رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به مقامات انگلیس در خصوص به خطر افتادن صلح در ایرلند در پی خروج این کشور از اتحادیه اروپا (برکسیت) هشدار داد.

پلوسی: اگر برکسیت توافق صلح ایرلند را به خطر بیاندازد، خبری از قرارداد تجاری آمریکا و انگلیس نخواهد بودبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از نشریه آمریکایی هیل، نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، به مقامات انگلیسی هشدار داد چنانچه برکسیت سبب شود صلح ایرلند به خطر بیفتد، در این صورت امضای قرارداد تجاری میان آمریکا و انگلیس به زودی انجام نخواهد شد.

پلوسی خطاب به پارلمان ایرلند گفت: «بگذارید روراست باشیم: اگر برکسیت قرارداد جمعه خوب را تحت تاثیر قرار دهد، شانسی برای توافق تجاری میان آمریکا و انگلیس وجود نخواهد داشت».

این سخنان پلوسی فشار بیشتری بر مذاکره کنندگان برکسیت وارد خواهد کرد. او هشدار داد در صورتیکه برکیست سبب شود مرزی در ایرلند ایجاد گردد، آمریکا در بازسازی روابط تجاری با انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا سریع عمل نخواهد کرد.

از آنجائیکه روابط تجاری میان آمریکا با انگلیس بیشتر از طریق اتحادیه اروپا اداره می‌شود، لندن پس از خروج از این اتحادیه لازم است توافقات تجاری جدیدی با آمریکا به دست آورد و چون هر توافق تجاری در آمریکا باید در کنگره به رای گذاشته شود، این بدان معناست که رئیس مجلس می‌تواند مانع این رای‌گیری شود.

پلوسی در ادامه سخنانش افزود: «ما باید مطمئن شویم در مذاکرات برکسیت چیزی اتفاق نمی‌افتد که توافق جمعه خوب را به خطر بیاندازد، از جمله آنکه مرزی یکپارچه میان جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی ایجاد شود».

در سال ۱۹۹۸، توافق «جمعه خوب» مناقشه ایرلند شمالی را که از دهه ۱۹۶۰ آغاز شده بود پایان داد. یکی از مشکلات لندن در مذاکرات مربوط به برکسیت چگونگی برخورد با ایرلند شمالی است که بخشی از انگلیس است؛ اما با ایرلند که عضو اتحادیه اروپاست مرز مشترک دارد.

مخالفان برکسیت این نگرانی را مطرح می‌کنند که خروج از اتحادیه اروپا با توافق ممکن است ایجاد مرز‌های مشخص میان ایرلند شمالی و ایرلند را ضروری سازد و توافقی را که سبب شده دو دهه صلح در آنجا حکمفرما شود تحت تاثیر قرار دهد.

اتحادیه اروپا نیز پیشنهاد داده است به ایرلند شمالی اجازه می‌دهد در بازار یکپارچه این اتحادیه فعالیت کند؛ اما سیاستمداران انگلیسی ابراز نگرانی کرده‌اند که چنین راه حلی سبب می‌شود موانع تجاری میان ایرلند شمالی و انگلیس به وجود آید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار