رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت:مبارزه با ملخ های مهاجر در استان نیازمند بسیج همه امکانات است

به گزارش گروه  استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ، الیاس تاج الدینی رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، عصر روز شنبه در نشست مدیریت بحران گچساران گفت : ملخ‌های مهاجر چند ماهی است وارد کشور شده و  باید با این آفت، قبل از شیوع مبارزه شود.

وی افزود:آفت ملخ امسال به مراتع، مزارع، باغ‌ها و در مجموع به منابع طبیعی هجوم آورده است و در صورتی که کنترل نشود تخم گذاری کرده و سال آینده وارد مزارع و مراتع می‌شود.

تاج الدینی از فرمانداران و مسئولان استان‌های خوزستان و بوشهر که هم جوار استان کهگیلویه و بویراحمد هستند در خواست کمک کرد و ابراز امیداری کرد که این استان ها همه همت خود را برای مشارکت در امر مبارزه تا ریشه کنی این آفت بکار بگیرند.

وی بیان کرد: ملخ مهاجر در ۲۰۰ هکتار از مراتع منطقه باباکلان و بی بی حکیمه از توابع شهرستان گچساران شناسایی شده که کار سم پاشی این مناطق در ۴۸ ساعت گذشته انجام شده، اما نیاز است همه امکانات بسیج شوند تا این آفت خطرناک وارد زمین‌های کشاورزی استان نشود.

معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد  از مردم خواست نسبت به موضوع ملخ مهاجر حساسیت نشان داده  و در صورت مشاهده به مسئولان ذی ربط گزارش دهند زیرا در صورت تخم گذاری و ریشه کن نشدن ملخ‌ها جمعیت آنان در سال آینده به ۳۰۰ برابر وضع کنونی خواهد رسید.

شهرام عسکری با بیان اینکه آفت ملخ از یک ماه پیش در استان مشاهده شده است، افزود: با توجه به دوران پوره تا حشره ، ۱۵ روز دیگر برای مبارزه با این آفت خطرناک زمان باقی مانده است.

ملخ‌های مهاجم که بهمن ماه سال گذشته از کشور‌های حوزه شبه جزیره عربستان از جمله امارات، عمان و عربستان وارد برخی استان‌های جنوب شرق کشور شده بودند در برخی استان‌ها  از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، بوشهر، فارس و خوزستان مشاهده شدند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۳۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی و مراتع این استان در مرز استان‌های جنوبی برای مبارزه با ملخ صحرایی مشاهده شده است.

ملخ‌های مهاجم تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علف‌های هرز را می‌خورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه‎ روز می‎ تواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند. ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر می‌تواند مهاجرت کند.

این نوع از ملخ‌ها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینه‌های مختلف ازجمله جنگل ها، باغ‌های میوه، علوفه، غلات، صیفی جات و مراتع را از بین می‌برند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز می‌شوند.

مدیرکل بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: از نظر کمبود اعتبار برای مبارزه با ملخ‌های مهاجر در استان نگرانی وجود ندارد.

وحید محمدی تبار توضیح داد: فرمانداران شهرستان‌های هشت گانه کهگیلویه و بویراحمد، دستگاه‌های اجرایی منابع طبیعی و آبخیزداری، امور عشایر و محیط زیست و سایر دستگاه‌های اجرایی در صورت ضرورت به کمک جهاد کشاورزی برای مبارزه با آفت ملخ خواهند آمد.

سرپرست فرمانداری گچساران نیز گفت: این نشست برای مدیریت بهتر و استفاده از همه ظرفیت‌ها برگزار شده است.

علی خوان پایه هم گفت: چگونگی تامین تجهیزات، نیروی انسانی و سم مورد نیاز از مصوبات این جلسه بود.

براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی تاکنون ۱۴۰ هزار هکتار از مراتع استان‌هایی که ملخ وارد آن‌ها شده سمپاشی شده است.

کارشناسان می‌گویند که شرایط دمایی بر روی این آفت تاثیری ندارد و فقط به یک فضای سبز نیاز دارند.

استان کهگیلویه و بویراحمد ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است.

انتهای پیام /پ

مبارزه با ملخ های مهاجر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.