دسرها یکی از محبوبترین و متنوعترین خوراکیها در سراسر جهان هستند. در این میان دسرهای میوهای به دلیل عطر و طعمی که دارند، بسیار خوشطعم و گوارا هستند و طرفداران خاص خود را دارند. دسرها معمولاً پس از غذا سرو میشوند؛ زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک میکند.
شب یلدا یکی از سنتهای اصیل ایرانیها است که خانوادهها در این شب دور هم جمع میشوند و با خوردن انار و هندوانه و آجیل و خوراکیهای مخصوص یلدا و خواندن اشعار حافظ این شب را سپری میکنند. یکی از دغدغههای خانمهای باسلیقه برای پذیرایی در این شب این است که خوراکیهای خوشمزه و زیبای یلدایی را تهیه کنند. برخی افراد فرصت کافی برای تهیه و تدارکات ندارند و به دنبال چیزهای ساده و بدون دردسر هستند. دسر جادویی با میوه یکی از انواع دسرهای میوهای است که خیلی راحت آماده میشود و نیاز به استفاده از مواد خاصی ندارد. اگر دوست دارید این دسر خوشمزه و آسان و شیک را برای شب یلدا تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش دسر جادویی همراه ما باشید.
مواد لازم
نشاسته ذرت: ۷ قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین: ۴ قاشق غذاخوری
آب پرتقال یا آب انبه: یک و نیم لیتر
میوه شامل سیب، موز، کیوی و توت فرنگی: از هر کدام ۱۰۰ گرم
کره: ۲۰ گرم
طرز تهیه
برای درست کردن این دسر خوشمزه ابتدا موز، سیب، کیوی و توت فرنگی را به صورت نگینی کمی درشت خرد و با هم مخلوط کنید. حالا میوههای خردشده را داخل قالب موردنظرتان بریزید. در مرحله بعد آب پرتقال یا آب انبه را داخل یک قابلمه بریزید و نشاسته ذرت را به آن اضافه کنید و هم بزنید. پودر ژلاتین را همراه با یک چهارم لیوان آب سرد مخلوط کنید و روی بخار کتری درحال جوش بگذارید تا کاملا شفاف و روان شود. قابلمه آب میوه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و انقدر هم بزنید تا آب میوه کم کم به غلظت برسد. در آخر پودر ژلاتین و کره را به آن اضافه کنید و هم بزنید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید. حالا مایه آماده را روی میوهها داخل قالب بریزید و خیلی آرام مواد را هم بزنید تا همه میوهها با مایه دسر مخلوط شوند. قالب دسر را به مدت سه تا چهار ساعت داخل یخچال بگذارید تا دسر ببندد.
برای بیرون آوردن دسر از قالب باید آن را از یخچال خارج کنید و بگذارید ۵ دقیقه بیرون بماند تا سرمای یخچال را از دست بدهد؛ سپس یک چاقوی نوک تیز و باریک را دور تا دور لبه قالب بگردانید تا دسر از قالب جدا شود. اگر قالب شما سیلیکونی باشد، دسر بهراحتی و بدون نیاز به آب جوش در ظرف برمیگردد. بقیه قالبها را باید داخل یک کاسه آب جوش بگذارید و یک دقیقه صبر کنید. اگر قالب شما فلزی باشد، دسر خیلی زودتر از یک دقیقه از قالب جدا میشود؛ درحالیکه قالبهای پلاستیکی و چدنی به مدت زمان بیشتری نیاز دارند. حواستان باشد که قالب را بیش از اندازه داخل آب جوش نگه ندارید؛ زیرا در این صورت دسر آب میاندازد و هنگام برگرداندن ظاهر خوبی نخواهد داشت؛ بنابراین به محض اینکه احساس کردید دسر از قالب جدا شده است، آن را داخل ظرف سرو مورد نظر برگردانید و روی دسر را به دلخواه تزیین کنید، نوش جان.
نکات مهم
ژلاتین مادهای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته میشود که در بخشهایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همیشه از روش بنماری استفاده کنید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگر ژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. همچنین یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل ۴ ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگهداری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا ۶ ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد.
نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن میشنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسرها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمیتوان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را میتوانید در بستهبندیهای بهداشتی از فروشگاههای مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.
منبع: فرارو
سرد زمستانی به ایرانی ها می دهد، واین بسیار عالی است،
مضافا براینکه ما این رنگ قرمز باستانی را در تمدنمان داشته ایم،
شب چله،شب انار انباری و هندوانه های قرمز محبوبی کلاله و
همراه با شربت قرمز برگه ی قیصی و آلوچه و برگه های خشک شده ی هلو و آجیل های قرمزی هم چون فندق و لحاف مخملی قرمز
کرسی که در زیر آن منقل داغ و سرخ زغال گداخته و رنگ پیرهن گلگلی مادربزرگ و رخ پرخون پدر بزرگ،از دل تاریخ برای نسل های متمادی،بر ایرانیان همواره لبخند می رند تا یادمان باشد که
فریب رنگ قرمز کریسمسی که با تبلیغ بابا نوءل است را نخوریم وتقلید از آنان نکنیم که قدمتی به اندازه ی یک قرن را هم ندارد،و
به یاد آوریم داستان های دیرینه ی ننه سرما و عمو نوروز و بابا فیروز و آن سبز پوش حاکم یک روزه که هر سال نو هر حکمی می داد،مطاع بود وقابل اجرا،و همه ی آنان توسط بزرگ ترها در کنار کرسی ،سینه به سینه نقل می شد و فال یلدایی حافظ...