به گزارش خبرنگار
بورس،بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از فاکتورهای اصلی برای تشکیل خانواده، وجود مسکن است. عاملی که تاثیر بسزایی در رشد ازدواج و کاهش طلاق دارد. اما متاسفانه کاهش قدرت جوانان در خرید مسکن، سن ازدواج را بالا برده و این امر مقدس را به تاخیر انداخته است. یکی از عوامل موثر در افزایش قدرت خرید مسکن، تسهیلات بانکی تعریف شده از سوی
بانک مرکزی برای زوجین و خانه اولی هاست که به زعم بسیاری شرایط مطلوبی ندارد و دردی را دوا نمی کند.
بعد از شرح شرایط دریافت وام مسکن زوجین به طرح معضلات این امر از زبان دریافت کنندگان آن می پردازیم. هریک از زوجین در شهرهای بزرگ می توانند مبلغ ۸۰ میلیون تومان به عنوان "وام مسکن زوجین" دریافت کنند. زوجین باید مبلغ نصف وام دریافتی را به مدت یک سال در بانک سپردهگذاری کنند. مثلا متقاضیان تهرانی که قصد دریافت وام ۱۶۰ میلیونی را دارند، باید مبلغ ۸۰ میلیون سپردهگذاری کرده باشند. به این ترتیب حداقل زمان انتظار برای دریافت وام، یک سال است. فراز و نشیب های دریافت وام مسکن زوجین تنها به همین امر خلاصه نمی شود و داستانی ادامه دار است چرا که زوجین باید خانه اولی باشند، نباید قبلا از تسهیلات بانک مسکن و یا بانکهای دیگر برای خرید، ساخت یا تعمیر مسکن و یا انتقال سهمالشرکه استفاده کرده باشند.
همچنین زوجین نباید از امکانات دولتی برای خرید خانه استفاده کرده باشند. این موضوع با استعلام فرم «ج» از وزارت راه و شهرسازی روشن خواهد شد.
البته نرخ سود این تسهیلات ۹.۵ درصد است، اقساط وام به صورت ساده و پلکانی سالانه و دورهای تعیین میشود و وام باید حداکثر تا مدت ۱۲ سال به صورت کامل تسویه شود.
شرایط فوق در سختترین حال ممکن در واقع زوجین را از دریافت وام به نحوی منصرف میکند که آنها ترجیح میدهند با استقراض از خانواده و آشنا واحدی را برای سکونت اجاره کنند و یا از ازدواج و تشکیل خانواده سرباز زنند. البته قابل ذکر است که بانک مرکزی و دولت ها در تخصیص منابع به بخش مسکن کوتاهی نکرده اند و این موضوع را جدول زیر بیان می کند:
اقساط وام مسکن زوجین طولانی مدت شود
سید ناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار
بورس،بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ضمن انتقاد از شرایط اعطای
وام مسکن زوجین می گوید: در بسیاری از شهرها و روستا به قدری شرایط وام ها سخت است که مردم از دریافت آن ها منصرف می شوند حال این وام ها شامل وام های مسکن زوجین و یا حتی اشتغال برای کارآفرینانی است که به تازگی تشکیل خانواده داده اند.
وی افزود: سال هاست در مجلس به منظور تسهیل شرایط پرداخت تسهیلات به اقشار خاص تلاش می شود و قوانین مناسبی تعبیه شده است اما در عمل، موانعی پیش پای دستگاه های اجرایی قرار می گیرد که نمی دانیم چیست؟
لارگانی تاکید کرد: سود تسهیلات در نظر گرفته شده بالاست و توان پرداخت در وام گیرندگان وجود ندارد، بانک ها می توانند با تصمیم مشترک اقساط را طولانی مدت کنند تا زوجین علاوه بر فشار اقتصادی و معیشت، روزانه به فکر بازپرداخت وام خود نباشند.
وی بیان کرد: گاهی می بینیم که فرد وام گیرنده در ماه به دنبال فراهم کردن قسط سنگین وام دریافتی خود است و معیشت خانواده خود را فراموش کرده است، این روند اجرایی برای وام گیرندگان بویژه زوج های جوان مناسب نیست.
تسهیلات کنونی مسکن جوابگوی بازار مسکن نیست/لزوم افزایش تسهیلات مسکن
محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار
بورس،بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه تسهیلات کنونی مسکن جوابگوی
بازار مسکن نیست، گفت: باید دولت، بانک مرکزی و بانک مسکن اقدامات لازم را برای افزایش سقف
تسهیلات مسکن انجام دهند، زیرا که افزایش و رشد ۹۲ درصدی قیمت مسکن با این میزان تسهیلات تطابق ندارد.
وی گفت: وزیر راه و شهرسازی معتقد است که افزایش سقف تسهیلات مسکن موجب رشد قیمت مسکن میشود، اما به عقیده بنده تسهیلات کنونی تنها ۳۰ درصد از قیمت مسکن را شامل میشود.
رضایی کوچی اظهار کرد: در بسیاری از کشورهای توسعه یافته ۷۰ درصد قیمت مسکن، تسهیلات پرداخت میشود و متقاضیان ۳۰ درصد از قیمت یک ملک را پرداخت میکنند، اما متأسفانه در ایران و طی ۱ سال گذشته این معادله معکوس شده و متقاضیان بیش از ۷۰ درصد از قیمت مسکن را باید از پس انداز خود پرداخت کنند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید تولید مسکن را در کشور افزایش دهیم تا قیمتهای مسکن تعدیل شود، گفت: ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید که از سوی وزیر راه و شهرسازی طرح آن مطرح شده، نمیتواند چندان بازار مسکن را از رکود خارج کند بنابراین دولت باید با افزایش سقف تسهیلات مسکن و همچنین اجرای طرح بازآفرینی شهری اقدامات لازم را برای کنترل این بازار در دستور کار خود قرار دهد.
وی یادآوری کرد: در صورتی که اعتبارات بخش مسکن افزایش نیابد و همچنین نوسانات ارزی و اقتصادی کشور به ثبات نرسد، نمیتوانیم امیدوار به کاهش قیمت مسکن در سال آینده باشیم.
رضایی کوچی مطرح کرد: ابتدای امسال حدود ۸۰ هزار فقره وام خرید مسکن در قالب وامهای خرید مسکن یکم، اوراق، جانبازان و جوانان به متقاضیان واجد شرایط پرداخت شده است و این در حالی است که حجم کل معاملات خرید مسکن در شهرهای کشور بیش از ۲۰۰ هزار فقره بوده است.
ارایه تسهیلات مسکن از سوی شبکه پولی اصلاح شود
حسام عقبایی نایب رئیس اتحادیه املاک تهران درباره بی رمق بودن بازار وام مسکن گفت: متاسفانه مقدار تسهیلات مسکن که از جانب بانک مرکزی تعیین شده بسیار اندک است. یعنی تعداد تسهیلات مسکنی که از سوی نهاد پولی به مردم ارایه میشود دارای برخی محدودیتهای خاص است، بنابراین با وجود این نوع شرایط اقشار مختلف ترجیح میدهند برای اخذ این نوع تسهیلات صرف نظر کنند. در ارتباط با تسهیلات خرید ملک باید اشاره کرد که این نوع امتیازها این طور نیست که از ظرفیت مازادی برخوردار باشند.
وی افزود: میزان تسهیلات بانکی تعدادش از نظر کمی و کیفی ناکافی است. برای آنکه این تسهیلات جنبه کاراتری پیدا کند باید از نظر کیفی یعنی از لحاظ ریالی مبالغش افزایش یابد، سود بازپرداخت آن کاهش و مدت بازپرداخت بیشتر شود تا با اعمال این شیوهها دهکهای بیشتری بتوانند از این نوع تسهیلات بهره بگیرند.
نایب رئیس اتحادیه املاک تهران اظهار کرد: تسهیلات بانکی میتواند نقش موثری در خانهدار شدن افراد داشته باشد حال امیدواریم که نحوه ارایه این نوع تسهیلات از سوی شبکه پولی اصلاح شود تا در آینده جنبه موثرتری به خود بگیرد.
افزایش قیمت مصالح ساختمان زمینه ساز رشد قیمت مسکن شده است
صدیف بدری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار
بورس،بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه وزیر راه و شهرسازی طرحهای جدیدی را برای کنترل بازار مسکن مطرح کرده است، گفت: اسلامی کارهای جدیدی از جمله ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی را مطرح کرده است، اما در شرایط کنونی مسکن این طرحها کافی نیست.
وی با بیان اینکه اقلام ضروری ساخت مسکن از جمله مصالح ساختمانی و تجهیزات ساختمانی طی یک سال گذشته رشد چشمگیر قیمتی داشته است، گفت: در صورتی که دولت اقدامات لازم از جمله افزایش سقف تسهیلات مسکن را انجام ندهد، سال آینده بازار مسکن با مشکل رکود تورمی رو به رو خواهد شد.
بدری گفت: ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی از مهمترین برنامههای پنجم توسعه به شمار میرفت، اما طی یک سال گذشته شاهد کاهش تولید مسکن در کشور هستیم بنابراین باید دولت اقدامات لازم را برای بهبود وضعیت بازار مسکن در دستور کار قرار دهد.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت:
مسکن اجتماعی متأسفانه به فراموشی سپرده شده است و دولت با اینکه تا به امروز برنامه هایی برای اتمام طرحهای مسکن ارائه داده اما چندان موفق نبوده است.
کاهش ازدواج با گرانی مسکن
بهمن ماه سال ۹۷ متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع واحد مسکونی در تهران به ۹۹.۷ میلیون ریال رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸۱ درصد رشد داشته است و این افزایش قیمت منجر به کاهش ۴۱ درصدی معاملات و خرید و فروش واحدهای مسکونی در تهران شده است.
سوء استفاده از تسهیلات بانکی در فضای مجازی
افزایش قیمت مسکن زنگ خطری است برای مسئولانی که دائم از ازدواج جوانان حمایت می کنند، زمانی که زوجین توان خریداری و یا حتی اجاره مسکن ندارند چطور می تواند به سمت تشکیل خانواده حرکت کنند، قیمت سرسام آور هر متر مربع مسکن در کلانشهرها نیازمند تجدید نظر مسئولان بانکی برای سهولت در دریافت وام مسکن و همچنین افزایش میزان این تسهیلات است.
جالب است بدانید در حالی که بسیاری از زوجین برای دریافت وام مسکن روزها دوندگی می کنند و حتی در بسیاری از موارد به دلیل شرایط سخت تسهیلات از دریافت آن منصرف می شوند در این بین عده ای سودجو از طُرق مختلف با توافقات پنهانی وام مسکن زوجین را دریافت کرده و در فضای مجازی با قیمتی بیش تر به فروش می رسانند. این مهم نیازمند توجه جدی مسئولان نظارتی است. مبالغی که تحت عنوان تسهیلات حمایتی اختصاص داده شده است ولی در محل هدف خرج نمی شود.
گزارش از محبوبه کباری و نرگس معززی
انتهای پیام/
لطفا صادقانه انتقاد کنیم و دروغ نگیم
1-قیمت 80 میلون اوراق حدود بیشتراز 7 میلیون نیست
2- پول اوراق بحساب مالک و فروشنده اوراق میره نه بحساب رئیس بانک
3- با احتساب هزینه اوراق نرخ تسهیلات حدود 23 درصد میشه
4- در برابر تورم 200 یا 300 درصدی در دو سال اخیر نرخ 23 درصد در باز پرداخت 12 سال مفته
5- جریمه برا ی هرروز قسط 80 میلیون تومان حدود کمتر از 1000 تومن میشه و برای یک ماه کمتر از 30000 تومن
مشکل جامعه ما بیکاری و تورم و درآمد پائینه کاش تورم صر درصد بود و درصد وام هم نهایت یکی دو درصد کارمزد
وقسط بارپرداختش با ماهی دو میلیون دویصت
و از طرف دیگر حقوق پایه مصوب وزارت کار ماهی یک میلیون دویصد
هیچ گونه تناسب و همخوانی با هم ندارد
کجاست تدبیر و امید
علی برکت الله.
عصبی میشیم وافسرده ونگران چرامانباید آرامش وآسابش داشته باشیم؟؟!!!
بنده خودم منزلی که پارسال با قیمت ۱۸۰ تومن میتوانستم بخرم به بهانه اخذ وام زوجین نخریدم. و امسال مجبور شدم علاوه بر وام مسکن ۱۵۰ تومن اضافه تر پردهخت کنم تا بتوانم همان خانه را بخرم.
بهترین راه حل اعطای وام مسکن به زوجین برای ساخت مسکن در همان سال اول بدون بلوکه کردن پول بوده. این همه سرمایه در این مملکت و وام های کلان که به ساخت مجتمع های تجاری و .. . داده میشود. کمی هم به فکر جوان ها باشید
با کدام پول سود بانک ها محترم رو پرداخت کنند
زیاد کردن مبلغ وام مسکن فقط کمک به دلالان بازار مسکن و به استفاده بیش از حد معمول بانک عامل است !!! جوانی که بیکاره و داره با اسنپ یا کارهای کم در آمد روزگار رو میگذرونه چه جوری قسط پرداخت کنه!!!
شاید اصلا نمیدونند که شغل نیست در آمد نیست!!!
و وام رو هم که گرفت از کجا بخواد قسط سنگین رو بده
میشه واقعا!!!
فرض کنیدیه خانواده متوسط از خوشی هاش تفریحش خوراکش و وقت وعمرش گذاشته و با وام و قسط و اضافه کاری یه خونه یا زمین کوچیک اضافی تو یه شهرستان کوچیک خریده برای آینده بچش . ویکی هم به فکر خونش نبوده و خوشگذرانیش به راه بوده ماشین گرفته برای تفریح و اضافه کاری و چند شیفت کاری نداشته اینکه صرفا چوم اون بدبخت فقط یه خونه اضافه داره باید مالیات بده در حالی که ارزش صد تا خونه و ملک تو شهرستان به اندازه یک خونه تو بالاشهر تهران نیست . مشکل جاهای دیگست مثل دلالی مثل واردات بی حساب یه عده رانت خوار که باعث ورشکستگی تولید کننده داخلی میشه واونم باعث تورم و بی کاری میشه
وام نگیره