به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،حجتالاسلام عبدالرسول هاجری مسئول دبیرخانه انجمنهای علمی حوزه علمیه در مراسم افتتاحیه نمایشگاه تخصصی گفتمان انقلاب اسلامی که در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد،گفت: حوزههای عملیه از دهه اول پیروزی انقلاب اسلامی برای پاسخ گویی به نیازهای معرفتی و فزاینده جامعه دینی و نظام درابعاد فردی و اجتماعی به تربیت تخصصی طلاب متناسب با نیازهای کشور پرداخته است.
وی عنوان کرد: انجمن علمی دنبال کارهایی است که در حوزههای علمیه روی زمین مانده و کسی هم دنبال آن نرفته است، خصوصیات این کار کم هزینه بودن و عدم نیاز به ساختار و نیرو است.
مسئول دبیرخانه انجمنهای علمی حوزه علمیه بیان کرد: نسل جدید طلاب که با پیروزی انقلاب اسلامی جذب حوزههای علمیه و با آغاز جنگ تحمیلی وارد صحنه نبرد حق علیه باطل شدند، با پایان جنگ برای دفاع و پاسخ گویی علمی و روشمند و در عین حال روز آمد به مسائل و چالشهای معرفتی پیش روی اسلام و انقلاب اسلام، میدانهای جدیدی را در علم پژوهش باز کردند.
هاجری تصریح کرد: ورود گسترده حوزه و روحانیت در رشتههای تخصصی علوم انسانی اسلامی دستاوردهای زیادی داشته است، ولی برای تحقیق و تولید آثار هزینه شده برای گفتمان سازی ومعرفی روشمند آنها به مجامع علمی داخل و خارج کشور تلاش نشده است.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط انجمن علمی حوزه علمیه اضافه کرد: مراکز و مؤسسات عالی حوزه و دانشگاه در طول چهار دهه تلاش کردند برای مسائل پیش رو و فزاینده، پاسخهایی علمی و روشمند و راهکارهایی گره گشا مبتنی بر آموزهای دینی و حیاتی ارائه کنند.
هاجری افزود: شناسایی و انتخاب مستمر و روشمند آثار برگزیده و برتر علوم انسانی، معرفی مستمر و تدریجی آثار منتخب درمجموعه کتاب شناخت گفتمان علمی انقلاب اسلامی از جمله اقدامات صورت گرفته است که تا کنون بالغ بر ۳۰ جلد از این مجموع در ۱۵ هزار صفحه آماده سازی و تدوین شده وهرساله به تعداد مجلدات و صفحات افزوده میشود.
مسئول دبیرخانه انجمنهای علمی حوزه علمیه بیان کرد: برای معرفی آثار فاخر برگزیده عالمان دین به مجامع علمی داخل وخارج کشور و فراهم کردن زمینههای متناسب برای نظریه پردازی، تولید دانش، نقد عالمانه وگفتمان سازی، دبیرخانه شورای راهبردی نظریه پردازی گفتمان سازی با همکاری دبیرخانه انجمنها، طرح گفتمان عملی انقلاب اسلامی را در عرصه علوم انسانی واسلامی آغاز کرد.
وی یادآورشد: سامانه نرم افزاری کتاب شناخت توسط حوزههای علمیه برای تسهیل وتسریع در دسترسی محققان و دانش پژوهان راه اندازی شده است، این سامانه ضمن معرفی آثار برگزیده و برتر و منتخب در حوزه علوم انسانی اسلامی اطلاعات تفصیلی در مورد مؤلف را در اختیار بازدیدکنندگان قرار میدهد.
انتهای پیام/ ح