عضو هیئت علمی دانشگاه سوره گفت: مقاله‌ها برای کسب عنوان ISI باید دارای ویژگی‌های در نظر گرفته شده توسط موسسه ISI باشند.

یوسف خجیر عضو هیئت علمی دانشگاه سوره و مدیر گروه ارتباطات در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ISI اظهار کرد: مقاله ISI، مقاله‌ای است که در عرصه بین‌المللی به‌عنوان رفرنس مورد استفاده قرار می‌گیرد و نشریه ISI، نشریه‌ای است که مقالات معتبر و رفرنس جهانی در آن منتشر می‌شود. ISI در واقع نام موسسه‌ای است که با جمع‌آوری مقاله‌های علمی دنیا یک پایگاه داده به نام ISI Web Of Knowledge را تشکیل داده است؛  اطلاعات جمع‌آوری شده بیان می‌کند چه مقدار از مطالب ارائه شده، رفرنس خورده است، دیگران چقدر از آن استفاده کرده‌اند و از کدام قسمت‌های آن بیشتر استفاده شده است؛ سپس بر اساس این مقالات، مجلات ارزیابی می‌شود.

سیر تا پیاز نوشتن مقاله ISI/ چه دلایلی باعث مرجوع شدن مقاله می‌شود؟

وی افزود: موسسه گزارشی سالانه به نام GCR را از طریق سایت ارائه می‌کند که گزارش استنادی مجله‌های علمی است و مجله‌هایی که مقاله‌های ISI در آن چاپ شده است را معرفی می‌کند؛ به همین دلیل ISI اهمیت پیدا می‌کند و افراد تلاش می‌کنند تا یک مجله یا مقاله ISI داشته باشند.

معیارهای بررسی ISI بودن مقاله چیست؟

خجیر بیان کرد: موسسه ISI کمیته‌ای برای ارزیابی نشریات دارد؛ این کمیته در ارزیابی سالانه نشریه‌ها را برای ورود به ISI بررسی می‌کند؛ چگونگی چاپ نشریه، بین‌المللی بودن منابع، دارا بودن زبان انگلیسی، نحوه نوشتن مقاله، چاپ به موقع و جایگاه آن در کشور موردنظر و جهان از جمله مواردی است که بررسی شده و در صورت داشتن شرایط مورد نظر، ISI بودن مقاله تایید می‌شود.

سیر تا پیاز نوشتن مقاله ISI/ چه دلایلی باعث مرجوع شدن مقاله می‌شود؟

عضو هیئت علمی دانشگاه سوره گفت: در موسسه ISI پارامتری به نام ضریب تاثیر نیز در نظر گرفته شده که محاسبه آن بر اساس ارجاعاتی است که  به هر یک از مجله‌های علمی جهان داده می‌شود؛ این ضریب اهمیت نشریات و مقاله‌ها را بالا می‌برد و توسط موسسه تامسون مشخص می‌شود.

ادعای دارالترجمه‌ها در ارائه مقاله ISI

وی اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از سایت‌ها و دارالترجمه‌ها ادعای ارائه مقاله ISI دارند اما نمی‌توان به آسانی به آن‌ها اعتماد کرد؛ زیرا نکته مهم درباره نشریه‌های ISI این است که ISI سالانه برای هر نشریه تغییر می‌کند، یعنی ممکن است یک نشریه یک سال در ISI قرار بگیرد اما سال بعد در آن حضور نداشته باشد.

سیر تا پیاز نوشتن مقاله ISI/ چه دلایلی باعث مرجوع شدن مقاله می‌شود؟

خجیر افزود: نکته دوم این است که گاهی مقاله‌هایی که توسط این سایت‌ها و دارالترجمه‌ها ارائه می‌شود ضریب تاثیری بسیار پایین داشته و فاقد ارزش هستند، یا اینکه در سال گذشته ضریب تاثیری بالا داشته اما امسال به سمت صفر میل کرده‌اند.


بیشتر بخوانید: چاپ 5 مقاله isi و isc در مجلات بین المللی از سوی محققان ایرانی


عضو هیئت علمی دانشگاه سوره بیان کرد: بهترین شیوه برای تشخیص ISI داشتن یک مجله یا نشریه، ورود به سایت تامسون است؛ در سایت تامسون رویترز تمام نشریات ISI  وجود دارد و می‌توان صحت ادعای یک مجله‌ برای دارا بودن ISI را بررسی کرد.

چگونه یک مقاله ISI بنویسیم؟

وی اظهار کرد: چارچوبی مرسوم برای نوشتن مقالات ISI وجود دارد؛ هر مقاله ISI باید دارای عنوان، معرفی نویسنده و اطلاعات تماس، چکیده، واژگان کلیدی، مقدمه، بدنه (مبانی نظری، روش تحقیق، یافته‌ها، نتیجه گیری و فهرست منابع) باشد.

سیر تا پیاز نوشتن مقاله ISI/ چه دلایلی باعث مرجوع شدن مقاله می‌شود؟

خجیر گفت: نکته‌ای که ISI در نوشتن مقالات بر آن تاکید دارد و برایش مهم است، بیان مطالب علمی به‌صورت ساده و پرهیز از عامیانه‌نویسی یا ژورنالیستی‌نویسی است/ف همچنین مقاله باید خلاق ،دارای ایده جدید، تازه و به عبارتی منحصر به فرد باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه سوره افزود: مقاله ISI به هیچ عنوان نباید کپی یا جعلی باشد، در ایران یک مقاله به سه شکل مختلف نوشته می‌شود، ولی ISI به هیچ وجه این کار را قبول ندارد و مقاله‌ای را می‌پذیرد که جدید بوده و قبل از آن وجود نداشته باشد.

عنوان مقاله ISI چه ویژگی‌هایی دارد؟

وی بیان کرد: عنوان مقاله پارامتری حساس است که باید کوتاه، اما جذاب و منتقل کننده مفهوم باشد؛ یعنی در عین حال که کامل است، جامع و مانع نیز باشد؛ عنوان نباید به‌حدی طولانی باشد که مخاطب را جذب نکند، همچنین نباید خیلی جزئی باشد.

خجیر افزود: در عنوان مقاله ISI نباید از لغات اضافه یا ایهام‌دار استفاده کرد، عنوان باید به نحوی انتخاب شود که بیشترین جذابیت را برای خواننده  و بیشترین ارتباط را با محتوای مقاله داشته باشد.

ویژگی‌های چکیده مقاله ISI چیست؟

عضو هیئت علمی دانشگاه سوره گفت: چکیده یکی دیگر از موارد مهم در نوشتن یک مقاله ISI و یکی از ارکانی است که در داوری مجله و مقاله بررسی می‌شود؛ برخی از نشریه‌ها چگونگی نوشتن چکیده را در سایت خود بیان می‌کنند تا مخاطبان آن را در نوشتن مقاله مورد توجه قرار دهند.

سیر تا پیاز نوشتن مقاله ISI/ چه دلایلی باعث مرجوع شدن مقاله می‌شود؟

وی افزود: چکیده مقاله ISI به ۲ شکل آزاد و ساختاری نوشته می‌شود؛ در شکل آزاد چکیده، مطالب در قالب یک پاراگراف کامل مطرح می‌شود. شکل ساختاری چکیده که در ایران هم مرسوم است از چهار قسمتی که در مقاله وجود دارد، تشکیل شده است؛ اکثر مقاله‌های حوزه علوم انسانی دارای چکیده ساختاری هستند.


بیشتر بخوانید: مقاله ISI عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات در مجله آمریکایی واشنگتن کوارترلی منتشر شد


خجیر بیان کرد: اصولا چکیده ۱۵۰ کلمه است و باید پس از شکل گرفتن طرح مقاله و بیان روش مورد استفاده در آن که می‎تواند یک جمع‌بندی خوب را ارائه داد، نوشته شود.

بدنه مقاله ISI را چگونه بنویسیم؟

عضو هیئت علمی دانشگاه سوره گفت: نکته مهم در بدنه مقاله برای ISI، مباحث نظری است؛ بر خلاف ایران که بحث‌های نظری در آن بسیار گسترده است و پیشینه، نظریه، چارچوب نظری مفهومی و ... آورده می‌شود، در ISI این قاعده وجود ندارد.

سیر تا پیاز نوشتن مقاله ISI/ چه دلایلی باعث مرجوع شدن مقاله می‌شود؟

وی افزود: در ISI برای نوشتن بدنه مقاله، مقدمه، نقشه کلی، مباحث نظری و در انتها سوال یا هدف مطرح می‌شود و اصل موضوع در روش و نتایج است؛ یعنی باید روش تحقیق، مخصوصا روش‌های نو یا روش‌های ترکیبی آمیخته و فراتحلیلی در حوزه علوم انسانی به طور تخصصی با جزئیات کامل توضیح داده شده و  روش تحقیق، جامعه آماری، نحوه نمونه‌گیری و غیره مطرح شود.

خصوصیات یافته‌های مقاله ISI

خجیر اظهار کرد: در بررسی مقاله توسط موسسه ISI، مهم‌ترین قسمت کار روی یافته‌ها انجام می‌شود و ترتیب منطقی و نظم بین آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ مقاله‌هایی که دارای نتایج و یافته‌های گیج کننده یا به اصطلاح فاضل‌وار باشد و خواننده نتواند با آن ارتباط برقرار کرده و مطالب را دریافت کند، توسط موسسه برگردانده می‌شود تا قسمت مورد نظر که مشکل دارد، اصلاح شود.

اهمیت بالای تفسیر نتایج در مقاله ISI

عضو هیئت علمی دانشگاه سوره بیان کرد: تفسیر نتایج به دست آمده از مقاله دارای اهمیتی بسیار و برای موسسه ISI خیلی مهم است؛ در ایران مقاله‌ها پس از نتیجه‌گیری رها می‌شوند و تفسیری از نتایج صورت نمی‌گیرد، در حالی که ISI بر تفسیر نتایج و اینکه چگونه این نتایج به دست آمده است، تاکیدی بسیار دارد. قسمت آخر مقاله ISI، فهرست منابع است که در انتهای آن آورده می‌شود.

سیر تا پیاز نوشتن مقاله ISI/ چه دلایلی باعث مرجوع شدن مقاله می‌شود؟

نحوه پیدا کردن نشریه مناسب برای چاپ مقاله ISI

وی گفت: هنگامی که مقاله ISI کامل شد باید برای چاپ یک نشریه یا مجله معتبر را پیدا کرد؛ در انتخاب مجله باید توجه داشت که ISI آن به روز بوده و ضریب تاثیر و تخصصی داشته باشد زیرا موسسه ISI روی تخصصی بودن مجله تاکیدی فراوان دارد؛ به طور مثال فردی که در حوزه رسانه و ارتباطات مقاله می‌نویسد نمی‌تواند به مجله علوم سیاسی مقاله ارائه کند، زیرا باعث رد شدن آن از سوی ISI می‌شود.

سیر تا پیاز نوشتن مقاله ISI/ چه دلایلی باعث مرجوع شدن مقاله می‌شود؟

خجیر اظهار کرد: بهترین کار در انتخاب یک مجله برای چاپ مقاله ISI، ورود به سایت موسسه تامسون است، در این سایت نشریات مختلف وجود دارد و می‌توان به راحتی انتخاب کرد. روش دیگر و برای حالتی که نشریه برای چاپ مقاله مشخص است، می‌توان با مراجعه به سایت آن نشریه، اطلاعات مورد نظر و نحوه نگارش را مطالعه کرد و بر اساس آن مقاله را نوشت، زیرا هر کدام از نشریه‌ها دارای نحوه نگارش خاص خود هستند.

تمام دلایل مرجوع مقاله ISI که باید رعایت شود

عضو هیئت علمی دانشگاه سوره گفت: چند نکته باعث برگشت مقاله از سوی موسسه ISI می‌شود که دانستن آنها از نحوه نوشتن مقاله مهم‌تر است، زیرا روش نوشتن مقاله را می‌توان با مطالعه چند کتاب هم یاد گرفت.

وی افزود: یکی از مواردی که در اکثر مواقع باعث برگشت مقاله می‌شود عنوان و ابهامی‌ است که در موضوع وجود دارد؛ عنوان باید درست انتخاب شود و موضوع تکراری نباشد.

خجیر بیان کرد: تخصصی نبودن مقاله و سنخیت نداشتن موضوع یا تخصص آن با مجله‌ای که مقاله در آن چاپ شده یکی دیگر از موارد و عوامل برگشت مقاله ISI است.

عضو هیئت علمی دانشگاه سوره اظهار کرد: رعایت نکردن اصول مقاله‌نویسی که مورد نظر نشریه و بااهمیت است، باعث مرجوع شدن مقاله می‌شود.

سیر تا پیاز نوشتن مقاله ISI/ چه دلایلی باعث مرجوع شدن مقاله می‌شود؟

وی بیان کرد: دقیق نبودن ارقام، اعداد، آمار، آزمون و نمونه‌گیری از مواردی هستند که موسسه ISI در بررسی مقاله‌ها مورد توجه ویژه قرار داده است؛ متاسفانه در چند سال اخیر چند مقاله ایرانی در دنیا به همین دلیل جعلی شناخته شد.

خجیر گفت: مورد دیگر بحث بر روی نتیجه و تفسیر آن است که برای موسسه ISI خیلی مهم و قابل توجه است؛ مقاله‌هایی که برای دریافت ISI به موسسه ارسال می‌شوند گاهی نتیجه‌گیری ندارند یا کامل نیست و این موضوع یکی دیگر از عواملی است که باعث مرجوع شدن مقاله می‌شود.

وی افزود: نکته آخر توجه به نحوه نوشتن چکیده و رعایت نکاتی است که باید به آن توجه شود؛ ایراد و اشکال در چکیده باعث برگشت مقاله ارسالی به موسسه خواهد شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۹ ۱۵ آبان ۱۳۹۹
علم جویی مرز نمیشناسه... علم خیلی فراتر از اونه که بخایی ایرانی خارجی بیگانه و دوستانه براش درنظر بگیری علم یه چیز جهانیه حتی از جهان فراتر. انسان داره سعی میکنه با فهمیدن راز های پنهان توی هستی سوالات تو ذهنشو برطرف کنه و راه های بهتری برای زندگی پیدا کنه. "علم را بجویید حتی اگر در چین باشد"
Iran (Islamic Republic of)
مثلا ناشناس اما کاملا اشنا (اکثریت مردم ایران)
۱۶:۵۵ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
نحوه نمره دهی چگونه است؟
Iran (Islamic Republic of)
دانشجو
۱۱:۰۴ ۲۷ بهمن ۱۳۹۷
سلام علیکم
با تشکر از مطالب خوبتان
متاسفانه دانشگاه آزاد اسلامی پا را فراتر هم گذاشته و بر خلاف ماده 24 شیوه نامه دکتری تخصصی خودش برای دفاع دکتری فقط مقالات ارائه شده در ژورنالهایISI WOS با ضریب تاثیر مثبت را مورد بررسی قرار می دهند بر این اساس ژورنالهایISI Listed یا ISI Emerging به دلیل اینکه در شرط فوق نمی گنجند قابل بررسی نیستند.
لذا بیشتر دانشجویان دکتری مجبور هستند علی رغم اتمام دروس و انجام پیش دفاع چند ترم بیشتر هزینه واریز کنند
Netherlands
ناشناس
۰۰:۳۹ ۱۹ بهمن ۱۳۹۷
عالی
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۲۲:۲۶ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
سلام
به عنوان یک فوق لیسانس الکترونیک، این مقالات هیچ دردی از مملکت رو دوا نمی کنند چون غیر کاربردی هستند مفت و رایگان نتیجه تحقیقات رو در اختیار بیگانگان قرار بدیم مگه افتخار داره؟
بسیاری از وقت دانشجویان بابت این مقالات که فقط برای ارتقای رتبه علمی و حقوق اساتیدشون فایده داره تلف میشه،
Isi فقط مقالاتی رو می پذیره که ازش تو کشورهای غربی بتونن استفاده کنن تا با اون مقالات بتونن به دنیا زور بگن ،
به جای فرستادن جاسوس ، از سازو کار ISIاستفاده میشه ،
کسی نمی گه چرا ناسا مقاله نمیده حتما اونا هم تحقیقات ندارن دیگه،

تو رو خدا به این مقالات پایان بدید عامل سواستفاده بسیاری شده ،
ثبت مقالات در ISI === خدمت به آمریکا و کشورهای غربی نه به کشور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۹ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
مقالۀ ISI یعنی ثمرۀ زحمات و ابتکارات و همۀ یافته های پژوهشی مون رو رایگان تقدیم کنیم به گردانندگان بیگانۀ این فصنامه ها تا اونا سری بجنبونن یا نه !!! مسؤولان دانشگاهی و وزارت علوم باید توضیح بدن که این چه سیاستیه که همه شأن و جایگاه علمی و پژوهشی و معیار قضاوت اساتید و دانشجویان رو گره میزنید
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۸:۰۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
یکی از تأکیدات مقام معظم رهبری جهاد علمی می باشد خوب باید بپرسیم دستیابی به اهداف و منویات ایشان در اینخصوص به چه صورتی دست یافتنی است این عزیزانی که میگویند ما نتیجه دستاوردهای خودمان را تقدیم خارجی ها میکنیم با ید به این موضوع توجه نمایند که نتایج تحقیقات توسعه ای که منجر به محصول می شود در هیچ جای دنیا ارایه نمی شود و مخفی باقی میماند مثلا شما کار پژوهشی انجام داده اید که داروی ضد سرطان را تولید کرده اید به هیچ وجه نتایج آنرا به دیگران نمیدهید !!!! در حقیقت کشور ما در تولید علم رتبه 16 جهان را دارد و دارای رشد بسیار عالی می باشد و در بحث تحقیقات توسعه ای و نوآوری و کارآفرینی حاصل از این تحقیقات بسیار ضعیف عمل کرده ایم امیدوارم با رهنمودها و حمایتهای مقام معظم رهبری و سازمانهای ذیربط به این مهم هم دست پیدا کنیم البته قبول دارم که حمایتهای بسیار کمی از پژوهشگران کشورمان می شود مثلا ازهمکاران دانشگاه آزادی ما که پژوهشگر برتر کشور بودند(196 مقاله ISI دارند) یک بار پرسیدم که آیا شده به شما جایزه ای مثلا خودرو بدهند یا مثلا فلان خودرو را بدون حقوق گمرگی به شما بدهند ایشان گفتند فقط دریافت یک قطعه سکه بهار آزادی بوده و چنین هدایایی وجود نداشته است بالطبع اگر چنین افرادی حمایتهایی را مادی و معنوی دریافت نکند از کشور خارج خواهند شد!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۴ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
سلام
مطالب بسیار عالی بود.ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
نکته 1: مقاله باید خروجی یک کار علمی واقعی باشد. یعنی فی نفسه نمی توان شروع به نوشتن مقاله کرد! نوشتن مقاله آخرین مرحله از یک پروژه علمی است زیرا در مقاله، مهمترین دستاوردهای تحقیق و روشهایی که برای انجام تحقیق به کار گرفته شده توضیح داده می شود.

نکته 2: بر خلاف تصور جمع کثیری از جامعه (و حتی در اقشار دانشگاهی)، لاتین بودن مجله به معنای ISI بودن آن نیست. بسیاری از مجلات لاتین فاقد کیفیت و بدون اهمیت هستند و اساسا وجود خارجی ندارند بلکه توسط افراد سودجو برای کسب درآمد ایجاد شده اند. اساسا برای انتشار یک مقاله در یک مجله ISI واقعی، هیچ پولی دریافت نمی شود در حالی که این مجلات قلابی، پول دریافت می کنند.

سوال مهم: چرا با شبکه خرید و فروش مقاله و پایان نامه برخودر نمی شود؟ چرا در جلوی نماد علمی کشور (دانشگاه تهران)، در روز روشن و بدون واهمه عده ای در حال خرید و فروش علنی مقاله و پایان نامه و رساله هستند؟ آیا امکان برخورد وجود ندارد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۸ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
تولیدات و یافته های علمی رو تقدیم صاحبان این نشریات خارجی میکنیم در ازی چی ؟ چی گیر ما میاد !؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
نوشتن و چاپ مقالۀ ISI یعنی ثمرۀ زحمات و ابتکارات و همۀ یافته های پژوهشی مون رو رایگان تقدیم کنیم به گردانندگان بیگانۀ این فصنامه ها تا اونا سری بجنبونن یا نه !!! مسؤولان دانشگاهی و وزارت علوم باید توضیح بدن که این چه چیزیه که همه شأن و جایگاه علمی و پژوهشی و معیار قضاوت اساتید و دانشجویان رو گره میزنید به تعداد مقالات چاپ شدۀ ISI .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۶ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
این که چیزی نگفته فقظ ایمپکت فاکتور مهم نیست فاکتورهای دیگه هم هست. انتخاب ژورنال هم اونچوری که گفته نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۹ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
درود بر شما
Iran (Islamic Republic of)
پناهی
۰۹:۴۲ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
در ضمن ISI مقالات را بررسی نمی کند بلکه مجلات را بررسی می کند. نوآوری و اصالت تحقیق به همراه گزارش درست آن به ویژه با انگلیسی روان و درست از همه چیز مهمتر است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
این مطالبی که ایشان گفته جالب است اما علمی نیست. ابتدا باید یک دانشی تولید شده باشد که بعد برای معرفی آن به دیگران و همکاری های بعدی بر اساسش مقاله تولید بشود.
هدف ساخت مقاله نیست. هدف همکاری با دیگران در افزایش دانش است. شما در این متن هدفتان فقط تولید مقاله است که از اساس باطل است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
مقالۀ ISI یعنی ثمرۀ زحمات و ابتکارات و همۀ یافته های پژوهشی مون رو رایگان تقدیم کنیم به گردانندگان بیگانۀ این فصنامه ها تا اونا سری بجنبونن یا نه !!! مسؤولان دانشگاهی و وزارت علوم باید توضیح بدن که این چه سیاستیه که همه شأن و جایگاه علمی و پژوهشی و معیار قضاوت اساتید و دانشجویان رو گره میزنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۳ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
توی چیزی که تخصص نداری نظر نده.
آخرین اخبار