به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سهرابی مدیرکل مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ از افزایش سقف تسهیلات مسکن روستایی خبر داد و گفت: پیشنهاد شده وام مسکن روستایی به ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان افزایش یابد که در اولویت پرداخت این وام ، خانه های فرسوده در معرض آسیبهای طبیعی سیل و زلزله قرار دارند.
مدیرکل مسکن روستایی بنیاد مسکن با بیان اینکه مقرر شده تسهیلات بانکی از ۲۵ میلیون تومان به ۴۰ میلیون تومان افزایش یابد گفت: افزایش تسهیلات بانکی مراحل اولیه را طی کرده است و امیدواریم که روز شنبه هفته آینده و در جلسه شورای پول و اعتبار دست کم تسهیلات ۳۵ میلیون تومان تصویب شود.
وی افزود: زوج های جوانی که زمین دارند و تمایل به ساخت مسکن در قالب چارچوب طرح هادی دارند می توانند از این تسهیلات استفاده کنند.
سهرابی اظهار کرد: مدت زمان درخواست تا دریافت وام یک ماه تا ۴۰ روز است و این تسهیلات با کارمزد ۵ درصد به متقاضیان ارائه می شود که مابه تفاوت این سود ۵ درصدی تا ۱۸ درصد مصوب شورای پول و اعتبار ، را سازمان برنامه و بودجه به بانکها میدهد.
این مقام مسئول در خصوص وثیقه یا ضمانت نامه ایت تسهیلات گفت: بر اساس مصوبه دولت مقرر شده ضمانت زنجیرهای هم برای دریافت این وام مرود قبول قرار گیرد یعنی ۳ نفر متقاضی وام می توانند ضامن هم باشند.
وی گفت: تسهیلات ارائه شده حدود ۵۰ درصد هزینههای ساخت مسکن روستایی را پوشش میدهد.
سهرابی افزود: با آورده متقاضیان و کمک تسهیلاتی حدود ۴۰ میلیون تومانی، روستائیان میتواند در کنار وامهای قرض الحسنه و بلاعوض بنیاد مسکن، واحدهای خود را به سرانجام برساند.
بیشتر بخوانید: پیشنهاد پرداخت تسهیلات 50 میلیون تومانی به سیلزدگان استانهای شمالی
سهرابی تصریح کرد: نسبت به پیشرفت فیزیکی ساخت مسکن ، مراحل مختلف وام دهی انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه مقاوم ساختن واحدهای روستای هدف اصلی این طرح است گفت: اگر واحدی ساخته شده باشد و فنی نباشد نمیتوانیم به آن وام دهیم.
سهرابی تصریح کرد: تعداد ۶ میلیون و ۵۰ هزار خانوار روستایی در کشور وجود دارد که در ۵ میلیون و ۳۷۰ هزار واحد مسکونی روستایی زندگی میکنند.
وی گفت: دولت پس از زلزله بم در سال ۸۲ تصمیم گرفت سالیانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی را بهسازی کند. این طرح از سال ۸۴ با تسهیلات ۵ درصدی ادامه یافت و اکنون ۲ میلیون و ۲۷۰ هزار واحد مسکونی بهسازی و مقاوم شده است.
سهرابی بیان کرد: در سال ۹۸، ۸ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تسهیلات مسکن روستایی در نظر گرفته شده است که امیدواریم با کمک سازمان برنامه و بودجه و بانک ها این میزان اعتبار تامین و به متقاضیان ارائه شود.
انتهای پیام/