یک متخصص اطفال گفت: به جای اینکه سر بچه‌ها داد بزنید با او همدلی کنید، برای کودک‌تان توضیح دهید چرا از او می‌خواهید کاری را انجام دهد.

علی محتشمی متخصص اطفال در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: داد کشیدن یکی از راه‌کارهایی است که اغلب والدین برای حساب بردن فرزندان از خود انجام می‌دهند؛‌ راهکاری اشتباه که اگرچه ممکن است به طور موقتی نتیجه بخش باشد اما  شیوه‌ای صحیح در اصول تربیتی به حساب نمی‌آید، پس به جای اینکه سر بچه‌ها داد بزنید، با آنها سازش کنید.

این متخصص اطفال بیان کرد: شما باید به‌عنوان پدر و مادر برای فرزندتان حد و مرز قائل شده و در محدوده‌ این قوانین انعطاف داشته باشید؛ به‌طور مثال اگر شما می‌خواهید تلویزیون خاموش باشد، اما کودک‌تان دوست دارد ۱۰ دقیقه بیشتر تلویزیون تماشا کند، روی این توافق کنید که تماشای تلویزیون او پنج دقیقه طول بکشد؛ با این کار کودک با حس تسلط نسبی،‌ حرف شنوی بیشتر خواهد داشت.

راهکارهای طلایی برای تربیت کودک حرف گوش کن/ با کودک خود همدلی کنید


بیشتر بخوانید: اشتباه تربیتی که والدین در تربیت کودک مرتکب می شوند


روحیات خود را بشناسید

وی ادامه داد: احساسات خودتان را بشناسید و بررسی کنید؛ اگر دیدید موضوعی که شما را عصبانی کرده‌ و کنترلتان را از بین برده،‌ پیش از این باعث عصبانیت و خشم شما نمی‌شده است، پس به‌طور قطع از اتفاقی دیگر اضطراب دارید یا ناراحت هستید.

محتشمی افزود: با صرف زمان وضعیت روحی و احساسی خود را بررسی کنید؛ احساسات خود را بشناسید و سعی کنید آنها را از واکنشی که به رفتار‌های بد کودک‌تان نشان می‌دهید، جدا کنید، البته شاید این موارد در حرف ساده باشد، اما مطمئن باشید که شدنی است.

با کودک همدلی کنید

این متخصص اطفال گفت: به جای اینکه سر بچه‌ها داد بزنید، با آنها همدلی کنید؛ برای کودک‌تان توضیح دهید چرا از او می‌خواهید کاری را انجام دهد یا چرا نباید کاری را انجام دهد، توقعات خود را شفاف بگویید تا بداند چه زمانی باید کاری را انجام دهد و فقط یک بار دیگر یادآوری کنید.

راهکارهای طلایی برای تربیت کودک حرف گوش کن/ با کودک خود همدلی کنید


بیشتر بخوانید: با این نکات طلایی بچه حرف گوش کن تربیت کنید


وی یادآوری کرد: بیشتر پدر و مادر‌ها داد می‌زنند و نباید از این بابت خودتان را سرزنش کنید، همین که میان بحث‌هایی که دارید به کودک‌تان نشان بدهید در صورت عصبانیت چطور خشمش را کنترل کند و آرام شود، بسیار خوب است؛ یادتان باشد که بچه‌ها به والدین بدون نقص نیازی ندارند،‌ آنها تنها پدر و مادری می‌خواهند که به اندازه کافی خوب باشند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار