یک مطالعه جدید با تمرکز بر روی قمر زحل انسلادوس نشان داده که فیزیک اقیانوس‌ها در جهان‌های فضایی ممکن است تشخیص وجود شواهدی از حیات را دشوار کند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - طبق مطالعه جدیدی که در مجله Communications Earth and Environment منتشر شده است، اقیانوس قمر یخی انسلادوس لایه‌های مجزایی را تشکیل می‌دهد که حرکت مواد از کف اقیانوس به سطح را کند می‌کند. این بدان معناست که حیات فضایی ممکن است در اعماق اقیانوس‌ها وجود داشته باشد، بدون این که ما بتوانیم آن را تشخیص دهیم که نیازمند توسعه فناوری‌های پیشرفته تری برای کشف این محیط‌های اسرارآمیز است.

این مطالعه خاطرنشان کرد از آن جایی که این مواد تقویت‌کننده حیات، از جمله آثار شیمیایی، میکروب‌ها و مواد آلی در لایه‌های اقیانوس حرکت می‌کنند، می‌توانند تجزیه یا تبدیل شوند و تشخیص آن ها را برای فضاپیما‌ها هنگام رسیدن به سطح دشوار می‌کند. این یک چالش بزرگ برای دانشمندان در جستجوی حیات در خارج از زمین است.

فلین ایمز، کارشناس قمر‌های یخی در دانشگاه ریدینگ و نویسنده اصلی این مطالعه، می‌گوید: «تصور کنید که سعی دارید حیات را در اعماق اقیانوس‌های زمین با نمونه‌برداری از آب‌های سطحی شناسایی کنید.»

ایمز و تیمش دریافتند که اقیانوس انسلادوس ممکن است مانند نفت و آب در یک ظرف رفتار کند و لایه‌هایی از اختلاط عمودی جلوگیری می‌کنند. ایمز توضیح داد: «این موانع طبیعی ممکن است ذرات و آثار حیات شیمیایی را برای صد‌ها تا صد‌ها هزار سال در اعماق خود نگه دارند.»

همان طور که جست‌و‌جو برای حیات ادامه دارد، دانشمندان باید در هنگام نمونه برداری از آب‌های سطحی انسلادوس در ماموریت‌های فضایی آینده مراقب باشند. ناسا در حال حاضر در حال توسعه پروژه Exoplanet Life Explorer (EELS) در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL) در مؤسسه فناوری کالیفرنیا (CalTech) است که هدف آن ارسال یک ربات مار شکل به انسلادوس برای جستجوی حیات و کاوش در سیستم‌های هواکش ماه یخی کوچک است.

دانشمندان بر این باورند که این روزنه‌ها ممکن است محل زندگی میکروبی مانند باکتری ها، جلبک‌ها یا حتی قارچ‌ها باشند.

منبع: The Sun

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار