به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بریگزیت انگلیس را در فضای معلقی قرار داده است به طوری که ترزا می، نخستوزیر این کشور را در نهایت مجبور به استعفا خواهد کرد. این در حالی است که امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه در نامهای سرگشاده که در روزنامههای ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپایی منتشر شد، راهکارهایی را با هدف تضمین امنیت این اتحادیه ارائه داد. وی در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی اتحادیه اروپایی و با توجه به قدرت گرفتن احزاب راست افراطی در پهنه قاره سبز، خواستار ممنوعیت تأمین مالی احزاب سیاسی اروپا از سوی قدرتهای خارجی شد. وی با اشاره به بریگزیت، هشدار داد اتحادیه اروپایی برای پرهیز از بازگشت اعضای خود به دام ملیگرایی باید اصلاحاتی را لحاظ کند. برخی اصلاحات مدنظر مکرون عبارتند از: ایجاد یک خبرگزاری برای جلوگیری از انتشار اخبار جعلی، ایجاد اصلاحات در منطقه شنگن از جمله کنترل سختگیرانه بر مرزها، تبیین پیمان جدید دفاعی و امنیتی اروپا. گفتنی است مکرون از لحظه ورود به کاخ الیزه خود را مدافع سرسخت اتحادیه اروپایی نشان داده است.
تحقق بریگزیت و خروج انگلیس از اتحادیه اروپایی نیز به این کشور و همچنین آلمان، مجال تثبیت نقش رهبری در سطح این اتحادیه را میدهد. انتخابات پارلمان اروپا در خرداد ۹۸ برگزار میشود و احزاب راستگرای اروپا در حالی خود را برای این انتخابات آماده میکنند که به نظر میرسد بتوانند در کشورهایی، چون اتریش، مجارستان، فرانسه و ایتالیا اکثریت آرا را به خود اختصاص دهند. گفته میشود اروپای متحد دشمنان زیادی در بیرون از مرزهای خود دارد که یکی از اصلیترین آنها آمریکاست. آمریکاییها از تمام جریانهای جداییطلب در قاره سبز و گروههای مسلحی که در اسپانیا و فرانسه فعالیت میکنند حمایت میکند. در همین حال یکی از شاخصهای اصلی حمایت از انگلیس برای جدایی از این اتحادیه، کانالهای مالیای بود که از سوی آمریکاییها در این کشور مورد استفاده قرار میگرفت. ولفگانگ شویبله، وزیر کشور آلمان در گفتگو با مؤسسه رسانهای تحقیقاتی «فونکه مدین گروپه» با اشاره به نزدیک شدن زمان تعیین شده برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپایی اظهار داشت: به عقیده من انگلیس یا اتحادیه اروپایی را ترک نمیکند یا اینکه در صورت تحقق بریگزیت در زمانی دیگر مجدداً به این اتحادیه ملحق میشود. وی در ادامه افزود: اختلاف نظر در انگلیس بر سر موضوع بریگزیت طبیعی است، چرا که رویدادی مهم بوده و فصل جدیدی در تحولات این کشور به شمار میآید.
وزیر کشور آلمان همچنین خاطرنشان کرد: روند آغاز شده در انگلیس درباره بریگزیت سبب شد این کشور به تجربیات جدیدی در حوزه دیپلماسی دست پیدا کند. گفتنی است «جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر انگلیس هفته گذشته اعلام کرد که حزب متبوعش حامی برگزاری همهپرسی جدید بریگزیت است. نباید از نظر دور داشت که انگلیس تا پایان ماه مارس فرصت دارد اتحادیه اروپایی را ترک کند. در همین حال یورونیوز درباره مقاله انتخاباتی مکرون مینویسد: بخش دیگری از مقاله آقای مکرون به پیشنهاد تشکیل یک «شورای امنیت اروپایی با مشارکت بریتانیا» اختصاص دارد. رئیسجمهوری فرانسه در اینباره معتقد است تشکیل چنین نهادی برای هماهنگی و تدارک «تصمیمهای جمعی» اتحادیه اروپایی در زمینه مسائل دفاعی ضروری به نظر میرسد. به اعتقاد امانوئل مکرون، اتحادیه اروپایی باید دست به تدوین یک «پیمان دفاعی و امنیتی» بزند تا ضمن لحاظ کردن «اولویت اروپایی» در زمینههای رقابتی به تبیین شرح وظایف کشورهای عضو اتحادیه در ارتباط با سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بپردازد. آقای مکرون همچنین خواستار اتخاذ راهبرد «اول اروپا» شده است، همانطور که به گفته او آمریکا و چین چنین سیاستی را در پیش گرفتهاند. در راستای این راهبرد، رئیسجمهور فرانسه تاکید کرده است که باید فعالیت شرکتهایی که منافع راهبردی اروپا را تهدید میکنند در خاک این قاره ممنوع شود. درخواست مجدد برای اتخاذ سیاست واحد اروپایی در زمینه تغییرات اقلیمی و همچنین روزآمد کردن سیاست مشترک درباره منطقه مرزی شنگن از دیگر محورهای مقاله آقای مکرون بوده است. رئیسجمهور فرانسه ماههاست ایده اصلاحات در اروپا را مطرح کرده است، امری که با حمایت آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و واکنش عموما منفی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا همراه بوده است.
منبع:وطن امروز
انتهای پیام/