یک روانشناس گفت: افراد باید در زندگی خود یک هدف بلند مدت و کوتاه مدت مشخص کنند تا انگیزه‌ای برای رشد داشته باشند.

رقیه نوری پور لیاولی روانشناس و مشاور در گفتگو با خبرنگار حوزه حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص راهکار برای هدف گذاری در زندگی اظهار کرد: افرادی که احساس سردرگمی می‌کنند و مقصد مشخصی در زندگی ندارند باید یک هدف مشخص در زندگی داشته باشند.

نوری پور بیان کرد: افراد باید در زندگی خود یک هدف بلند مدت و کوتاه مدت مشخص کنند تا انگیزه‌ای برای رشد داشته و به نتیجه مناسب و مورد نظر خود برسند چرا که بعد از تحقق اهداف افراد احساس افتخار می‌کنند.

این روانشناس با بیان اینکه داشتن یک هدف بخش آسان کار است، افزود: چالش اصلی آن است که آماده پذیرش تنش‌ها و پرداخت هزینه‌های مادی و معنوی باشیم و باید بدانیم آیا حاضر هستیم سختی‌ها و پیچیدگی‌ها را تحمل کنیم یا خیر!.

وی تصریح کرد: در هدف گذاری مهم‌ترین مسئله یادگیری است و فقط داشتن انگیزه کافی نیست و این انگیزه باید همراه با یادگیری باشد تا افراد بتوانند خود را آماده برای رویارویی با چالش‌ها کند.

نوری پور با تاکید بر اینکه باید از اتلاف وقت جلوگیری کرد، اضافه کرد: افراد باید از سرگرم شدن با کار‌های بیهوده پرهیز کنند و از اهدافی که افراد را به حاشیه می‌برند دوری کنند چرا که یکی از سریع‌ترین راه‌ها برای رسیدن به اهداف اولویت بندی است.


بیشتر بخوانید: راهکار‌هایی برای خشنودی شغلی در محل کار 


این روانشناس تاکید کرد: گاهی افراد ناکامی در رسیدن به اهداف را کمبود زمان و هزینه می‌دانند در حالی که دلیل اصلی در ناکامی، عدم برنامه ریزی فرد در هدف گذاری است؛ همچنین افراد باید با شجاعت اهداف خود را انتخاب کنند.

وی با اشاره به اینکه افراد باید یک طیف حداکثری و حداقلی تعیین کنند، گفت: افراد با این کار می‌توانند در یک طیف تلاش کنند و در این زمینه در راستای هدف خود کار‌های خود را پیش ببرند.

نوری پور اظهار داشت: افراد باید رفتار خود در یک بازه زمانی ارزیابی کنند و در آخر هفته رفتار‌های خود را بررسی کرده و کار‌هایی را که باید انجام دهند یادداشت کنند، میزان پیشرفت خود را بسنجند.

این روانشناس در نهایت خاطر نشان کرد: گاهی هدفمند بودن با زندگی روزمره اشتباه گرفته می‌شود، افراد باید موارد جدید را یاد گیرند تا تجربه‌ی جدید کسب کنند؛ همچنین نباید در مقابل هدفمند بودن ترسید بلکه باید با اضافه کردن احساس و هیجان میزان رضایت خود را از زندگی افزایش دهیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: خانواده ، روانشناسی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار