سرپرست اداره دیده‌بان سلامت بازار سرمایه می‌گوید: تاکنون ۸ گزارشگر ناهنجاری با تصویب هیات مدیره محترم سازمان در مجموع بالغ بر ۷ و نیم میلیارد ریال پاداش دریافت کرده‌‏اند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور - بهاره شفیع‌زاده سرپرست اداره دیده‌بان سلامت بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: از ابتدای شروع به کار اداره اداره دیده‌بان سلامت بازار سرمایه (یکم دی ماه ۱۳۹۸) تاکنون گزارش‌های بسیاری در چهار حوزه بازار، ناشران، نهاد‌های مالی و فضای مجازی به اداره دیده‌بان سلامت بازار سرمایه ارسال شده است که تمام گزارش‌ها به صورت کامل و دقیق توسط همکاران مورد بررسی کارشناسی قرار گرفته است. این گزارشات در سال ۱۴۰۳ رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است.

این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش که به گزارشگران آیا پاداش پرداخت شده و چه میزان بوده است؟ بیان کرد: بله. بر اساس بند ۴ صورتجلسه شورای عالی محترم بورس مورخ ۱۳۹۸/۱۲/۰۶ «در راستای حمایت‌های حقوقی از گزارشگران و اعطای پاداش به ایشان؛ میزان پرداخت پاداش به فرد یا افراد گزارشگر، مبلغی بین ۱۰ تا ۳۰ درصد مبلغ اخذ شده از فرد یا افراد متخلف در پرونده تخلف یا فساد اعلام شده یا جلوگیری از ضرر و زیان متحمل نشده تا سقف ۲ میلیارد ریال (سالانه با توجه به نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی این رقم تعدیل گردد) تعیین گردد. همچنین سازمان بورس و اوراق بهادار و بورس‌های مربوطه مکلف شده‌اند تا نسبت به حمایت حقوقی از اشخاصی که تحت عنوان گزارش دهنده، اطلاعات خود را برای پیشگیری، کشف یا اثبات جرائم و تخلفات و همچنین شناسایی متخلف، در اختیار سازمان قرار می‌دهند اقدامات لازم از جمله اخذ وکیل و پرداخت هزینه وکالت و مشاوره به عمل آورند». در این خصوص مطابق دستورالعمل «حمایت و تشویق گزارشگران ناهنجاری در بازار سرمایه» هرگونه برداشت از صندوق حمایت و پرداخت به گزارشگران به‌عنوان پاداش، باید به تصویب هیأت مدیره سازمان برسد.

او افزود: در این راستا نیز تاکنون ۸ گزارشگر ناهنجاری با تصویب هیات مدیره محترم سازمان در مجموع بالغ بر ۷ و نیم میلیارد ریال پاداش دریافت کرده‌‏اند.

در ادامه او در پاسخ به پرسش که سوت‏ زنی تخلفات چه اهمیتی دارد؟ عنوان کرد: تجربه‌‏های مختلف در دنیا و شناخت روش‌ها و ابزار‌های نوین مبارزه با فساد، می‌تواند برای طراحی راهکار‌های جلوگیری از فساد مثمر ثمر باشد. تجارب سایر کشور‌ها نیز نشان داده است که بهترین روش برای مبارزه با فساد، نظارت همگانی از طریق مردمی کردن آن و حمایت قانونی و مالی از افشاکنندگان فساد است؛ مطابق با مطالعات انجام شده، در بسیاری از کشورها، حاکمیت با استفاده از سیاست‌های تشویقی و حمایتی، مردم را تشویق به گزارش فساد (ناهنجاری) می‌کند.

در نهایت سرپرست اداره دیده‌بان سلامت بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که روند این اقدامات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ اظهار کرد: اگر بخواهیم مقایسه‌ای از زمان تشکیل اداره دیده‌بان سلامت بازار سرمایه تا کنون داشته باشیم، می‌توان عنوان کرد که در حال حاضر سطح دانش و آگاهی آحاد مردم به ویژه سرمایه‌گذاران و سهامداران بازار سرمایه نسبت به موضوع سوت زنی و فرآیند گزارشگری ناهنجاری به مراتب توسعه یافته است. به نظر می‌رسد با برنامه‏‌‏های توسعه‌ای و ابزار‌های حقوقی حمایتی سازمان بورس و اوراق بهادار از گزارشگران ناهنجاری در بازار سرمایه، شاهد افزایش گزارشگری در خصوص ناهنجاری‌های مهم و اثربخش بر شفافیت و ارتقای سلامت بازار سرمایه باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۳ ۱۸ فروردين ۱۴۰۴
دروغه محضه .
آخرین اخبار