به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، هیات جمهوری اسلامی ایران به ریاست غلامحسین دهقانی معاون حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه که به منظور شرکت در چهل و ششمین نشست شورای وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) در ابوظبی حضور دارد، در این نشست علاوه بر مشارکت در مباحث عمومی، در کمیتههای تخصصی کارشناسی شامل کمیته ویژه و نشست هم اندیشی کشورهای اسلامی در خصوص نقش سازمان همکاری اسلامی در توسعه روابط میان کشورهای عضو، به طور فعال مشارکت کرد.
ریٔیس هیأت کشورمان در سخنرانی خود در بخش مباحث عمومی نشست شورای وزرای امور خارجه ضمن تأکید بر ضرورت تداوم توجه به موضوع فلسطین بعنوان بالاترین اولویت در دستور کار سازمان همکاری اسلامی اظهار داشت: ما اجازه نمیدهیم هیچ تحول نوینی در سطح جهان اسلام، توجهات را از پرداختن به مهمترین و قدیمیترین مسألهای که با آن مواجه هستیم یعنی فلسطین، منحرف سازد. وی با اشاره به موضوع انتقال سفارت آمریکا به قدس شریف، این اقدام را بخشی از توطیٔه آمریکایی موسوم به "معامله قرن" توصیف کرد و افزود: مایه نگرانی است که برخی از کشورهای عضو با بی تفاوتی نسبت به حقوق ملت فلسطین، تلاش خود را برای منحرف ساختن و به حاشیه بردن توجهات از موضوع محوری سازمان به سمت موضوعات غیر مرتبط مصروف مینمایند. سازمان همکاری اسلامی با هدف افزایش همبستگی میان کشورهای اسلامی بوجود آمد و حمایت کشورهایی که دست در دست آمریکا دارند از تحریمهای اعمال شده علیه ملت ایران، نه تنها اقدامی شرارت آمیز و غیر اخلاقی به شمار میرود بلکه نقض روح همبستگی میان مسلمانان محسوب میشود.
دهقانی در ادامه سخنان خود در بحث تروریسم گفت: تروریسم و افراط گرایی در بخشهای بسیاری شکست خورده و ما به نقشی که در شکست تروریستها داشته ایم افتخار میکنیم، لکن تفکر و ایدیٔولوژی ضد انسانی تکفیری همچنان به حیات خود ادامه میدهد و در حال مسموم کردن اذهان جوانان ما در سراسر جهان اسلام میباشد. باعث تأسف است که سازمان همکاری اسلامی به گونهای فزاینده در حال تغییر اولویتهای خود میباشد. شمار بسیار اندک از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با صرف مبالغ هنگفت در حال ضمیمه کردن این سازمان مستقل و مهم بینالمللی به بخشی از دستگاه سیاست خارجی خود میباشند. این اقدام به مخدوش شدن هر چه بیشتر اعتبار این سازمان منجر خواهد شد.
معاون حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه با تاکید بر اهمیت و ضرورت اصلاح ساختار سازمان همکاری اسلامی، بر ضرورت مشارکت آزاد همه کشورهای عضو در تصمیم سازیها و فعالیتهای سازمان تأکید کرد.
هیأت جمهوری اسلامی ایران همچنین ضمن حمایت از حقوق ملت فلسطین در برابر رژیم اشغالگر قدس، با هر گونه مصوبه سازمان که به صورت ضمنی یا صریح متضمن شناسایی رژیم صهیونیستی باشد مخالفت کرد.
امارات متحده عربی به مدت یکسال ریاست شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی را عهده دار خواهد بود.
انتهای پیام/