به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالرضا پازوکی رئیس انجمن جراحی چاقی و بیماری متابولیک ایران در اولین همایش تازههای دیابت و جراحی متابولیک که امروز در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، اظهار کرد: در همه جای دنیا بین هشت تا ۱۲ درصد مردم به دیابت مبتلا هستند که این عدد در کشور ما حدود هشت تا ۱۰ درصد است و همه پزشکان به واسطه رسالتی که دارند باید پاسخگوی جامعه در همه زمینهها مانند دیابت باشند.
همه روزه داروهای جدید چه خوراکی و چه تزریقی وارد عرصه سلامت میشود که نسبت به داروهای پیشین اثراتی بهتر و عوارضی کمتر به همراه دارد.
وی ادامه داد: از طرفی دیگر با وجود تحریمها حتی اگر نسخهای مناسب از داروهای موجود در بازار برای بیماری بنویسیم که با توجه به سطح درآمد بیمار نباشد، رسالت و کار خود را به درستی انجام ندادهایم.
پازوکی گفت: از گذشته رایج بوده است که برای درمان بسیاری از بیماریها از جراحی استفاده میکردند حتی برای درمان زخم معده و در همان دوران بود که مشخص شد انجام جراحی زخم معده در بیماران دیابتی باعث بهبود دیابت آنها نیز میشود و انجام جراحیهای متابولیک اهمیت بیشتری پیدا کرد، امروزه با توجه به افزایش چاقی و اضافه وزن ریسک ابتلا به دیابت در جوامع مختلف افزایش پیدا کرده است، درمان چاقی از دهه ۹۰ برای بیماران دیابتی که BMI بالای ۴۵ داشتند با جراحی درمان میشد که این عدد با پیشرفت تکنولوژی امروز برای کسانی که دیابت کنترل نشده دارند به BMI بالای ۳۰ رسیده است.
رئیس انجمن جراحی چاقی و بیماری متابولیک ایران تشریح کرد: متأسفانه مدتی شاهد تبلیغاتی در فضای مجازی و به خصوص شبکههای ماهوارهای هستیم که درمان صد در صدی دیابت را به مردم وعده میدهند، از همان ابتدا سعی کردیم روشنگریهایی را در این زمینه داشته باشیم و به مردم بفهمانیم که سطح درمان دیابت به همان روش را در کشورمان بالاتر از حدی است که تصور میکنند و چندی پیش شاهد بودیم یکی از همان پزشکانی که وعده درمان دیابت با جراحی را در این تبلیغاتها میداد، برای انجام همان جراحی، درخواستی به بیمارستان حضرت رسول ارسال کردند.
وی بیان کرد: علم انجام جراحیهای متابولیک در کشور ما علمی به روز و پیشرفته است. بسیاری از این تبلیغاتها هنوز با روشهایی منسوخ شده و با عوارضی بیشتر از کشور خودمان دیابت را درمان میکنند، باید با دید بهتری نگاه کنیم که در پس این تبلیغاتها چه چیزی در انتظارمان است.
پازوکی افزود: با توجه به وجود بیش از ۶ هزار بیمار دیابتی در مجموعه علوم پزشکی تهران به روز رسانی و پرداختن به روشهای درمان دیابت امری مهم محسوب میشود و انجام این همایشها میتواند یکی از راههای کمک به این امر باشد.
در ادامه نشست فرید عبادی آذر فرد معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد: سرمایههای اصلی هر کشور و هر سازمانی نیروهای انسانی آن است هر چه یک سازمان از نظر تجهیزات و ماشینآلات پیشرفته باشد، ۷۰ درصد موفقیت سازمان را نیروهای انسانی آن مشخص میکند.
وی بیان کرد: هر بیمار دیابتی بار اقتصادی برای کشور و برای خود فرد دارد اما این بار اقتصادی با توجه به شرایط فرد یا بیمار متفاوت است، بیماران دیابتی در جهان ۳۳۶ میلیون نفر جمعیت دارند که اگر آنها را یک جا جمع کنیم، سومین کشور پرجمعیت دنیا را تشکیل خواهند داد، متأسفانه شاهد هستیم که دیابت نوع ۲ در حال حاضر در همه کشورها در حال افزایش بوده اما با توجه به اقدامات کشورهای مختلف این افزایش متفاوت است.
عبادی آذر فرد تشریح کرد: همواره شاهد بودیم که بیماریها از کشورهای پیشرفته شروع میشوند و در نهایت به کشورهای ضعیفتر میرسد درباره همه بیماریها به همین صورت است چه بیماری دیابت و چه HIV که از کشورهای غربی شروع شد و آنها به مرور آنها کنترل کردند اما در حال حاضر در کشورهایی مثل کشورهای ما در حال افزایش است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه این بیماری در خانمها شیوع بیشتری دارد، بیان کرد: بنابر بررسیهای انجام شده شیوع ابتلا به دیابت در کشور ما یکسان نیست و استانهایی مانند زنجان، قزوین و کهکیلویه و بویر احمد کمترین شیوع ابتلا به دیابت را دارند چرا که نوع سبک زندگی آنها باعث کاهش ابتلا به این بیماری شده است.
وی افزود: در کشور ما ابتلا به دیابت از سنین بالای ۴۵ سال آغاز میشود و از هر ۲ نفر دیابتی یک نفر به این بیماری مبتلاست، اما خودش اطلاع ندارد، این بیماری در سال ۲۰۱۸ منجر به مرگ و میر بیش از ۴ میلیون نفر در دنیا شد و این در حالی است که سن ابتلا به دیابت در کشورهای توسعه یافته حدود ۶۵ سال است.
عبادی آذر فرد گفت: ابتلا به دیابت در سنین پایینتر که سنین فعال زندگی افراد است باعث افزایش فشار مالی در کشور و خود فرد میشود، متأسفانه شاهد هستیم که در حال حاضر ۷۸ هزار کودک مبتلا به دیابت نوع یک در دنیا وجود دارد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: دیابت در کشور ما در ابتدا شیوع کمی داشت، اما امروزه بسیار بالاتر از میانگین جهانی قرار داریم و از آنجایی که این بیماری، بیماری گران قیمتی محسوب میشود اثر زیادی بر خانواده و سیستم بهداشتی کشور دارد.
وی با بیان اینکه کل هزینههای دیابت در سال ۲۰۱۷ در آمریکا ۳۲۷ میلیارد دلار بود که نسبت به پنج سال قبل ۲۶ درصد افزایش یافته، افزود: همین سرمایهگذاریها باعث کاهش ابتلا به این بیماری در این کشور شده است بنابر بررسیهای انجام شده از هر چهار دلار هزینههای مراقبتی در آمریکا یک دلار به درمان دیابت اختصاص پیدا میکند.
انتهای پیام/