عبدالعالی گفت: باید قانونی مبنی بر الزام تحصیل فرزندان مسئولان رده بالای کشوری و لشکری در مدارس عادی به تصویب برسد.
 
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علی عبدالعالی کارشناس آموزش با حضور در برنامه تب تاپ شبکه ۳ اظهار کرد: در حال حاضر ۱۴ میلیون دانش آموز، ۱۰ میلیون والدین و یک میلیون معلم در سیستم نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش  فعالیت دارند، اما متأسفانه باید بگویم حال سیستم آموزش و پرورش بیمار ما به شدت بد بوده  و دچار چالش‌های متعددی شده است.
 
وی ادامه داد: متأسفانه ۴۳.۱ درصد از دختران و ۶۴ درصد از پسران دانش آموز ما مصرف کننده  قلیان یا مواد دخانی سبک هستند و بین ۲ تا ۴ درصد مواد مخدر مصرف می‌کنند.
 
راه‌اندازی مدارس لاکچری در تهران/ سرانه مدرسه برای دانش آموزان کمتر از سرانه زندان است/ تحصیل فرزندان مسئولان در مدارس عادی باید قاونو شود
 
عبدالعالی افزود: اگر به مردم بگوییم که همه چیز خوب است و هیچ نقطه سیاهی در سیستم آموزشی وجود ندارد کار اشتباهی انجام داده‌ایم،  امروزه ۵۱.۲ درصد از دانش آموزان تهرانی قلیان مصرف می‌کنند و متاسفانه  ۳۱ درصد آنها استعمال سیگار دارند.

۱۳۶  هزار دانش آموز در معرض ابتلا به مواد مخدر قرار دارند

کارشناس آموزش با اشاره به اینکه ۱۳۶ هزار دانش آموز در معرض ابتلا به مواد مخدر قرار دارند و به ازای هر ۱۰ دانش آموز سیگاری ۳ نفر قصد ادامه مصرف این ماده دخانی را دارند، افزود: تمام آمار‌های مذکور بر اساس مطالعات انجام شده دانشگاه‌های علوم پزشکی و بهزیستی است،کاملاً شفاف هستم  و مشکلات را بر اساس مستندات واقعی بازگو می‌کنم.
 
وی اضافه کرد: ۳۳.۹ درصد از پسران و ۲۷ درصد از دختران ۱۵ تا ۱۸ سال به میل خود رابطه جنسی برقرار می‌کنند، اما بدتر این است که در حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان در کشور هزینه مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی می‌شود و ما در این حوزه رکوردار هستیم، باید ببینیم ریشه چنین رفتارهایی کجاست.
 
عبدالعالی با اشاره به اینکه امروزه فرزندان ما در مدارس ۱۶ هزار ساعت آموزش می‌بینند، تأکید کرد: متاسفانه نظام آموزشی ما در مدارس مانند سیستم بازی فوتبال تغییر می‌کند و به نظرم این اصلاً برای تعلیم و تربیت فرزندان مناسب نیست.

همه ایرادات متوجه آموزش و پرورش نیست

این کارشناس آموزش با اشاره به اینکه وضعیت بد آموزش و پرورش ما هیچ ربطی به فرد یا گروه خاصی ندارد، بیان کرد: ما باید در عمل به شعور مردم احترام بگذاریم و تمام مشکلات و مسائل مختلف را بازگو کنیم، البته اینکه بگوییم همه ایرادات ما متوجه  آموزش و پرورش است، منصفانه  نیست و مسائل دیگری نیز در این زمینه دخیل هستند.
راه‌اندازی مدارس لاکچری در تهران/ سرانه مدرسه برای دانش آموزان کمتر از سرانه زندان است/ تحصیل فرزندان مسئولان در مدارس عادی باید قاونو شود
 
وی ادامه داد: رئیس جمهور در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید این جمله را گفته است ( وقتی امروز کتاب‌های درسی را باز می‌کنیم، می‌بینیم کتاب‌ها به جز عوض شدن فونت، جلد، عکس و تغییر برخی از عبارت‌ها نسبت به زمان  تغییر چندانی نداشته،  این در حالی است که شما باید دانش آموز را برای ۱۲ سال آینده تربیت کنید اما کتاب‌های درسی دانش آموزان را برای دیروز تربیت می‌کنند)؛ نکته این جاست که گوینده این حرف‌ها باید منتقد نظام آموزشی باشد نه رئیس جمهور، وی  ۸ سال فرصت دارد که اصلاحات لازم را انجام دهد، اما اگر در زمان پایان مسئولیتش بیاید یک سری حرف‌ها و شعار‌ها را بازگو کند که عملی نشده است، هیچ فایده‌ای ندارد.

اشکالی ندارد که یک وزیر از سمت خود استعفا دهد

عبدالعالی با اشاره سخنرانی وزیر آموزش و پرورش در زمستان سال گذشته گفت: وزیر در اظهارات خود گفتند (برای کشور که نیاز دانش آموزان تمرین مهارت‌های زندگی است، خیلی بد است که گردش مالی مؤسسات آن تا ۱۵ هزار میلیارد تومان به طور رسمی و ۴۰ هزار میلیارد تومان بر اساس گزارشات غیررسمی برآورد شود)، معتقدم اگر وزیر آموزش و پرورش می‌تواند اصلاحات را انجام دهد هر چه سریع‌تر باید برنامه‌ریزی کند در غیر این صورت هیچ اشکالی ندارد که از سمت خود استعفا دهد و تا فرد دیگری بر این منصب بنشیند.

۵۰ هزار میلیارد تومان، بودجه سالیانه سیستم آموزش و پرورش

این کارشناس آموزش با اشاره به اینکه بودجه سالیانه سیستم آموزش و پرورش ما در حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان است که ۹۸ درصد از این پول مربوط به حقوق معلمان عزیز است، تأکید کرد: متأسفانه معلمان با حقوق ماهیانه ۲ میلیون تومان دلسوزانه و عاشقانه به کار تدریس می‌پردازند و باید بگویم که در کشور فقط سالی۲ بار به یاد می‌آوریم که باید از معلم تجلیل به عمل آید، هر سال در تاریخ ۱۲ اردیبهشت و  در آغاز سال تحصیلی معلمان را یاد می‌کنیم.
 
وی ادامه داد: اگر وزارت آموزش و پرورش موفقیتی را کسب کند، مدیون تلاش فراوان معلمان عزیز است، زیرا آن‌ها با این حقوق کم کار بزرگی برای کشور و دانش آموزان انجام می‌دهند.
 
راه‌اندازی مدارس لاکچری در تهران/ سرانه مدرسه برای دانش آموزان کمتر از سرانه زندان است/ تحصیل فرزندان مسئولان در مدارس عادی باید قاونو شود
 
وی ادامه داد: سرانه هر فرد زندانی در حدود ۸ و نیم متر مربع است و این در حالیست که سرانه مدرسه زیر ۴ متر مربع است و در مناطقی مانند سیستان و بلوچستان به زیر ۳ متر می‌رسد.
 
عبدالعالی ادامه داد: مسئولی که فرزندش در مدرسه‌ای تحصیل با تنها ۵۰ دانش آموز دارد تحصیل می‌کند نمی‌تواند دغدغه مدارس دولتی یا شلوغ را داشته باشد، زیرا اگر فرزند این مسئول در مدارس دولتی یا شین آبادی تحصیل می‌کرد، به خوبی ظرفیت این مراکز آموزشی را درک می‌کرد.


این کارشناس آموزشی با اشاره به اینکه وزیر آموزش و پرورش در سخنانی گفته است که ۴۰ درصد مدارس ما دچار مشکلات سرمایشی و گرمایشی هستند، افزود: مسئولی که فرزندش در مدارس دولتی و عادی تحصیل نمی‌کند، به نظرم حق اظهار نظر ندارد، من پیشنهاد می‌کنم که قانونی مبنی بر الزام تحصیل فرزندان مسئولان رده بالای کشوری و لشکری در مدارس عادی به تصویب برسد، در صورت انجام این کار در سال ۹۹ بسیاری از مشکلات وزارت آموزش و پرورش برطرف می‌شود، زیرا با این شرایط مسئولان ذیربط به خوبی مشکلات مدارس عادی و دولتی را درک می‌کنند.
 
راه‌اندازی مدارس لاکچری در تهران/ سرانه مدرسه برای دانش آموزان کمتر از سرانه زندان است/ تحصیل فرزندان مسئولان در مدارس عادی باید قاونو شود

وی با اشاره به اینکه امروز مدارس غیرانتفاعی بیش از ۲ هزار میلیارد تومان پول به دولت می‌دهند و متأسفانه در کشور مدارس لاکچری راه اندازی شده است، افزود: اکثر مردم فرزندانشان را در مدارس دولتی ثبت نام کرده‌اند و این مدارس  مشکلات خاص خود را دارند؛ کل ثروت کشور از جنوب کشور تأمین می‌شود، اما بودجه خوبی به این مناطق اختصاص پیدا نمی‌کند.

آموزش و پرورش نمی‌تواند فکر تربیت دانش آموز برای سال ۱۴۲۰ باشد

این کارشناس آموزشی با اشاره به اینکه فرزندان دهه ۸۰ و ۹۰ در فضای مجازی به دنیا آمده‌اند و در بسیاری از موارد اطلاعات دانش آموزان این ۲ دهه در زمینه فضای مجازی و اینترنت از معلم‌شان قوی‌تر است، ادامه داد: باید سیستم آموزشی ما قبول کند که وارد فضای مجازی شود در غیر این صورت معلمان از دانش آموزان عقب می‌مانند و به نظرم ساختار نظامی آموزشی ما باید دچار تغییر و تحولاتی شود، وزارت آموزش و پرورشی که این مشکلات را دارد نباید و نمی‌تواند فکر تربیت دانش آموز برای سال ۱۴۲۰ باشد.

وی با اشاره به اینکه سالیانه ۳۰۰ هزار نفر در کنکور تجربی شرکت می‌کنند که از میان آن‌ها تنها ۵ یا ۶ هزار نفر در رشته‌های پزشکی و دندان پزشکی قبول می‌شوند، ادامه داد: علت دامن زدن به مسئله کنکور این است که موسسه آموزشی ما دچار گردش مالی است و عده‌ای در این میان به هر دلیلی از فضای کنکور استفاده مالی و تبلیغاتی می‌کنند.

شرایط فعلی موضوع حذف کنکور منتفی است

عبدالعالی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی موضوع حذف کنکور منتفی است و من معتقدم که برای کاهش استرس و ایجاد آرامش دانش آموزان سالیانه دو بار کنکور برگزار شود، ادامه داد: برخی از دروس در مدارس اهداف مقدسی دارند، اما به طور کلی به درد دانش آموزان نمی‌خورند و امروزه فرزندان در حدود ۷۰۰ ساعت در مدارس این مطالب را آموزش می‌بینند که استاندارد آن حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ ساعت است.

این کارشناس آموزشی ادامه داد: من معتقدم برای شرکت در کنکور باید تعداد دروس بی‌ربط کاهش پیدا کند تا دانش آموزان و داوطلبان در جلسات کنکور با حوصله و دقت بیشتری به سوالات جواب بدهند.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه استعدادسنجی در بین متقاضیان انجام نشده است و بسیاری از دانشجویان نمی‌دانند که اطلاعاتشان از رشته دانشگاهی‌شان بسیار کم است، ادامه داد: من معتقدم که باید ورود دانش آموزان به کلاس‌های عملی مانند کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها در دانشگاه آزاد باشد تا آن‌ها با رشته‌های مختلف دانشگاهی آشنا شوند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
متاسفانه مدارس غیر انتفاعی هم مشکلات خاص خود را دادند این مدارس بجای یاد دادن ماهیگیری به اسم کنکور تمام بچه ها را تحت فشار روانی قرار میدهند که اکثر بچه ها دچار افسردگی می شوند،اموزش پرورش هم به این وضعیت بچه ها در این مدارس رسیدگی نمیگند.در کشوری مثل آلمان که مهد اقتصاد آزاد است اموزش وپرورش را خصوصی نکرده اند بجایش این سازمان های عریض طویل دولتی را کوچک کرده اند،ولی در کشور ما برعکس می باشد.
آخرین اخبار