به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،بسیاری از افراد دچار عدم تحمل غذایی هستند که این امر سبب میشود به سختی بتوانند رژیم غذایی متعادل داشته باشند و از طرفی برخی دیگر نیز به آلرژی غذایی مبتلا هستند که بعضا این دو با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند. اما واقعا این دو چه تفاوتی با هم دارند؟
باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد به تشریح تفاوت بین آلرژی غذایی با عدم تحمل غذایی بپردازد. پیشنهاد میکنیم با مطالعه این مطلب،دانشتان را بالا برید.
غذا منبع اصلی انرژی بدن محسوب می شود و فرد به دریافت روزانه گروههای مختلف غذایی در بدن نیاز دارد تا مواد مغذی لازم را تأمین کند؛ اما بسیاری از افراد دچار عدم تحمل غذایی هستند که این امر سبب میشود به سختی بتوانند رژیم غذایی متعادل داشته باشند. اگر چه بسیاری از افراد نسبت به برخی غذاها، واکنشهای ناسازگار نشان میدهند، اما بیشتر این واکنشها عدم تحمل غذایی هستند نه آلرژی (حساسیت) غذایی.
این مطلب را از دست ندهید: شایع ترین نشانه های مرگبار حساسیت های غذایی
کمتر از ۸ درصد کودکان زیر ۳ سال و ۴ درصد بزرگسالان دارای آلرژی غذایی هستند، ولی عدم تحمل غذایی بیشتر شایع است. به دلیل اینکه علائم عدم تحمل غذایی شبیه به علائم آلرژی غذایی است، افراد اغلب این دو را با هم اشتباه میگیرند. آلرژی غذایی سبب خارش دهان، کهیر، ورم کردن لبها و صورت و زبان و گلو، سختی تنفس، سرگیجه یا غش میشود. همچنین علائمی مانند استفراغ و تهوع، دل درد و اسهال دارد که در عدم تحمل غذایی نیز دیده میشوند.
هنگامی که بدن شما نسبت به تعدادی از غذاها عکس العمل نشان میدهد، واکنشهای زیر به ترتیب اتفاق میافتد:
اگر شما مبتلا به عدم تحمل غذایی باشید، شاید بتوانید مقادیر کم یک ماده غذایی را بدون بروز هیچ علائمی بخورید، ولی در آلرژی غذایی حتی مصرف کمترین مقدار از آن ماده غذایی، میتواند باعث بروز علائم آلرژیک جدّی و خطرناک گردد.
این مطلب را از دست ندهید: علایم و راه درمان بیماری سلیاک چیست؟
بسیاری از افراد تفاوت بین حساسیتهای غذایی و عدم تحمل را نمیدانند و بطور مثال، زمانی که به مادهای عدمتحمل دارند، میگویند به آن حساسیت دارند.
این مطلب را از دست ندهید: غذاهایی که دستگاه گوارشتان را زیرورو میکند!
انتهای پیام/