به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، اتفاقاتی در تیرماه ۹۷ در حوزه ادبیات روی داد که در اینجا به مهمترین آنها می پردازیم.
واکنش افشین علا به حوادث یمن که منجر به سرودن شعر «حرمت ملک اویس» شده بود، تحسین رهبر انقلاب را در بر داشت.
پس از انتشار این شعر طی تماس از سوی دفتر مقام معظم رهبری پیام تشکر معظمله به این شاعر ابلاغ شد.
آکادمی سوئد که به دلیل رسوایی جنسی همسر یکی از اعضایش تصمیم گرفته بود جایزه نوبل ادبیات را برگزار نکند، حالا در قالب گروهی از شخصیتهای فرهنگی این کشور طرحی جایگزین برای تقدیر از چهرههای ادبی جهان ارائه کرده است. این گروه اعتراض نمادین به رسوایی جنسی آکادمی را علت این تصمیم عنوان میکنند.
در فاصله کمتر از دو هفته تا برگزاری اختتامیه هشتمین جایزه ادبی پروین اعتصامی، اولین گروه از نامزدهای بخشهای پنجگانه جایزه مشخص شد. داوران بخش ادبیات کودک که آثار منتشر شده در حوزه ادبیات کودک و نوجوان طی سالهای ۹۵ و ۹۶ را مورد بررسی و ارزیابی قرار دادهاند، ۵ اثر را به عنوان نامزدهای نهایی این بخش به دبیرخانه معرفی کردند.
سیدعباس صالحی در حکمی حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی مهدوی راد را به عنوان دبیر علمی سی و ششمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.
جایزه «بوکر طلایی» که قرار بود امسال به مناسبت پنجاهمین سال برگزاری جایزه «بوکر» به بهترین برنده این رویداد ادبی در طول تمام دورههای برگزاری آن اعطا شود در نهایت به رمان پرفروش «بیمار انگلیسی» نوشته «مایکل اونداتیه» رسید.
سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در زمره بزرگترین رویدادهای فرهنگی در منطقه خاورمیانه به شمار می آید و میلیون ها ایرانی از اقصی نقاط کشور در آن شرکت می کنند.
وی تصریح کرد: این نمایشگاه یک رویداد فرهنگی و ملی برای مردم و مسئولان کشورمان محسوب می شود و می تواند فرصتی را برای ژاپن به عنوان میهمان ویژه در دوره آینده فراهم کند تا روابط فرهنگی دو ملت بیش از پیش گسترش یابد.
دبیر اجرایی هشتمین جایزه ادبی پروین اعتصامی با اشاره به نامزد های بخش ادبیات نمایشی در جایزه ادبی پروین اعتصامی بیان کرد: نامزد های بخش ادبیات نمایشی در هشتمین جایزه ادبی پروین اعتصامی، آسمان کلاغ پوش اثر مهسا طالبی رستمی نشر نودا، بانو مرد مرده و دو نمایشنامه دیگر اثر چیستا یثربی نشر قطره، برف زمین را گرم می کند. مریم منصوری، دور از دسترس اطفال نگهداری شود فرشنه فرشاد نشر آواژ و هتلی ها و عامدانه عاشقانه قاتلانه ساناز بیان نشر قطره هستند. صدرالدین زاهد، فواد نظیری و شهرام کرمی داوری این بخش را برعهده داشتند.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور دیدار و تبریک روز قلم به منزل محمدعلی موحد؛ مولف، مترجم، شاعر و مصحح پیشکسوت رفت.
مجمع ناشران انقلاب اسلامی برای حضور ناشران انقلابی در نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت فراخوانی به شرح زیر منتشر کرده است:
بهاطلاع ناشران میرساند مجمع ناشران انقلاب اسلامی در نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت سال ۲۰۱۸ کتابهایی با موضوعهای دین، انقلاب اسلامی و تاریخ را عرضه خواهد کرد. همۀ ناشرانی که کتاب یا کتابهای ممتازی در این موضوع دارند، میتوانند آنها را به مجمع ناشران انقلاب اسلامی ارسال کنند. فهرست نهایی کتابها، پس از بررسی کتابهای ارسالشده در کارگروه تخصصی انتخاب خواهند شد.
پس از برگزاری نخستین «مجمع انجمنهای ادبی» در اردیبهشت سال جاری «شیوهنامه اجرایی امور انجمنهای ادبی» از سوی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شد.
علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در دیدار با وزیر ارشاد ضمن ارائه گزارشی از مجموعه اقدامات این نهاد در سالهای ٩٦ و سه ماهه نخست ٩٧ گفت: از خرداد سال ٩٣ تا ٩٧ تعداد ٥٢٩ باب کتابخانه به کتابخانههای عمومی کشور افزوده شده است.
سید علاءالدین ظهوریان دبیر هیئت نظارت بر مطبوعات گفت: مجوز انتشار ۷۵ رسانه مکتوب و الکترونیک در جلسه اخیر این هیئت صادر شده است.
هیأت انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسات ۵۹۱ و ۵۹۲، خرید ۷۰۳ عنوان کتاب در ۹۵ هزار و ۷۵۰ نسخه به مبلغ کل ۲۳ میلیارد و ۳۹۴ میلیون ریال را تصویب کرد.
اختتامیه جایزه ادبی پروین اعتصامی با حضور محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی قزلی دبیر اجرایی جایزه ادبی پروین اعتصامی و شرکت کنندگان این جایزه ادبی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، پیام معصومه ابتکار مشاور رئیس جمهور در امور زنان قرائت شد.
سپس، حجت الاسلام و المسلمین مهدوی راد دبیر علمی جایزه ادبی پروین اعتصامی، در خصوص پروین اعتصامی گفت: پروین انصافاً شاعر بی نظیری است. هر وقت به دیوان پروین اعتصامی نگاه میکنم، با خودم فکر میکنم او این مفاهیم ژرف انسانی را در شعرش از کجا آورده است. شعر پروین اعتصامی شایستگی جهانی شدن را دارد.
غلامعلی حداد عادل رئیس بنیاد سعدی در نشست خبری هشتاد و پنجمین دوره دانش افزایی زبان فارسی که در بنیاد سعدی برگزار شد، با اشاره به دوره دانش افزایی گفت: از هفته آینده اولین دوره تدریس مهارت های معلمی را برای معلم های بومی زبان فارسی در کشورهای مختلف جهان برگزار می کنیم.
قصه زال و سیمرغ داستان تولد رستم دستان کودکی سفید و زیبارو، اما با موهای سفید همچون موهای پیرمردان است که وقتی پدرش سام فرزند خود را اینگونه میبیند از سرزنش دیگران میترسد و دستور میدهد که کودک را از آن سرزمین دور کنند و او را بهدامن کوه البرز میبرند، جایی که لانه سیمرغ در آن است و...
هیئت انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسات ۵۸۹ و ۵۹۰، خرید ۶۶۹ عنوان کتاب در ۹۲ هزار و ۸۰۰ نسخه به مبلغ کل ۲۲ میلیارد و ۲۴۶ میلیون و ۶۵۰ هزار ریال را به تصویب رساند.
انتهای پیام/