در دوران بارداری زنان باردار باید در انجام امور خانه داری نکات مهمی را رعایت کنند و بیشتر مراقب خود باشند تا جنین و خودشان آسیب نبینند.

خطرات خانه تکانی برای خانم‌های باردار!به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، انجام برخی از کار‌های خانه در دوران بارداری برای خانم‌ها ممکن است سلامتی کودک و مادر باردار را به خطر بیاندازد پس بهتر است خانم‌ها در این دوران بیشتر از همیشه مراقب خودشان باشند و به نکته‌هایی توجه کنند تا هم خودشان آسیب نبیند و هم کار‌های خانه روی هم انباشته نشود. در این بخش کار‌هایی را که ممکن است انجام آن‌ها به شما و جنینتان آسیب برساند معرفی و نکاتی برای راحتی بیشتر در انجام امور خانه داری زنان باردار بازگو می‌کنیم.

در دوران بارداری برای حفظ سلامت خود و کودکتان کار‌های خانه را به تنهایی انجام ندهید و همسر و خانوادۀ خود را در انجام کار‌های خانه همکاری و مشارکت دهید و خطرات احتمالی انجام برخی از کار‌های خانه در بارداری را بدانید.

در دوران بارداری به علت مشکلاتی که ممکن است برای شما پیش آید و اضافه وزنتان، انجام کار‌های خانه برای شما سخت باشد، اما بسیری از زنان مثل قبل کار‌های خانه را انجام می‌دهند و به این موضوع اهمیت نمی‌دهند. انجام برخی کار‌های خانه در بارداری ممکن است برای شما و جنینتان خطرناک باشد و تهدیدی برای سلامتی شما محسوب شود.


بیشتر بخوانید: اشتباهات رایج در خانه تکانی


کار‌هایی که انجام آن در دوران بارداری تهدید کننده است:

بلند کردن یا کشیدن اجسام سنگین:

در دوران بارداری شما با رشد کودک و افزایش وزن خود، روی کمرتان فشار زیادی وارد می‌شود پس نباید اجسام و وسایل سنگین را بکشید و بلند کنید. در بارداری برای بلند کردن یا کشیدن اجسام سنگین وزن و اندازۀ مشخصی وجود ندارد.

این موارد می‌توانند فشار زیادی به کمر شما وارد کنند و به شما آسیب جدی بزنند:بلند کردن نوزاد خردسال، بلند کردن کیسۀ برنج، جابه جا کردن مبلمان یا حمل خرید‌های روزمره. بلند کردن یا کشیدن اجسام سنگین در دوران بارداری سبب زایمان زودرس، خونریزی یا پاره شدن کیسه آب می‌شود.

کار روی نردبان یا چهارپایه:

در دوران بارداری روی چهار پایه برای برداشتن ظروف و یا در آوردن پرده نروید، زیرا این کار بسیار خطرناک است و ممکن است سلامتیتان را به خطر بیاندازد. در دوره بارداری وزن بدن افزایش می‌یابد و مرکز ثقل بدن در این دوران تغییر می‌کند بنابراین حفظ تعادل برای شما سخت می‌شود پس بهتر است از کار‌هایی که به حفظ تعادل نیاز دارند دوری کنید.

مواد شوینده خانگی:

استفاده از برخی شوینده‌ها در بارداری سبب آسیب رسیدن به شما و جنینتان می‌شود پس بهتر است در این دوران از این شوینده‌های قوی مانند جرم گیر‌ها یا لوله بازکن‌ها استفاده نکنید و استفاده از آن‌ها را به همسرتان بسپارید.

برای شست وشو و نظافت خانه مقدار کمی از سفید کننده‌ها و سایر مواد شوینده، استفاده کنید و هنگام استفاده از آن‌ها ماسک بزنید و دستکش بپوشید وبرای جریان هوای کافی پنجره‌ها را باز کنید.

ایستادن طولانی مدت:

از انجام بعضی کار‌های خانه که نیاز به ایستادن طولانی مدت روی پا‌ها دارند مانند آماده کردن غذا یا شستن ظرف‌ها در دوران بارداری بپرهیزید و در این دوران سعی کنید غذا‌هایی که نیاز به ایستادن طولانی مدت کنار اجاق گاز را ندارد، بپزید و از یک صندلی برای شستن ظرف‌ها یا انجام سایر کار‌های آشپزخانه استفاده کنید و هنگام کار کردن روی آن بنشینید.

جارو کردن و نظافت زمین:

جارو کردن یا شستن زمین ممکن است فشار زیادی به کمر شما وارد کند و کمر شما در طول شب شدید‌تر گردد و در خواب شما مشکل و اختلال ایجاد گردد. پس تا حد امکان انجام جارو کردن یا شستن زمین کم کنید و برای نظافت از وسیله‌هایی که دستۀ آن مناسب قد شماست، استفاده کنید تا هنگام کار کردن، کمر شما را خم نکنید.

نکاتی برای راحتی بیشتر در انجام امور خانه

برخی از زنان در دوران بارداری نمی‌توانند کار‌های خانه را انجام ندهند. برای کاهش خطر و مشکلات ناشی از کار‌های خانه در دوران بارداری لازم است نکاتی را رعایت نمایید تا سلامت شما و جنینتان به خطر نیافتد. برای داشتن آسایش بیشتر درانجام امور خانه برخی از نکات زیر را رعایت کنید.

*از همسر خود بخواهید برای حفظ سلامت کودکتان در دوران بارداری در انجام کار‌های خانه مشارکت کند تا برای شما خطرناک باشد.

*از مادر، خواهر و دوستانتان برای انجام کار‌های خانه کمک بگیرید و از کمک خواستن از آن‌ها خجالت نکشید.

*خرید‌های خانه را به همسرتان بسپارید و به او بگویید که هنگام خرید همراه شما بیاید تا کیسه‌های خرید را حمل کند.

*نظافت سرویس‌های بهداشتی، کف زمین و اجاق گاز را که به استفاده از مواد شویندهی خطرناک نیاز دارند را اجازه دهید همسرتان انجام دهد.

کمک به همسر در دوران بارداری

*به کودک دیگرتان آموزش بدهید تا کار‌هایی مانند دستشویی رفتن و جمع کردن وسایل بازی را خودش انجام دهد.

*کار‌هایی مانند سبزی خرد کردن یا اتو کردن لباس‌ها را به صورت نشسته انجام دهید، زیرا انجام کار‌ها به صورت ایستاده فشار زیادی به پا و کمر شما وارد می‌کند.

*در طول روز استراحت کنید و برای رفع خستگی خود خواب میان روز می‌تواند مؤثر باشد.

*اگر همسر شما در طول روز وقت آزاد داشته باشد، بهترین شخصی است که می‌تواند درانجام کار‌های خانه به شما کمک کند پس بهتر است درخواستتان از همسرتان را مستقیم و واضح بگویید و صبر نکنید تا خودش متوجه شود که شما به کمک احتیاج دارید.

*اگر همسر شما به کمک در انجام دادن کار‌های منزل علاقه‌ای ندارد، به او بگویید که درد دارید و نمی‌توانید خودتان بعضی از کار‌ها را انجام دهید و بگویید چقدر مشارکت او در کار‌ها می‌تواند باعث سلامت شما و کودکش گردد.

منبع: زندگی آنلاین

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.