محققان به دنبال کاهش روش‌های تهاجمی شناسایی بیماری‌ها در بدن نوعی دارو با الهام از ماهی تولید کرده اند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کارشناسان به تازگی نوعی دارو ساخته اند که پس از بلعیدن، در معده انسان از نظر حجمی دگرگون شده و به ابعاد یک توپ پینگ پونگ می‌رسد و از آن می‌توان برای کنترل علائم بیماری سرطان استفاده کرد.
 

این قرص با الهام از ماهی بادکنکی (pufferfish) که ابعاد خود را دگرگون می‌کند ساخته شده است و دارای حسگر‌هایی برای کنترل دمای معده به مدت یک ماه است.
 
در ساخت قرص از ۲ گونه ترکیب شیمیایی ژله‌ای استفاده شده است که در برابر اسید و مایعات درون معده مقاوم است.
 

این قرص می‌تواند تا صد برابر اندازه اولیه خود در عرض ۱۵دقیقه درمعده افزایش حجم پیدا کند و به این ترتیب به وسیله دستگاه گوارش از بدن دفع نمی‌شود.
 
دانمشندان در نظر دارند از این دارو برای کنترل و شناسایی انواع سرطان ها، زخم‌های دستگاه گوارشی و نشانه‌های عفونت موضعی استفاده کنند؛‌ محققان سازنده قرص آن را در محیط آزمایشگاهی مشابه معده مورد آزمایش و بررسی قرار داده اند.
 

ساخت قرص به وسیله محققان دانشگاه MIT انجام شده است و می‌تواند برای بازه زمانی مناسبی وضعیت عملکرد معده افراد را بررسی کند.
 
کارشناسان ابتدا این دارو را روی خوک‌ها به مدت یک ماه آزمایش کرده و نتیجه‌های مطلوبی به دست آورده اند.
 
برای دفع دارو از بدن، کارشناسان نوعی ترکیب کلیسمی در نظرگرفته اند که با مصرف آن به وسیله بیمار، قرص به سرعت به ابعاد اولیه خود باز می‌گردد و به آسانی از بدن دفع می‌شود.
 

کارشناسان در مرحله‌های بعدی استفاده از این قرص در نظر دارند دوربین‌هایی کوچکروی آن نصب کنند که بتواند تصویر‌های با کیفیت مطلوب از وضعیت رشد تومور‌ها و زخم‌های دستگاه گوارش در اختیار پژوهشگران قرار دهد.
 
محققان ابداع این روش درمانی را جایگزینی مناسب برای روش‌های مشابه، چون آندوسکوپی اعلام کرده اند که می‌تواند عارضه‌های مختلف برای بیمار ایجاد کند و مدت زمان بررسی دستگاه گوارش به وسیله آن محدود است؛ نتیجه تحقیق دانشمندان در مجله (Nature Communications) منتشر شده است.
 
منبع:Dailymail
 
انتهای پیام/

قرصی‌هایی که وجود سرطان در بدن را هشدار می‌دهند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.