مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به گستردگی و وسعت زیاد استان شبکه ایستگاهی فعلی هواشناسی پاسخگوی نیاز‌ها نیست برای همین منظور ۸ ایستگاه سینوپتیک و خودکار هواشناسی در استان در حال احداث و راه اندازی است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، محسن حیدری در بازدید از آخرین مراحل احداث اداره هواشناسی مهرستان با بیان اینکه با افتتاح هواشناسی مهرستان تعداد ادارات هواشناسی استان به ۱۲ مورد افزایش می‌یابد، اظهار داشت: هم اکنون سیستان و بلوچستان به لحاظ تعداد و توزیع ایستگاه‌های هواشناسی در استان با کمبود‌هایی مواجه است که برای جبران آن در حال احداث سه ایستگاه جدید هواشناسی سینوپتیک در زرآباد کنارک، پسابندر چابهار و دلگان هستیم.

وی ادامه داد: علاوه بر این بر اساس برنامه پنج ایستگاه خودکار هواشناسی در برنامه ریزی‌های امسال هواشناسی استان قرار گرفته که در صورت تأمین اعتبار افتتاح می‌شود.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: مهرستان هشتمین اداره هواشناسی اصلی استان است که مأموریت بین المللی دارد. یعنی علاوه بر اینکه اطلاعات آن در داخل کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، کشور‌های همسایه نیز از داده‌های آن بهره می‌برند.

حیدری با بیان اینکه تقویت شبکه پایش هواشناسی ضمن بهبود محصولات هواشناسی می‌شود سبب آشکارسازی ویژگی‌های اقلیمی تمام مناطق استان می‌شود، گفت: هنوز اقلیم برخی نواحی استان برای ما آشکار نشده است که این موضوع نقطه ضعفی برای اجرای طرح‌های توسعه در این مناطق بشمار می‌رود، اما با توجه به اهمیت موضوع، هواشناسی برنامه بلندمدتی برای توسعه شبکه پایش هواشناسی تعریف کرده که با اجرای آن این خلأ‌ها را جبران کند.

وی ادامه داد: ایستگاه‌های هواشناسی و دسترسی به داده‌های اقلیمی نقش غیر قابل انکاری در فرایند‌های توسعه دارد، افزود: برای موفقیت در اجرا و بهره برداری مناسب از طرح‌های توسعه راهی جزء استفاده از اطلاعات هواشناسی و اقلیمی وجود ندارد. چراکه اگر ویژگی‌های اقلیمی در اجرای پروژه‌ها لحاظ نشود، ممکن است که طرح به مخاطره بیفتد.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: برای نمونه اگر بدون اطلاعات هواشناسی و گلباد منطقه و همچنین بدون مطالعه شرایط اقلیمی آن، فرودگاهی تأسیس شود امکان دارد بخشی از پرواز‌های آن منطقه به دلیل مخاطرات آب و هوایی و پدیده‌های مخرب جوی زیاد لغو شود.

حیدری تأکید کرد: دانش هواشناسی به منظور ورود برای موفقیت چند بعدی در برنامه ریزی‌های کلان و کوچک و همچنین فعالیت‌های روزمره زندگی مردم است تا بهترین شرایط با کم مخاطره‌ترین وضعیت برای جامعه فراهم شود.

انتهای پیام/پ

هواشناسی سیستان و بلوچستان

برچسب ها: هواشناسی ، آب و هوا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.