به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن شاید برای آنها که از سن نوجوانی گذشته اند، معنایی دیگر داشته باشد و با بینشی قوی برای دفاع از آنچه چهل سال پیش در این سرزمین برایش قیام شد، در این حماسه حضور یابند، اما شرکت در راهیپمایی ۲۲ بهمن، برای آنها که کوچکتر هستند نه فقط یک معنا که یک تصویر ذهنی ماندگار در ذهن و برای همیشه، حک میکند.
این تصاویر را به تکرار در راهپیمایی ۲۲ بهمن خواهیم دید: بچههایی که دستهای کوچکشان در دست بزرگتری گره خورده تا لا به لای جمعیت گم نشوند، بچههایی که روی دوش پدرانشان همراه با پرچمهایی کوچک چشم در چشم جمعیت خروشان شده اند، بچههایی که گاه لابه لای جمعیت نفس هم بر آنها تنگ میشود، چون هنوز آنقدر قد نکشیده اند که سری در میان سرها دربیاورند، نوجوانانی که استقلال بیشتری پیدا کرده اند و ترجیح داده اند همراه با شماری از هم نسلانشان یک تیم و متحد به میدان بیایند، نوجوانان و کودکانی که گاه چفیهای بر دوش انداخته اند، گاه سربندی بسته اند و گاه پلاکاردی در دست دارند... اینها همگی وقتی بزرگ شوند، هنوز تصاویر این روزهای راهپیمایی در ذهنشان نقش بسته است: تصویری از همدلی و اتحاد یک ملت برای رساندن پیام خود به گوش دشمنان؛ تصویری که از هر کلامی در ذهنشان بیشتر نقش میبندد و عظمت این جمعیت است که با آنها سخن میگوید.
از ۱۳ آبان به ۲۲ بهمن با حضوری پر شورهمین ماههایی که گذشت، روز ۱۳ آبان، روز تسخیر لانه جاسوسی و روز استکبار ستیزی را هنوز عدهای از همین کودکان و نوجوانان به یاد دارند. امسال با شکوهتر از هر سال این روز با حضور دانش آموزان در سراسر کشور برگزار شد و فریاد استکبار ستیزی آنها لرزه بر پشت دشمنان نشاند.
حال قرار است در عهدی دیگر و در راهپیمایی استکبار ستیزانهای دیگر در ۲۲ بهمن و در چهل سالگی انقلاب، دانش آموزان سراسر کشور حضوری با شکوه در این حماسه داشته باشند و تصویری جان دار در ذهن خود و ذهن بینندگان نقش بزنند.
علیرضا کاظمی معاون پرورشی آموزش و پرورش درباره ویژه برنامههای دانش آموزی ۲۲ بهمن به خبرنگار مهر گفت: برای ۲۲ بهمن سعی کردیم که هم به صورت فردی و هم به صورت تشکیلاتی از ظرفیت دانش آموزان بهره ببریم. در فضای راهپیمایی ۲۲ بهمن در سراسر کشور، دانش آموزان با حضور با شکوه و خلاقانه، فضای این راهپیمایی را پرشور و متفاوت جلوه گر خواهند شد.
وی ادامه داد: تشکلهای دانش آموزی پایگاههای متفاوتی را در مسیر راهپیمایی ایجاد میکنند و بنا به مامویت خود و متفاوت از یگدیگر در این روز فعال خواهند بود.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه برگزاری سرود و فعالیتهای نمادین از جمله حضور در مراسم برافراشتن پرچم جمهوری اسلامی ایران از جمله فعالیتهای پر رنگ دانش آموزان در این روز خواهد بود، گفت: در این روز دانش آموزان همزمان ابراز تنفر خود را از دشمنان نظام به ویژه استکبار جهانی اعلام میکنند و همچنانکه روز ۱۳ آبان دانش آموزان حضور پر شوری داشتند، ۲۲ بهمن نیز با توجه به حساسیتهای این روز و درک آن از سوی دانش آموزان، آنها آگاهانه و مختارانه و منسجم در راهپیمایی حضور مییابند.
کاظمی در ادامه اظهار کرد: ما همواره نگاهمان به این مراسم تکلیفی است و آن را جزء فرضیههای الهی منظور میکنیم. برای دفاع از آرمان انقلاب و تجدید پیمان با مقام معظم رهبری به میدان میآییم.
کاظمی که خود متولد سال ۱۳۴۴ است و در روزهای پیروزی انقلاب اسلامی در مقطع راهنمایی تحصیل میکرده، درباره آن روزها گفت: تازه مهر شده بود و ما مدرسه میرفتیم که یک روز همینطور که سر کلاس نشسته بودیم دیدیم بچههای دبیرستان کناری با شعار مرگ بر شاه وارد مدرسه ما شدند و ما هم به آنها پیوستیم و عکس شاه را پایین کشیدیم و لگدمال کردیم و به سمت میدان شهر راه افتادیم. از آن روز تا پیروزی انقلاب مدام در حال همین تحرکات بودیم.
وی در پایان بیان کرد: دانشآموزان در این سالها هموراه نشان دادهاند که از قبل از انقلاب طلایهدار حرکتهای انقلابی، حرکتهای جهادی و شور و شوق انقلابی در بین مردم بودهاند و نقش اول را در پیروزی انقلاب دارند و در دوران جنگ با تقدیم ۳۶ هزار شهید طلایهدار انقلاب و دفاع از مرزهای جمهوری اسلامی ایران بودند. اکنون نیز در هر صحنهای از انقلاب، دانشآموزان با حضورشان موجی از امید و شادابی را به جامعه تزریق میکنند.
از برپایی غرفه تا تریبون آزاد و قرائت بیانیه توسط دانش آموزانحسین تاریخی دبیرکل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان نیز درباره برنامههای اعضای این اتحادیه در روز ۲۲ بهمن ماه گفت: بچههای ما در مسیر راهپیمایی و نزدیک به محل اجرای مراسم، غرفههایی گرفته اند که در واقع متناسب با فعالیتی که در برنامه ویژه دهه فجر امسال با نام «مدرسه انقلاب» داشتند، این غرفهها گزینش شدند.
وی ادامه داد: برپایی تریبون آزاد یکی دیگر از برنامههای این اتحادیه است که در این بخش، نوجوانان عضور اتحادیه در مسیر راهپیمایی با دیگر نوجوانان به پرسش و پاسخ و همفکری میپردازند. برخی استانها که ایستگاه مناسب تری دارند گروه سرود هم فعالیت دارد و اجرای خود را دارند. در برخی از استانها نیز پیش از ایراد سخنرانی سخنران اصلی، متنی توسط یکی از دانش آموزان این اتحادیه قرائت میشود.
وی با بیان اینکه دست سازههای دانش آموزان با محوریت شعار «شتر در خواب بیند پنبه دانه» نیز در سراسر راهیپمایی نمایش داده میشود، بیان کرد: یک سری دست سازههای مربوط به دستاوردهای ۴۰ ساله انقلاب اسلامی نیز توسط دانش آموزان در این روز به نمایش در میآید.
تاریخی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از اتفاقات خوب نمایشگاههای دانش آموزی دهه فجر امسال این بود که حداقل ۳۰ تا ۴۰ دانش آموز در هر مدرسه یک هفته تا ۱۰ روز همراه با خانواده هایشان برای برپایی غرفه خود وقت گذاشتند، بیان کرد: ما نزدیک به ۴ هزار مدرسه در سراسر کشور داشتیم که غرفه هایمان در آن برپا شد و مشارکت خانوادهها برای برپایی این غرفهها بسیار مثال زدنی بود. ۲۲ بهمن نیز این حضور توامان را خواهیم دید.
دبیرکل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان در ادامه با اشاره به اینکه از زمانی که به خاطر دارد سالی نبوده که در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضور نداشته باشد، نخستین و پر رنگترین تصویراتش را از راهپیمایی ۲۲ بهمن چنین تشریح کرد: کوچک که بودم باید بر دوش پدر میرفتم، چون لا به لای جمعیت جای نفس کشیدن نبود. وقتی از خیابان محمدعلی جناح سرازیر میشدیم به سمت میدان صادقیه، جمعیتی که از روی دوش پدر میدیدم مرا چنان به وجد میآورد که تا مدتها بعد هم مدام به آن فکر میکردم.
وی در ادامه درباره اهمیت حضور دانش آموزان در راهپیمایی ۲۲ بهمن اظهار کرد: نوجوانها خودشان را دست اندرکاران نظام میدانند. نکته ویژه این است که امروز دهه هشتادیهایی در این راهپیمایی شرکت میکنند که برخی از آنها والدینشان نیز در انقلاب حضور نداشته اند و چه بسا انقلاب را ندیده اند. در واقع با چنین فاصله زمانی که نسبت به انقلاب اسلامی به دنیا آمده اند، باز حضوری پر شور در این مراسم دارند گویی خودشان دست اندرکار پیروزی انقلاب اسلامی بوده اند و خودشان پرچمدار آن هستند.
تاریخی در پایان گفت: دهه هشتادیها با همه محدودیتهای اقتصادی و... کارهای خلاقانه و ابتکاری بی نظیری در نمایشگاههای دهه فجر انجام دادند و ما را انگشت به دهان گذاشتند. این نشان میدهد که چه خوب انقلاب سینه به سینه میان نسلها منتقل شده است.
۲۲ بهمن این دهه هشتادی هستند که تصویر خود را در این راهپیمایی ثبت میکنند. مقابل هیچ دوربینی نیست که تصویری از یک کودک یا نوجوان دیده نشود؛ چه بسا پیام استکبار ستیزی خود آنها و تصویرشان باشد.
منبع: مهر
انتهای پیام/