با توجه به افزایش هزینه‌های تولید نرخ ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ تومانی خرید تضمینی گندم در سال زراعی ۹۸-۹۷ جوابگوی هزینه کشاورزان نیست.

نرخ ۱۷۰۰ تومانی گندم جوابگوی هزینه کشاورزان نیست/ پیشنهاد ۲ هزار تومانی نرخ خرید تضمینی گندم به رئیس جمهور به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، دولت در سه سال زراعی اخیر از اعلام نرخ خرید تضمینی گندم مطابق با تورم و هزینه‌های تولید سر باز زده است، ادامه این روند می‌تواند آینده تولید گندم را در معرض خطر قرار دهد و دروازه کشور را به روی واردات باز کند.
 
بر اساس تبصره ۶ قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی دولت موظف است نرخ تضمینی خرید محصولات را پیش از شروع فصل کشت به گونه‌ای تعیین کند که میزان افزایش هیچ گاه از تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی کمتر نباشد اما متاسفانه در سال‌های اخیر به دلایل مختلف این قانون مورد توجه قرار نگرفته است.

با توجه به نوسان نرخ ارز و اختلاف چشمگیر قیمت خرید تضمینی گندم با نرخ خرید آن سوی مرز‌ها، عواقب خطرناکی همچون قاچاق گندم و زیر سوال رفتن خودکفایی این محصول دور از انتظار نیست، بدین منظور نمایندگان مجلس برای جلوگیری از پدیده شوم قاچاق طی نامه‌ای به رئیس جمهور خواستار افزایش نرخ خرید تضمینی گندم تا ۲ هزار تومان برای سال زراعی جدید شدند و نرخ ۱۷۰۰ تومانی را در صورت اعلام رسمی جوابگوی هزینه‌های تولید نمی‌دانند.

بسیار از کارشناسان و مسئولان بر این باورند که در صورت عدم افزایش نرخ منطقی گندم و خروج غیر قانونی ابن محصول از مرز‌های کشور دولت برای تامین نیاز داخل، چاره‌ای جز واردات ندارد و این امر علاوه بر مشکلات و تنش‌های فراوان در جامعه بار مالی دولت را افزایش می‌دهد.

حال به سراغ مسئولان ذیربط می‌رویم تا از آخرین نرخ منطقی گندم مطابق با هزینه‌های تولید برای سال زراعی ۹۸-۹۷ و عواقب بی توجهی دولت به این موضوع با خبر شویم.


 قاچاق گندم در کمین است / حداقل نرخ خرید تضمینی گندم برای سال آینده ۱۹۲۰ تومان

مسعود اسدی عضو شورای مرکزی خانه کشاورز در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با اشاره به اینکه افزایش نرخ گندم بر مبنای قانون و هزینه‌های تولید یک ضرورت به شمار می‌رود، اظهار کرد: در آبان امسال که شورای اقتصاد  نرخ تضمینی هر کیلو گندم برای سال زراعی  ۹۸-۹۷ را ۱۴۷۰ تومان اعلام کرد، بحث‌های فراوانی نسبت به این نرخ صورت گرفت چرا که این رقم هیچ سنخیتی با تورم شرایط وقت نداشت ضمن آنکه در همان موقع پیش بینی شده بود که به سبب افزایش تورم در پایان سال این نرخ غیر قانونی است و  فشار مضاعفی بر کشاورز وارد می‌کند.

وی افزود: با اعتراض‌های مکرر نرخ خرید تضمینی گندم به ۱۶۰۰ تومان افزایش یافت که مجدد این نرخ از سوی برخی نمایندگان مجلس مورد انتقاد قرار گرفت و آنها برای حمایت از جامعه کشاورزان در کمیسیون تلفیق نرخ خرید را به ۱۷۰۰ تومان افزایش دادند، در صورتی که این نرخ اعلام رسمی شود باز هم با حق قانونی کشاورزان منافات دارد.

اسدی با تاکید بر اجرای قانون خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید بیان کرد: ما به عنوان نمایندگان کشاورزان خواستار تحقق حق قانونی آن‌ها هستیم و چیزی فراتر از آن از دولت نمی‌خواهیم.

به گفته این مقام مسئول در شرایط کنونی تنها برخی از نمایندگان کمیسیون کشاورزی از جامعه کشاروزان حمایت می‌کنند و خواستار افزایش نرخ هستند، مابقی با بی تفاوتی کامل نابودی گندم کاران را می‌بینند و هیچ اقدامی انجام نمی‌دهند.

عضو شورای مرکزی خانه کشاورز با اشاره به اینکه قاچاق گندم در کمین است اظهار کرد: زمانی که دام زنده و سوخت از طریق لوله کشی به سبب تفاوت ارز به آن سوی مرز‌ها قاچاق می‌شود بدیهی است که گندم در صورت بی مهری دولت به سبب حمل و نقل آسان در آن سوی مرز‌ها به صورت غیر قانونی خرید و فروش شود چرا که نرخ خرید تضمینی با نرخ خرید گندم در آن سوی مرز‌ها تفاوت معناداری دارد.

اسدی ادامه داد: دولت برای جلوگیری از قاچاق باید حداقل نرخ خرید تضمینی هر کیلو گندم را به ۱۹۲۰ تومان افزایش دهد و در صورتی که منابع لازم برای پرداخت آن به کشاورز را ندارد بخشی از مبلغ را به مدت یکسال به صورت عندالمطالبه نگه دارد چرا که در شرایط کنونی نرخ ۱۶۰۰ یا ۱۷۰۰ تومان جوابگوی هزینه کشاورزان نیست و بر خلاف قانون خرید تضمینی گندم است.

وی قیمت خرید و فروش هر کیلو گندم در مرز‌های شمال، جنوب، شرق و غرب را بین ۳ تا ۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به شرایط کنونی اقتصاد و افزایش هزینه‌های تولید و معیشت کشاورزان از دولت تقاضا داریم که نرخ خرید تضمینی گندم را مطابق با قانون افزایش دهد، خواستار این موضوع نیستیم که برای رسیدگی به  وضع معیشتی کشاورزان  از بیت‌المال چیزی را در اختیار آن‌ها قرار دهند.


واردات یک میلیون تن گندم نیازمند ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار است


عباس پاپی زاده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، ضمن انتقاد از عملکرد دولت در بحث خرید تضمینی گندم در سال‌های اخیر اظهار کرد: در آبان امسال قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم برای سال ۹۸-۹۷، ۱۴۷۰ تومان اعلام شد که با اعتراض‌ نمایندگان مجلس این نرخ به ۱۶۰۰ تومان رسید و از آن زمان دیگر دولت تلاشی برای افزایش نرخ نکرده است.

وی افزود: با توجه به تورم و افزایش هزینه‌های تولید نمایندگان مجلس در بودجه سال آینده منابع لازم برای افزایش صد تومانی نرخ گندم به ۱۷۰۰ تومان را اختصاص داده اند اما در شرایط کنونی به سبب تورم بالا و کسب حاشیه سود معقول برای کشاورزان طی نامه‌ای به رئیس جمهور خواستار افزایش نرخ خرید گندم به ۲ هزار تومان شده ایم.

پاپی زاده ادامه داد: با توجه به تفاوت نرخ ارز با ریال بسیاری از کالا‌ها همچون گوشت قرمز و گندم در خارج از مرز‌های ایران با نرخ‌های بالایی خرید و فروش می‌شوند که همین امر انگیزه صادرات را افزایش داده است و از آنجا که امکان صادرات قانونی وجود ندارد از این رو این محصولات به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شوند، تداوم این روند می‌تواند آسیب جدی بر اقتصاد کشور وارد کند.

وی با اشاره به اینکه قیمت گندم داخل با نرخ‌های جهانی تفاوت معناداری دارد بیان کرد: اگر سالانه ۲ میلیون تن گندم از کشور خارج شود و دولت برای تامین نیاز داخل مجبور شود همین میزان را وارد کند با احتساب قیمت خرید هر کیلو گندم ۲۵۰۰ تا ۳ هزار تومان، دولت باید برای خرید هر یک میلیون تن گندم  رقمی معادل ۳ هزار میلیارد تومان پرداخت کند در حالی که برای خرید همین میزان گندم از کشاورزان داخلی تنها رقمی معادل یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان می‌پردازد، همین امر نشان می‌دهد دولت در صورت خرید گندم با نرخ ۲ هزار تومان تنها یک سوم رقم گندم وارداتی را هزینه می‌کند.

پاپی زاده درباره اینکه افزایش نرخ خرید تضمینی گندم به نرخ ۲ هزار تومان تنها در حد یک پیشنهاد است، اظهار کرد: تلاش کمیسیون تلفیق در نهایت منجر به آن شد که برای افزایش خرید تضمینی گندم به نرخ ۱۷۰۰ تومان منابع لازم را در بودجه تخصیص دهند و بیشتر از آن قانون به مجلس اجازه نمی‌دهد از این رو دولت باید منابع و بار مالی لازم برای خرید هر کیلو گندم به نرخ ۲هزار تومان را تامین کند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی از افزایش ۲۵ تا ۲۶ درصدی نرخ خرید تضمینی گندم نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: بنده معتقدم که هزینه تولید نسبت به سال گذشته بیش از این رقم است که دولت باید تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی را مبنا قرار دهد تا بخشی از هزینه‌های تولید کشاورزان پوشش داده شود.


افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت تراکتور در داخل / نرخ جهانی هر کیلو گندم ۲۵۰ دلار


علی قلی ایمانی نایب رئیس بنیاد توانمند سازی گندم کاران در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، از افزایش سرسام آور هزینه‌های تولید خبر داد و گفت: با توجه به افزایش ۵ برابری هزینه‌های تولید اعم از سم، کود، بذر، ماشین آلات، هزینه‌های کارگری و ... نسبت به مدت مشابه سال قبل نرخ ۱۶۰۰ یا ۱۷۰۰ تومانی خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آینده جوابگوی هزینه کشاورزان نیست.

وی با اشاره به اینکه قیمت تراکتور در ماه‌های اخیر حداقل ۶۰ تا ۸۰ درصد رشد داشته است افزود: کارخانه‌های تراکتور سازی تنها به بهانه اینکه ۵ درصد مواد اولیه شان را از خارج تامین می‌کنند قیمت نهایی تراکتور در ماه‌های اخیر را بین ۶۰ و در برخی موارد ۱۰۰ درصد افزایش داده اند به طوریکه قیمت تراکتور از ۸۲ میلیون تومان به ۱۴۰ میلیون تومان رسیده است و در نهایت تاوان این امر را باید کشاورزان پرداخت کنند.

ایمانی ادامه داد: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید جای این سوال مطرح است که آیا محصول کشاورزان به همین نسبت افزایش پیدا کرده است؟ اگرچه کشاورزان طالب گرانی نیستند و نمی‌گویند که قیمت گندم به ۲ تا ۳ هزار تومان برسد، اما خواستار این موضوع هستند که قیمت گندم بر اساس هزینه‌های تولید تعیین شود.

وی ادامه داد: در ۵ ماه گذشته قیمت لاستیک، روغن، سم، کود و هزینه‌های کارگری و ... حداقل تا ۲برابر رشد داشته است که این امر در کنار افزایش هزینه‌های خانوار می‌طلبد، نرخ خرید تضمینی گندم مطابق با تورم و قانون خرید افزایش یابد تا جوابگوی هزینه کشاورزان باشد.

نایب رئیس بنیاد توانمند سازی گندم کاران بیان کرد: اگر چه تمامی نمایندگان مجلس از مرداد ماه تمامی تلاش خود را به کار گرفته اند تا نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آینده مطابق با هزینه‌های تولید افزایش یابد، اما باز هم این موضوع به نتیجه نرسیده است.

وی نسبت به قاچاق گندم از مرز‌های کشور هشدار داد و گفت: هم اکنون هر کیلو گندم با نرخ ۲۰ تا ۲۵ سنت در آن سوی مرز‌ها خرید و فروش می‌شود که با محاسبه آن بر مبنای ریال رقمی معادل ۴ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزار تومان است و بدیهی است که این رقم در مقابل نرخ خرید ۱۷۰۰ تومانی وسوسه کننده باشد و  زمینه را برای خروج گندم توسط برخی دلالان و واسطه گران فراهم کند.

ایمانی ادامه داد: با توجه به آنکه خروج گندم از مرز‌های کشور موجب شده است تا برای تامین نیاز کشور دستمان را به سوی کشور‌های بیگانه دراز کنیم از این رو باید مکانیزمی طراحی شود تا از خروج گندم توسط واسطه‌ها و دلالان جلوگیری شود چرا که واردات در شرایط کنونی تحریم می‌تواند تنش‌های اجتماعی فراوان و صف‌های طولانی در نانوایی‌ها به همراه داشته باشد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه واردات گندم مستلزم هزینه‌های بیشتری است، بیان کرد: در شرایط کنونی نرخ هر کیلو گندم در بازار‌های جهانی ۲۴۰ تا ۲۵۰ دلار است که واردات آن بر مبنای دلار آزاد، نیمایی و یارانه‌ای متفاوت است، اما در مجموع به سبب افزایش هزینه‌های حمل و نقل، تخلیه، بارگیری، بیمه، حقوق و عوارض گمرکی و.. بیش از رقم داخلی است که از این رو انتظار می‌رود دولت با افزایش نرخ خرید تضمینی گندم بر مبنای تورم و هزینه‌های تولید موافقت کند تا شاهد خروج غیر قانونی و واردات گندم با قیمت‌های گزاف در داخل نباشیم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۳ ۲۸ تير ۱۳۹۸
خیر به هیچ عنوان
Iran (Islamic Republic of)
احمدی کشاورز
۱۴:۵۵ ۰۵ تير ۱۳۹۸
آقایان شما کجازندگی میکنید ب فکر من کشاورز نیستین الان چهارمهه همه چی گران چون برابر شده نمونه شیر ۲۵۰۰شده۳۳۰۰تومان اونوقت شما نرخ گندم پارسال گذاشتی ک با اون قیمت از کشاورز بخری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۳ ۰۴ تير ۱۳۹۸
این چ قیمت گذاریه اخه دارین مفت میخرین حداقل پولشو سر موقع پرداخت کنید
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۷:۳۱ ۱۲ خرداد ۱۳۹۸
اصلا نمیصرفه ، این چه قیمتیه دولت گذاشته
همه چی چند برابر شده گندم 300 تومن اضافه شده
خدایی این انصافه
ما که دیگه کشت نمیکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۰ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
چرا باید همه چیز را با دلار آمریکا بسنجیم ما باید همه اجناس که درداخل کشور تولید می شود مثل گندم را با ریال خودمان بسنجیم (مثلا کندم 17000ریال -بنزین 10000ریال -گوشت کیلویی 1000000ریال - مرغ کیلویی 150000ریال تا کی می خواهیم وابسته به دلار بیگانگان باشیم تا وقتی اقتصاد ما به دلار وابسته است هیچ پیشرفتی نمی کنیم بلکه روز به روز بد بخت تر می شویم )
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۵ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
یه عده دارن رشد تولید رو می خشکانند و صدای هیچ کس در نمیاد.............
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۹ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
قیمت یک بطری آب 1500 تومان بعد معلوم نیست کیا این اقتصاد رو مدیریت میکنند که قیمت گندم رو گذاشتن 1700 توما ن خدا به فریادمون برسه
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۳:۱۳ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
فقط بنزین و گندم (نان) گران نشده است! لطفاً اینها را هم سه یا چهار برابر کنید، عدالت رعایت شود! چطور کاهو 15000 تومان، پراید 50 میلیون تومان ولی بنزین 1000 تومان، نان سنگک 1000 تومان! این انصاف نیست! بنزین را 5000 و نان سنگک را 4500 تومان کنید! خواهش میکنیم گران کنید!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۳ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
خواهش میکنیم گران کنید!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۹ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
من روحیه ندارم روحیه م خرابه ای اقتصاد
Iran (Islamic Republic of)
م
۱۳:۰۷ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
قیمت یک تن گندم در عراق 350-480 دلار است یعنی حداقل بادلار 12 هزارتومانی میشود کیلویی 4500-5800 ،و با قاچاق گندم و نایاب شدن آن بزودی قیمت گندم به بالای 4000 در داخل خواهد رسید
Iran (Islamic Republic of)
سامی
۱۳:۰۷ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
چی بگم واالا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
قیمتها را تغییر ندهید مشکل از نداشتن مدیریت در کنترل صادرات و واردات مطابق با نیاز و سلیقه مردم است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
اشتباهی منفی دادم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
قیمتها را تغییر ندهید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۶ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
من نمیدونم این مسولین اقتصاد چکارمیکنند چرا به بازار و مقازه ها سرک نمیکشند به والله قسم میدم به فاطمه زهرا قسم میدم قیمت ها خیلی خیلی بالاست آخه چی میتونیم بخریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۱ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
سلام اگه وافعا دولتمردان نمیتونند اقتصادکشورکنترلش کنند ویا نمیتونند به فرباد ما برسن کنار بروند تایکی دیگه بیاد آخه دیگه چقدر گرونی های جنس ها را تحملش کنیم والله دیگه بریده شدیم از این زندگی دیگه خسته شدیم از این زندگی همش گرونی گرونی گرونی گرونی آخه تا کی جناب روحانی گرسنگی‌ وگرونی میدونه یعنی جی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۱ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
سلام مشکل اینه که اگرایرانی جماعت خریدنکندبه دلیل کاهش ارزش ریال وقدرت خریدپول های همسایه اطراف ایران همه اجناس به طرف کشورهای همسایه سرازیرمیشودوبعدازسه هفته باافزایش قیمت دوباره روبرومیشویم وعده ایی که دروزارت صمت نفوذدارندهمه اجناس رابه کشورهای همسایه صادرکرده وازارزش پول وارداتی حداکثراستفاده رامیبرند
Iran (Islamic Republic of)
مراد
۱۲:۰۹ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
بزودی از گرسنگی میمیریم. البته بعضی ها هم روز بروز پولشون بیشتر میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۹ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
سبحان الله و الحمد الله
و لا اله الاّ الله و الله اکبر
أَمَّنْ یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ یَكْشِفُ السُّوءَ
ٱللَّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ
Iran (Islamic Republic of)
ج
۱۰:۴۵ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
سلام ما خودمون کشاورز گندم کاریم مراحل کاشت یک گندم کشاورزان ۱-نداشتن هیچ گونه سهمیه سوخت ادوات کشاورزی یعنی برای تهیه گازوئیل باید با هزار بدبختی سراغ گازوئیل بدون سهمیه تازه اگر گیر بیاد ۲-گرانی بیش از حد کود ۳-هزینه کاشت(بذر افشان،شخم زمین قبل از کاشت،ماله زنی) ۴_داشت(کود پاییزه،سم پاشی،علف کش،ضد سن،ضد زنگ،کود بهاره)۵-برداشت(هزینه کمباین،هزینه حمل،افت محصول بخاطر شاید نداشتن پول و در مرحله داشت حذف یک سری مراحل مثل ندادن کود پاییزه) و ... در آخر هم شب و روز چشم به آسمان و دعا کردن برای بارش رحمت الهی.
Iran (Islamic Republic of)
m h
۱۰:۴۲ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
من پدرم کشاورزه قبلا کسی کارمند میشد میگفتن برو بابا پول تو کشاورزیه الان پدرم بیست چهاری زحمت میکشه اخرش هم دو زار بخور و نمیرگیرش میاد که اونم با این وضعیت فوت کنی میره پی کارش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۷ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
نان مردم راهم گران کنید؟؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۳ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
خیربااین هزینه های سرسام آورتولیدگندم حداقل باخریدتضمینی گندم ازکشاورزکیلویی۱۵هزارتومان باشد
تولیدگندم که کارمعلم وکارمندنیست که هرچه بخواهید
کم حقوقش بگذاریدومستاصلش کنیدکشاورزباهزارزحمت وخون بدل خوردن وصرف هزینه های سرسام آورگندم تولیدمیکند.آقایان کاخ نشین وراحت خوربرای کشاورزنمی توانندتصمیم بگیرندخودکشاورزارزش تولیدش رابهترمیداند
Iran (Islamic Republic of)
م ح
۱۰:۲۱ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
کارگروکشاورزچراباید تاوان بی عدالتی روبده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۱ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
كشاورز نگون بخت هزينه هاي جاري كشت و داشت با قيمت روز هزينه كند اگر محصولي بدست آمد به قيمت ناچيز بدهد
بهترين پيشنهد
دولت كه همه محاسباتش با دلار ، يه دفعه اي دلار را پول ملي اعلام كنه و حقوق كارمندانش را با دلار بده و خيال همه راحت
-
ali
۰۹:۳۵ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
خداکنه گندم به عاقبت گوشت دچار نشود
Iran (Islamic Republic of)
جمال
۰۹:۰۶ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
خوب بابا
اینقدر کبری و صغری نچینید اینم گرونش کنید
شما که هر کاری بخواید میکنید برای چی مقدمه چینی میکنید
مگر برای گرون کردن پراید نظر مردم رو خواستید
-
ali
۱۰:۱۲ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
بالا بردن قیمت خرید گندم از طرف دولت بعد سه سال واقعا حق کشاورز است
Iran (Islamic Republic of)
کشاورز
۰۹:۰۴ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
همه مواد ومورد نیاز کشت گندم از کود (80000هزار تومن)و زمین و اب و حقوق کارگر و هزینه تراکتور(هرهکتار حدود700000هزار تومن) و مهم تر از همه قیمت خرید گندم که امسال تا سقف 2400 فراتر رفته و حتی نرخ دولتی 1947 تومان بود باعث دلسردی کشاورز گندم کار و پایین امدن سطح زیر کشت شده و شاید همه کشاورزان بسراغ منابع خرید قاچاق گندم در مرزها بروند تا بتوانند حداقل سودی را علاوه بر هزینه های زیاد کشاورزی برای خانواده خود تامین نمایند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۷ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
نرخ هر کیلو گندم در بازار‌های جهانی ۲۴۰ تا ۲۵۰ دلار است !؟؟
احتمالا قیمت یک تن این مقدار است یا اشتباه گفته یا اشتباه نگارشی است !؟
Iran (Islamic Republic of)
رسول
۰۹:۲۷ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
با احتساب دلار 12000 تومانی قیمت 25 سنت که برای هر کیلو گندم است صحیح و 3000 تومان میباشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۱ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
بیچاره کشاورز، دستش به هیچ جایی بند نيست
راستی اگه کشاورز بخواد تولید نکنه هیچ میودنید که کل کشور باید از گرسنگی بمیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۵ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
مهم اینه که ما مردم دیگه قانع شدیم که حقمون همینه که هست . همین ماشینها همین مدیریتها همین سطح زندگی همین سطح رفاه همین حد بی کاری و سختی معیشت و...
Germany
ناشناس
۱۰:۰۶ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
بلههه
آخرین اخبار