به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، چهار سال درس خواندن به امید یافتن شغل پشت میز نشینی و نظارت کردن بر امور آرزوی نوستالژیکی است که جوانان دهه ۷۰ و ۸۰ آخرین نسل از آن بودند؛ حالا روز به روز اوضاع اشتغال بغرنجتر میشود و ادارت دولتی چنان سدی محکم پیرامونشان تعبیه کرده اند که شاید آزمونهای استخدامی اندک جویندگان کاری را از غربالهای پیچیده وارد این ادارات کند.
با این اوصاف تفکر امید داشتن به کار دولتی که تفکری نخ نماست و داشتن کار مرتبط با حرفه هم برای عموم جوانان فقط با کارآفرینی محقق میشود؛ بازار پر پیچ و خم اشتغال امروزی جوانان هدفدار دهه نودی را در انتخاب رشته از مدرسه گرفته تا دانشگاه با چالشهای بسیاری مواجه کرده است و معیارهای انتخاب رشته حالا نه فقط علاقه بلکه اقتضائات خانواده و جامعه هستند تا فرد بعد از دانش آموختگی کاسه چه کنم چه کنم اشتغال نداشته باشد.
اوضاع نابسامان اشتغال به تدریج جامعه را به سمت کارآفرینی سوق میدهد و حتی در برنامه ششم توسعه هم برای آموزشهای مهارتی سهمی ویژه در نظرگرفته شده است تا آموزشهای مهارتی از دوره مدرسه گرفته تا دانشگاه رونق پیدا کند.
در این میان انتخاب رشته واقعبینانه دانشآموزان و دانشجویان برای حرکت به سوی اشتغالی نسبتا مطمئن ضرورت دارد؛ گاه افراد سراغ رشتههایی میروند که علی رغم اسم پرزرق و برق آیندهای روشن برای آن و در شرایط کنونی نمیتوان متصور شد؛ شاید این رشته در محتوا غنی باشد، اما باید حال و روز جامعه و اقتضائات را در نظر گرفت و صرفا دل به دل علائق برای تحصیل و بعد از آن کار نداد.
حالا اوضاع به گونهای است که یا باید قید علائق را زد یا باید آنقدر پرس و جو کرد تا رشتهای با آینده نسبتا قابل قبول از نظر اشتغال و مسائل اقتصادی برگزید که بازار آن اشباع نشده باشد همچنین به توان خود و دستیابی به ان رشته هم توجه داشت تا اوضاع بسیاری ازداوطلبان کنکور تجربی برای دیگران رقم نخورد، داوطلبانی که برخی با حباب طبیب شدن چندین سال پشت درهای دانشگاه ها حسرت میکشند در حالی توفیق آنها در رشته های دیگری رقم میخورده است.
رشتههای پزشکی و پیراپزشکی نسبت به سایر رشتهها در شرایط بهتری از نظر اشتغال قرار دارند رشتههایی که البته به دلیل تورم داوطلب پذیرش در آن به شدت دشوار است، رشتههایی مانند مدیریت اجرایی و حسابداری هم رونق خوبی دارند، اما در کنار این موارد امروزه رشتههای دانشگاهی که پیش از این بازار اشتغال خوبی داشتند؛ حالا به دلیل اشباع شدن بازار اشتغال دیگر رونق اولیه را ندارند که میتوان به رشته هایی مانند اغلب رشتههای مهندسی، روانشناسی و حقوق اشاره کرد.
امروزه کسب و کار در دنیا تفاوتهای بسیاری با سالهای گذشته داشته است و برخی حِرّفهای جدیدی ایجاد شدند که تا پیش از این وجود نداشتند و امروزه جزء رشتههای پولساز دنیا قرار گرفتند.
مدیریت سیستمهای ارتباطی، مدیریت کسب وکار، کاریابی، خرید و فروش، فعالیت در حوزه موسسات مالی، حسابداری، مدیریت منابع انسانی، فعالیت در حوزه ارتباطات، مهندسی، فیزیک، علوم کامپیوتر، ریاضیات، آمار، مهندسی سیستماتیک، فناوری اطلاعات، زیست، پرستاری و معلمی به ترتیب بیشترین به کمترین درآمد را دارا هستند.
رشتههای مهارتی علی رغم تاکید بسیار مبنی بر فعالیت در چنین حوزهای همچنان مغفول واقع شدند و در کشور کمتر به آن توجه میشود و این موضوع در حالی است که با فعالیت در رشتههای مهارتی میتوان با حداقل تحصیلات دانشگاهی هم وارد بازار کار شد و به صورت کارآفرینی کسب و کار کوچک در ابتدای راه برپاکرد.
در حوزه کارآفرینی و آموزشهای مهارتی طی چند سال اخیر اقدامات قابل توجهی انجام گرفته، اما همچنان این موضوع به فراگیری کامل نرسیده است و البته در این میان کارآفرینان جوانان و با انگیزهای وجود دارند که از همین طریق موفقیتهای بسیاری کسب کردند و صرفا شیفته زرق و برق یک مدرک دانشگاهی نشدند.
انتهای پیام/
پس بدون پارتی ممکنه استخدام بشی ولی هرگز امنیت شغلی نخواهی داشت و قطعا یه روزی اخراجت میکنن
اینو هواستون بهش باشه و خانه رو آب بنا نکنید
خودمم بستگی داره روزی که رشته میزنم کی پهلوم باشه
تصور کنید چطوری میشه جریمه 4 میلیونی تخلف رانندگی رو صفر کرد....در هر صورت پشت همه این سیستمها و دوربین ها و سایتها یه نفر (یا چند نفر) آدم نشسته.....
یا یه شخص با سوء سابقه و تخلفات متعدد و با مدرک زیر دیپلم، ابتدا با پول سوء سابقه رو پاک میکنه بعد راحت و بدون کمترین دوندگی کارت بازرگانی رو درب منزل تحویلش میدن.... الان هم درآمد نجومی از همین نوسات ارزی داره...منزل بالای شهر.... پنت هاووس .... ماشین لاکچری چند میلیاردی ..... حساب بانکی چند ده میلیاردی...هر سال سفرهای گران قیمت خارج کشور
اونوقت به ریش بنده که 20 سال درس خوندم و از دانشگاه دولتی رتبه الف کشور فارغ التحصیل شدم و هنوز درگیر اجاره خونه و خرج روزانه هستم میخنده و ادعای کارآفرینی داره
اینها نمونه عینی هستند که من به چشم خودم میبینم و واقعا انگیزه رو ازم میگیره..
البته بازم تاکیدی میگم واقعا خیلی جاها دولت زحمت کشیده و سیستمهای نظارتی و پالایشی پیاده کرده اما همه اینها باعث شده نرخ رشوه بگیرها و مفسدین بالاتر بره و لایه های فساد اداری پیچیده تر بشه
نهایتا میخام بگم تا زمانیکه پایه های اصلی اقتصادی مملکت درست نشه و فقر ریشه کن نشه همین خواهد بود و روز به روز ارزش کار کردن و زحمت کشیدن کمتر و کمتر میشه و مفسدین و انگلهای جامعه فربه تر و بقیه افراد سالم رو هم درگیر و گرفتار خواهند کرد...
چند نفر میشناسید که با حقوق نهایت ماهانه 3 میلیون در ماه(با اضافه کار و کارانه و.... از صبح اول وقت تا نصف شب) در مقابل پیشنهاد 50 میلیونی مقاومت کنند و دست به خطا نزنند .
فقط یک نکته توجه کنید. یک منفعت شخصیوفقط در نظرنگیرید و دو بحث مهم شایسته سالاری.
بنده خودم دانشجوی مهندسی شریف هستم.مفهومی به نام شایسته سالاریوباتمام وجود درک میکنم چون خودمو لایق بهتربن ها میدونم.
دوستانی که مخالف خصوصی سازی هستن کاملا حرفشون منطقیه.چرا؟؟؟چون کسی که شایسته هست باید درس بخونه و بتونه سوال های کاملا مهندسی شده ی کنکورو جواب بده و اگه لیاقت داشت پزشکی و دندون پزشکی و رشته های علوم پزشکی بخونه.
چرا؟؟چون با موضوع مهمی به نام سلامت مردم سروکاردارن و هر کندذهنی که صرفاپول داره لایق پزشکی نیست.شایسته سالاری اساس پیشرفت یک جامعه است.
اماسخنی بادوستان مهندسم و سایررشته ها که موافق این طرح هستن.یک سوال؟؟راضی هستیدعزیزترین شخص زندگیتون به دلیل بی سوادی پزشکی که لیاقت نداشته و توی همچین دانشگاه هایی درس بخونه به دلیل بیسوادی زندگیشواز دست بده؟؟جواب؟؟
مورد دوم مهندس عزیز هم سنگره من این منطقیه که بگیم چون بازارمهندسی بخاطربی عقلی بعضی تصمیم ها اینطوری شد پس همه ی رشته های دیگه بایدمثله مهندسی بشه؟؟
پیشنهاد.دوسته عزیزبجای درگیرکردن خودت بااین مسائل پیش پاافتاده بشین فکرتو کاربنداز و خودت زندگی خودتوبساز نه اینکه دنبال خراب کردن دیگران باشی.
من خودم مهندسم.اما از یک دانشگاهی که هر نخاله ای رو قبول نمیکنه و هرکسی لیاقته پذیرش توی اون دانشگاهونداره.و الان ازنظر مالی از پزشکابیشتردرآمد دارم.
و درآخر به همه ی هموطنای عزیزم توصیه میکنم برای موفقیت بایدباتمرکزبه سمته علایقتون برید و تلاش تلاش تلاش کنید
به امیدایرانی سربلندتر بامردمانی آگاه و منطقی تر.یاعلی
یا علی