با اجرای بیمه کیفیت ساختمان می توانیم مانع از ساخت واحدهای مسکونی غیر استاندارد و استفاده از مصالح بی کیفیت از سوی سازندگان شویم.

تاپ 3 فروردین/جای خالی بیمه کیفیت‌ها در حوزه ساخت و سازها / کاهش ساختمان‌های فاقد استاندارد با اجرای مکانیزم بیمه‌ایبه گزارش خبرنگار  راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس مقررات ملی ساختمان، مهندس ناظر باید بر کار پیمانکاران و روند ساخت و ساز نظارت داشته باشد، اما متاسفانه هم اکنون بسیاری از پیمانکاران و مجریان ساخت و ساز از غیبت مهندسان ناظر و همچنین نبود مکانیزم بیمه ساخت و ساز گلایه‌مند هستند.

اگر ساختمانی مهندس ناظر نداشته باشد شهرداری‌ها پروانه ساخت ارائه نمی‌دهند، اما بسیاری از این مهندسان ناظر وقتی با هزار شرط و شروط نظارت ساختمان‌ها را بر عهده می‌گیرند علاوه بر آنکه مبالغ هنگفتی را از مالک و یا کارفرما دریافت می‌کنند، نظارت مطلوبی بر روی ساخت و ساز ندارند و از سوی دیگر به دلیل نبود بیمه کیفیت ساخت و ساز و یا سایر بیمه‌ها شاهد کاهش کیفیت ساخت و ساز‌ها هستیم.

 شنیده‌ها حاکی از آن است که بسیاری از سازندگان مسکن مبالغ هنگفتی به عنوان بیمه ساختمان به حساب تامین اجتماعی واریز می‌کنند، اما تامین اجتماعی اعلام می‌کند هیچگونه خسارتی را از بابت کارگران و یا خود ساختمان قبول نمی‌کند و همین امر باعث شده است که بسیاری از سازندگان دیگر  مبالغی به عنوان بیمه برای ساخت و ساز  واریز نکنند.

 داشتن بیمه کیفیت ساختمان و شناسنامه فنی و ملکی ساختمان از الزامات اصلی بخش ساخت و ساز است، چون زمانی که خریدار برای خرید ملک مراجعه می‌کند از صفر تا ۱۰۰ کیفیت ساخت را در این دو بخش مشاهده می‌کند.

بیمه کیفیت ساخت و ساز و شناسنامه فنی و ملکی ساختمان طی سال‌های گذشته از سوی بسیاری از سازندگان و یا مسئولان دولتی پیگیری شده است، اما متاسفانه هیچکدام از دستگاه‌های دولتی به ویژه سازمان نظام مهندسی ساختمان، این مهم را اجرایی نکرده اند و هم اکنون شناسنامه فنی و ملکی ساختمان برای واحد‌های بیش از ۲ هزار متر کمتر صادر می‌شود، اما برای واحد‌های کوچک متراژ و یا متوسط متراژ شناسنامه صادر نمی‌َشود.


بیشتر بخوانید:خواب ۵ ساله تولید مسکن، بازار را وارد رکود کرد


در شناسنامه فنی و ملکی ساختمان از زمان کلنگ زنی زمین تا زمان تحویل تمامی اقدامات صورت گرفته در ملک لحاظ می‌شود و در بیمه کیفیت ساختمان هم تمامی اقدامات لازم برای بیمه شدن واحد‌های مسکونی در نظر گرفته می‌شود، اما متاسفانه جای خالی این دو بخش در واحد‌های مسکونی به شدت احساس می‌شود.

افزایش ۱۰ تا ۱۲ درصدی عمر ساختمان ها با اجرای بیمه کیفیت ساخت و ساز

مجید کیانپور عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت و گو  با خبرنگار راه و شهرسازی، با بیان اینکه یکی از اقدامات لازم برای افزایش عمر مفید ساختمان لحاظ کردن مکانیزم بیمه‌ای در ساختمان‌سازی است گفت: در بهترین حالت ممکن، داشتن بیمه کیفیت ساختمان و یا شناسنامه فنی و ملکی زمینه ساز افزایش ۱۰ تا ۱۲ درصدی عمر ساختمان ها می‌شود، اما متاسفانه طی سال‌های گذشته کمتر شاهد اجرای این قانون بوده‌ایم.

وی توضیح داد: در مقررات ملی ساختمان که در سال ۸۷ تصویب شد استفاده از بیمه کیفیت ساختمان در ساختمان‌سازی لحاظ شده بود، اما همزمان با ادغام دو وزارتخانه مجری این طرح، قانون ابطال ماند و کمتر دستگاه‌های دولتی حاضر به اجرا و یا بازخوانی مجدد این طرح شدند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: برای افزایش عمر سرمایه‌های عمومی به ویژه در بخش ساخت و ساز باید این رویکرد را در اولویت قرار دهیم وبرنامه‌ریزی‌های لازم را برای اجرای بیمه‌های کیفیت ساختمان به کار بگیریم.

وی با بیان اینکه بیمه کیفیت ساختمان یکی از ابزار و وسایلی است که باید در حوزه ساخت و ساز اجرایی شود گفت: هم اکنون در کمتر واحد در حال ساختی شاهد اجرا شدن این طرح هستیم، این در حالی است که در بیمه کیفیت ساختمان، از زمان صدور پروانه تا پایان کار همه چیز لحاظ شده و همین امر باعث دقت و نظارت بیشترمهندسان ناظر خواهد شد.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در صورتی که ساختمانی بیمه داشته باشد سازنده در این واحد مسکونی سعی می‌کند از بهترین تکنولوژی‌های روز و مصالح ساختمانی با کیفیت استفاده کند از سوی دیگر با اجرای مکانیزم بیمه تمامی کارگران ساختمانی بیمه می‌شوند و همین امر باعث تضمین امنیت کار آن‌ها می‌شود.

کیان‌پور توضیح داد: شرکت‌های تضمین کننده بیمه باید بیمه کیفیت ساختمان را در دستور کار خود قرار دهند و همین امر باعث می‌َشود که عمر مفید ساختمان‌ها، کیفیت ساخت و ساز‌ها و مصالح ساختمانی به کار گرفته شده افزایش یابد.

اجرای مکانیزم بیمه در تمامی ساخت وساز های کشور

فرشید پورحاجت دبیر انجمن انبوه سازان مسکن کشور در گفت و گو با خبرنگار  راه و شهرسازی، با بیان اینکه اجرای مکانیزم بیمه در تمامی ساختمان‌ها الزامی است، گفت: کارفرمایان، بیمه کارگران ساختمانی را اجرا می‌کنند، زیرا که تامین اجتماعی اجرای این قانون را الزامی کرده است و پروژه‌های بدون بیمه کارگر ساختمانی یا بیمه مسئولیت، پروانه ساخت را دریافت نمی‌کنند.

وی توضیح داد: از زمان صدور پروانه هزینه بیمه کارگران ساختمانی از سوی مالکان و کارفرمایان متناسب با زیر بنای واحد مسکونی واریز می‌شود.

پورحاجت افزود: عدم اجرای این قانون زمینه ساز مشکلات بسیار زیادی به ویژه در حوزه ساخت و ساز می‌شود و باید تمهیدات لازم برای ترویج و فرهنگ سازی بیشتر این قانون فراهم شود.

افزایش ساخت وساز واحدهای بی کیفیت با فقدان بیمه کیفیت ساختمان

  سید هادی بهادری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی، اظهار کرد: متاسفانه در شرایط کنونی از مکانیزم بیمه در حوزه ساختمان سازی استفاده نمی‌شود و  این مسئله موجب شده است که در زمان بروز حادثه هیچ فرد یا نهادی مسئولیت حادثه را بر عهده نگیرد و همین امر باعث خسارت‌های بسیاری زیادی به مالک می شود.

وی افزود: در کل دنیا موضوع بیمه ساختمانی بسیار مرسوم بوده و رویکرد این بیمه‌ها به گونه‌ای است که ساختمان‌هایی با کیفیت و با قیمت بسیار پایین و ساختمان‌های بی کیفیت با نرخ‌های بسیار بالا بیمه می‌شوند بنابراین سازندگان ساختمان تمام تلاش خود را برای ساخت مسکن استاندارد انجام می دهند تا از معافیت‌های بیمه‌ای بهره‌مند شوند.

بهادری تاکید کرد: اجرای بیمه کیفیت ساختمان باید در کشور اجباری شود چراکه اجرای سیستم بیمه‌ای ساختمان در این شرایط بسیار ضروری است، زیرا هم اکنون شاهد افزایش زمین لرزه در کشور هستیم.

وی بیان کرد: اجرای بیمه کیفیت ساختمان برای ساختمان‌های موجود بسیار سخت است، زیرا که بخش قابل توجهی از ساختمان‌ها فاقد استاندارد و کیفیت لازم هستند به همین دلیل قرار گرفتن آنها تحت پوشش بیمه دشوار خواهد بود.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید چند بیمه را وارد حوزه کار کنیم گفت: بیمه مسئولیت در قانون پیش فروش ساختمان ها بسیار ضروری است و باید اجرای این مکانیزم در دستور کار قرار بگیرد، فرد فروشنده ملک به عنوان پیش فروش باید پای کار قرار بگیرد و ساختمان را از تمامی لحاظ از جمله مسئولیت  به مدت یکسال برای خریدار تضمین کند.

بهادری تاکید کرد: باید در ترویج فرهنگ سازی بیمه کیفیت ساختمان تلاش کنیم، از آنجاییکه بیمه کیفیت الزامی نشده است، اکثر ساختمان هایی که به فروش می رسد کیفیت کافی را ندارند.

وی توضیح داد: هم اکنون ساختمان ها مقاومت کافی در برابر زلزله را ندارند و  قانون بیمه کیفیت ساختمان به هیچ عنوان در مناطق زلزله خیز کشور اجرا نمی شود.

 با توجه به آنکه هم اکنون مصالح ساختمانی با افزایش قیمت روبرو شده‌اند بسیاری از سازندگان از مصالح بی کیفیت در بخش ساخت و ساز استفاده می‌کنند و همین موضوع باعث می‌شود که عمر مفید ساختمان‌ها کاهش یابد بنابراین مکانیزم بیمه‌ای ساختمان‌ها به ویژه در شهر‌های زلزله خیز باید از سوی سازندگان اجرایی شود و مجلس و کمیسیون عمران باید به شدت پیگیر این تحقق این موضوع باشند.

گزارش از محبوبه کباری

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
کاظمی
۰۱:۳۴ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
‌عزیزانی‌که‌گفتندمهندسان‌ ناظر فقط‌پول‌میگیرندوغیره:
تعداداین‌گونه ‌مهندسان‌ ناظرخیلی‌ناچیزو‌کمترازتعداد بسیار زیادگزارشهای‌ خلافی‌ هست که‌ مهندسان‌ به‌ شهرداری‌هاارجاع‌ می‌دهندولی‌شهرداری‌ باوجود گزارشهای متعدد تخلف ‌یاتوقف کارازطرف مهندس‌ ناظر بازهم جلوی‌ کار وتخلف‌ سازنده‌ را نمیگیرد وبادریافت مبالغ‌ مختلف ‌به ادامه کار ودرآمدزایی‌عوامل‌ خودادامه‌ میدهد.البته‌این موضوع‌ جدیدی‌ نیست‌و‌همه‌ مسولین‌به‌آن‌ واقف‌ هستندولی مثل‌ خیلی‌ازمسایل‌ دیگربه‌آن توجهی نمی‌شود
Iran (Islamic Republic of)
صالح
۲۱:۰۴ ۰۳ فروردين ۱۳۹۸
تعرفه خدمات مهندسی در چهار رشته نظام مهندسی پایین هست دلیلش اینه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۴ ۰۳ فروردين ۱۳۹۸
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۸ ۰۳ فروردين ۱۳۹۸
مهندسین ناظری که فقط پول می گیرند و در بسیاری از موارد یکبار هم سر ملک حاضر نمی شود و فقط تلفنی از مالک میپرسند و گزارش رد میکند، ( به وظیفه اش عمل نکرده) ، باعث پایین آمدن کیفیت کار و تخلف هم شده و سازمانشان هم طرفش را می گیرد. من نمونه هایش را در اجرا داشته ام.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۱ ۰۳ فروردين ۱۳۹۸
تعرفه خدمات مهندسی رو اصلا دیدین که میگین مهندسین مبالغ هنگفت از سازندگان میگیرن؟ به حدی این مبلغ نسبت به ارزش ساختمان ناچیز هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۵ ۰۳ فروردين ۱۳۹۸
چون هیچ نظارتی واقعا نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۵ ۰۳ فروردين ۱۳۹۸
من چند ساله دارم میبینم همسایه روبه روی منزلمون داره ساخت وسازغیر مجاز می کنه اصلا نمیدونم چطور بهش جواز دادند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۷ ۰۳ فروردين ۱۳۹۸
مهندس ناظر بایستی از پی ساختمان تا نما کاری نظارت داشته باشند ولی اکثرا مالک باید دنبال آنها برود تا بیایند سر ساختمان حاضر و ناظر باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۲ ۰۳ فروردين ۱۳۹۸
جوک گفتی . یعنی مالک میره دنبال ناظر تا تخلفات خود مالک رو گزارش بده؟
Iran (Islamic Republic of)
مهندس ناظر
۱۵:۰۸ ۰۳ فروردين ۱۳۹۸
۱-وقتی نظام ساخت و ساز شهری دست عده ای سودجوست، که اکثریت آنها نه تخصصی در این حوزه دارند و نه تعهدی ، انتظاری بیشتر از این نمی توان داشت
۲-دستمزد یک مهندس ناظر که میبایست در مدت زمان بیش از یکسال در محل ساختمان در سرما و گرما حاضر می شود برای هر متر مربع حدود ۱۰۰۰۰ تومان است (ناظر سازه یا معماری) (متری ده هزار تومان هنگفت است !!)با این همه مسئولیت حال یک استاد کار کاشی کاری برای هر مترمربع بیش از ۱۸۰۰۰ تومان دستمزد میگیرد !

نتیجه این هست بسیاری از مهندسان ناظر مجرب به علت نظام ساخت و ساز موجود و حق الزحمه بسیار کم حاظر به قبول این همه مسئولیت نیستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۷ ۰۳ فروردين ۱۳۹۸
ساختمانهای غیر استاندارد مگه میشه مگه داریم بساز و بنداز بهتره
United States of America
نوید
۱۵:۰۱ ۰۳ فروردين ۱۳۹۸
دولت باید جلوی ساخت و ساز ها رو بگیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۴ ۰۳ فروردين ۱۳۹۸
مهندس ناظر مسئول است اصطلاحی است که شهرداری چی ها عنوان میکنند تا مسئولیت را از گردن خودشون باز کنند.وظیفه مهندس ناظر فقط گزارش تخلف است و مسئول جلوگیری از تخلف طبق قانون شهرداری است.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
Saeid
۱۳:۰۵ ۰۳ فروردين ۱۳۹۸
با این قوانین ضعیف شهرسازی و عدم داشتن وجدان در وجود سازندگان و دلالان و دیگر ارگانهایی که در به وجود آمدن یک ساختمان دخیل هستند .... مثلا ساختمان ما ۴ طبقه و ۷ واحد است در بندرعباس واقع در نیایش و نو ساز هم میباشد و دریغ از یک کپسول آتش نشانی در ساختمان ، به آتش نشانی مراجعه کردم و مدارک نشون داد که کارشناس آتش نشانی ما به ساختمان مراجعه کرده و کپسولها را در طبقات دیده ، اگر بعد از رفتن کارشناس ما سازنده ساختمان کپسولها را برده است به ما ربطی ندارد به این میگویند بی وجدانی سازنده و آتش نشانی بندرعباس در پیگیری نکردن مدارک ارائه شده
Iran (Islamic Republic of)
ivlc
۱۲:۴۴ ۰۳ فروردين ۱۳۹۸
درود سال نو مبارک. به عنوان یک مهندس ناظر حاضرم شهادت بدهم که مبلغ دریافتی ناظرین نه تنها هنگفت نیست. بلکه بسیار ناچیز است. اگر پول زمین و هزینه ساخت یک ساختمان معمولی پنج طبقه در جنوب تهران در مجموع سه میلیارد تومن بشه. سهم ناظر تنها و تنها زیر ده میلیون تومن هست؟!!! این هنگفت؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
مهندس ارشد سازه
۱۵:۲۶ ۰۳ فروردين ۱۳۹۸
با سلام بنده خودم مهندس و مدیر یکی از کمپین ها ی عدالت در نظام مهندسی هستم .متاسفانه بیشترین سود را دلالان و واسطه ها می برند.فقط مهندسین مسئولیت قبول می کنند و ضرر می کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۵ ۰۳ فروردين ۱۳۹۸
مردم بسیاری از شهر ها منتظر تکمیل اپارتمانهای مهر هستن امدن حرف زدن رسانه ها رو با وعده پر کردن ولی در عمل هیچ کاری نمی کنن مسکن های مهر نمیه کاره داره فرسوده و خراب میشه پس کی وعده های خودشون عمل میکنن الان هم وام بیشتر میکنن هم تعاونیها به بهانه افزایش مصالح درخواست هزینه هنگفت دارن مردم فقیر چه گناهی دارن تاوان سهل انکاری اینارو بدهدبه وقتش تحویل نداده ان.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۱ ۰۳ فروردين ۱۳۹۸
در این شرایط هر چه بسازن سرش دعواست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۷ ۰۳ فروردين ۱۳۹۸
متأسفانه
آخرین اخبار