شهلا بختیاری معاون دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کیفیت و کمیت غذای سلف دانشگاه اظهار کرد: با توجه به ایجاد تنوع در برنامه غذایی، خرید مواد اولیه مرغوب، سالم و بی واسطه (خرید مستقیم از کارخانجات و بعضا برندهای معتبر)، حساسیت در نحوه فرآوری و پخت، استفاده از تجهیزات صنعتی در آماده سازی و پخت، کیفیت غذای سلف با توجه به رتبه بندی و سطح بندی دانشگاههای دولتی کشور توسط صندوق رفاه دانشجویی طی ۲ سال اخیر، در سطح عالی ارزیابی شده است.
وی افزود: کمیت غذا با توجه به میزان حجم مورد نیاز برای دانشجویان تعیین میشود و چنانچه دانشجویان در هر وعده میزان غذایی بیشتر درخواست کنند در اختیارشان قرار میگیرد.
بختیاری درباره تغییر قیمت غذا نسبت به اوایل سال گفت: ابتدای هر سال تحصیلی قیمت غذای دانشجویی در سه وضعیت کم هزینه، متوسط هزینه و پرهزینه بر اساس بخشنامه ابلاغی صندوق رفاه دانشجویی به دانشگاهها اعلام میشود و دانشگاهها مجاز به افزایش یا کاهش در قیمت غذا نیستند.
معاون دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) افزود: دانشگاه طبق اعلام صندوق رفاه قیمت غذای دانشجویی را اعلام و در سامانه ثبت و فعال میکند؛ قیمت غذاها به صورت ۸۶۰ تومان کم هزینه، ۱۲۵۰ تومان متوسط هزینه و ۱۴۰۰ تومان پرهزینه در سال تحصیلی ۹۷-۹۶، ۹۳۰ تومان کم هزینه، ۱۳۵۰ تومان متوسط هزینه و ۱۵۶۰ تومان پرهزینه در سال تحصیلی ۹۸-۹۷ است که حدودا افزایش ۱۰ درصدی داشته است.
بیشتر بخوانید: ماجرای زمین های دانشگاه الزهرا چیست؟
وی اظهار کرد: درباره قیمت غذای کارکنان بر اساس اعلام امور مالی دانشجویی در هر سال تحصیلی به صورت قیمت تمام شده و افزایش سالانه بر اساس تورم بانک مرکزی برآورد شده و به این واحد اعلام میشود.
بختیاری درباره تاثیر گران شدن گوشت و مرغ در برنامه غذایی دانشجویان بیان کرد: با توجه به سهمیههای دریافتی از طرف دولت (گوشت و مرغ) بهصورت یارانهای، حمایتهای مالی از طرف صندوق رفاه دانشجویی به صورت نقدی به امور مالی و اتخاذ تدابیر لازم از طرف دانشگاه، خوشبختانه گران شدن گوشت و مرغ علی رغم تحمیل هزینههای سنگین برای دانشگاه هیچ تاثیری در برنامه غذایی دانشجویان نداشته است و برنامه غذایی مثل قبل طبق نظرسنجیها و درخواست دانشجویان با تنوع لازم تنظیم میشود.
معاون دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) اظهار کرد: در حال حاضر از گوشت منجمد گوسفندی برای مصارف خاص استفاده میشود، این گوشت ممکن است داخلی یا خارجی (برزیلی) باشد.
وی درباره دسترسی دانشجویان به میوه و سبزیجات در برنامه غذایی دانشگاه گفت: حداقل سه واحد در وعده غذایی سبزیجات (شامل سبزی خوردن، سالاد شیرازی، سالاد فصل، ماست و خیار و سه واحد در وعده غذایی میوه (براساس میوههای فصل) در طول هفته در برنامه ناهار و شام دانشجویان در نظر گرفته شده است.
بختیاری بیان کرد: میزان رضایت دانشجویان از طریق توزیع فرمهای نظرسنجی در فضای سلف بین دانشجویان، جمع آوری پس از دوره یک ماهه و استخراج و تحلیل و طبقه بندی اطلاعات، اقدام و تغییر در برنامهها بر اساس نتایج حاصل انجام میشود، همچنین رضایت دانشجویان از طریق قسمت پرسش و پاسخ سایت، مراجعات حضوری دانشجویان و مذاکره با آنان و دریافت نامههای فردی و گروهی دانشجویان از طریق مسئولین مربوطه در مدیریت امور دانشجویی سنجیده میشود که درصد رضایت دانشجویان از غذای سلف در چند سال اخیر بالا و میزان اعتراضات و شکایات بسیار محدود و اندک بوده که گزارشات شورای صنفی نیز موید آن است.
معاون دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) گفت: فضای آشپزخانه، سالنهای پخت و آماده سازی و سالنهای توزیع غذا از نظر پوشش دیوار و کف طبق فرمهای رتبه بندی و سطح بندی دانشگاههای دولتی کشور توسط صندوق رفاه دانشجویان عالی ارزیابی شده است. از نظر رنگ آمیزی شرایط مطلوب و از نظر نورگیری طبقه همکف سالن غذاخوری نور کمتری نسبت به طبقه اول دارد و چون با میز و صندلیهای طوسی و آبی تجهیز شده است برای خنثی کردن رنگهای سرد و نور از نقاشی دیواری با رنگهای گرم بهره گرفته شده که به زیبایی سالن کمک شایانی کرده است.
وی افزود: طبقه اول سالن غذاخوری به دلیل داشتن پنجرههای بزرگ از چشم انداز مناسب و نور بهتری برخوردار بوده و استفاده از میز و صندلیهای قرمز و سفید در این طبقه به ایجاد فضای مناسب و گرم کمک شایانی نموده است.
بیشتر بخوانید: دانشگاه الزهرا پیشتاز فعالیت در حوزه بین المللی
بختیاری اظهار کرد: با توجه به آمار دانشجویان بهرهمند از سلف در حال حاضر فضای کالبدی سلف کافی است، اما در صورت افزایش دانشجویان در دانشگاه و افزایش آمار متقاضیان قطعا فضای موجود کافی نیست و نیاز به تامین سالن مجزا برای دانشجویان وجود دارد.
معاون دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) بیان کرد: پیشنهاد افزایش طبقه دوم در مکان فعلی سلف دانشجویی از طریق ساخت سالن در قسمت پشت بام به مدیریت امور فنی و طرحهای عمرانی داده شده است که در صورت تامین بودجه، طی شدن مراحل اداری و قانونی و تاییدات لازم امکان گسترش فضا در سال آتی وجود خواهد داشت.
وی گفت: با توجه به اهمیت ایجاد تنوع غذایی در برنامه هفتگی دانشجویان غذاهای فست فودی پیش بینی شده است، در واقع از هر دوازده وعده غذا در هفته یک وعده آن در شام به صورت فست فود سالم و بدون استفاده از سوسیس و کالباس مانند چیکن استراگانف، بیف استراگانف، شنیسل سینه مرغ، اسکارومبلف و در بوفه مرغ سوخاری، پیراشکی، انواع ساندویچ، پیتزای سبزیجات و غیره است. بر اساس آمار دانشجویان از غذای خانگی استقبال بیشتری می کنند، البته آمار متقاضیان غذاهای فست فودی هم قابل توجه است.
انتهای پیام/