظهار داشت: کار پایش و سمپاشی با همکاری کارشناسان پهنه جهاد کشاورزی، نیروهای بسیج، منابع طبیعی و شرکت نفت گچساران در حال انجام است.
رئیس اداره جهاد کشاورزی گچساران بیان کرد: تاکنون کار سمپاشی در مناطق باباکلان و بی بی حکیمه در سه مرحله انجام شده است.
وی اظهار داشت: ۲ منطقه دیگر که امروز گزارش شده و برآوردی از مساحت مراتع آلوده انجام نشده است.
پورالحسینی توضیح داد: در هر یک از مناطق آلوده سه اکیپ متشکل از ۱۵ تا ۲۰ نفر در حال انجام عملیات پایش و سمپاشی هستند.
رئیس حهاد کشاورزی گچساران افزود: تاکنون ۱۵ هزار هکتار عملیات پایش در مناطق مختلف این شهرستان انجام شده است.
پورالحسینی از کسانی که سم پاش پشتی یا تراکتوری دارند خواست برای مبارزه با ملخها با جهاد کشاورزی همکاری کنند.
ملخهای مهاجر که بهمن ماه سال گذشته از کشورهای حوزه شبه جزیره عربستان از جمله امارات، عمان و کشور عربستان وارد برخی استانهای جنوب شرق کشور شده بود، تاکنون در برخی استانهای کشور از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، بوشهر، فارس، جنوب خراسان جنوبی، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و حتی اردبیل و گلستان مشاهده شده اند.
به هر جایی که بنگری ملخها حضور دارند، زیر سنگ ها، درون مراتع و خلاصه هر جایی که سبزینهای وجود دارد ملخها جا خوش کرده اند.
براساس آخرین آمار که در روز چهارشنبه از سوی وزارت جهاد کشاورزی انجام شده است ۴۰ هزار هکتار از مراتع استانهای درگیر سم پاشی شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه تخم گذاری هر ملخ که به صورت خوشهای انجام میشود و در آینده منجر به تولید ۳۰۰ تا ۴۰۰ ملخ میشود میگوید: دلیل نگرانی و جدیت مسئولان این مساله است.
الیاس تاج الدینی افزود: به دلیل حساسیت کار سمپاشی در مناطق آلوده در سه مرحله انجام میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به مشاهده ملخ در استانهای مجاور کار ردیابی و پایش مسیرها در مرز استانهای فارس، خوزستان و بوشهر از ۲ ماه پیش از سوی کارشناسان استان شروع شد.
تاج الدینی ادامه داد: هم اکنون در مرز ۲ استان فارس و بوشهر که هر دو به شهرستان گچساران متصل میشوند مشکل ایجاد شده است.
وی ابراز داشت: با توجه به اینکه اهالی بومی، هر منطقه را بهتر میشناسند مردم میتوانند با سامانه ۱۳۱ مشاهدات خود در خصوصی وجود ملخهای مهاجر را به مسئولان گزارش دهند تا کار مبارزه در سرایعترین زمان ممکن آغاز شود.
تاج الدینی با یادآوری این نکته که ملخهای مهاجر حدود هفت سانتیمتر طول و بخشی از بدن آنها سبز رنگ است از اهالی روستاها و گردشگران خواست در صورت مشاهده به مسئولان گزارش دهند تا کار مبارزه هر چه زودتر آغاز شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت که بخش قابل توجهی از سموم مورد نیاز برای سمپاشی مبارزه با ملخ در استان خریداری شده است.
الیاس تاج الدینی توضیح داد: بخشی از اعتبار عملیات مبارزه با رایزنی با مسئولان ارشد جهاد کشاورزی تامین و بخشی نیز با حمایت استاندار کهگیلویه و بویراحمد تامین خواهد شد.
وی ابراز داشت: براساس برنامه ریزی قرار است که نشستی با مسئولان شهرستانهای مجاور استانهای فارس، خوزستان و بوشهر برگزار درباره نحوه تعامل برگزار شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکنون ۴۰ هزارهکتار از اراضی کشاورزی و مراتع این استان در مرز استانهای جنوبی برای مبارزه با ملخ صحرایی پایش شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه آفت ملخ به مراتع هجوم آورده و بر اساس قانون صیانت از مراتع وظیفه همه دستگاههای اجرایی است اضافه کرد: مشارکت مسئولان برای دفع ملخ مطلوب است.
شهرام عسکری بیان کرد: برای اثربخشتر مبارزه عملیات سمپاشی بیشتر در ساعتهای ۶ تا ۸ بامداد انجام میشود.
عسکری اظهار داشت: تا ۱۵ روز آینده کار مبارزه و سمپاشی در مناطق آلوده ادامه خواهد یافت.
ملخهای مهاجم تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علفهای هرز را میخورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز می تواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.
ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر میتواند مهاجرت کند.
این نوع از ملخها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینههای مختلف ازجمله جنگل ها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین میبرند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز میشوند.
مدیرکل بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: نگرانی از نظر کمبود اعتبار برای مبارزه با ملخهای مهاجر در استان وجود ندارد.
وحید محمدی تبار توضیح داد: فرمانداران شهرستانهای هشت گانه کهگیلویه و بویراحمد، دستگاههای اجرایی منابع طبیعی و آبخیزداری، امور عشایر و محیط زیست و سایر دستگاههای اجرایی در صورت ضرورت به کمک جهاد کشاورزی برای مبارزه با آفت ملخ خواهند آمد.
کارشناسان میگویند که شرایط دمایی بر روی این آفت تاثیری ندارد و فقط به یک فضای سبز نیاز دارند.
استان کهگیلویه و بویراحمد ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است.
انتهای پیام/غ