به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حوزه بهداشت و درمان در هفته گذشته با رویدادهایی متعدد مواجه بود که در این بسته خبری به بخشی از آنها میپردازیم.
70 درصد بزرگسالان کشور کمبود ویتامین D دارند/ نان تافتون، سنگک، لواش و بربری غنی سازی شدند
زهرا عبدالهی مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به مطالعات صورت گرفته در دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران و آزمایشگاه ملی سلامت در زمینه ریزمغذیها، گفت: تمام گروههای سنی در کشور با کمبود ویتامین D مواجه هستند، بهطوریکه کمبود این ویتامین در ۶۷ نوجوانان، ۸۶ درصد زنان باردار، ۶۲ درصد کودکان ۶ ساله و ۷۰ درصد بزرگسالان شایع است.
وی با اشاره به پیامدهای غیرقابل جبران کمبود ویتامین D و تحمیل هزینههای هنگفت به نظام سلامت، اظهار کرد: کمبود این ویتامین خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر، مانند دیابت بیماریهای قلبی و عروقی، انواع سرطانها، ام اس، آسم، آلرژی، پوکی استخوان و ... را افزایش میدهد.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: راهکار موثر و عملی که میتواند شیوع کمبود ویتامین D را در کشور کاهش دهد، غنی سازی مواد غذایی با این ویتامین است که با توجه به اجرای برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک در کشور، برنامه افزودن ویتامین D نیز به عنوان یک راهکار، میتواند اثربخش باشد.
پلمپ شرکت واردکننده متخلف کپسول «ویگارکس- VIGRX»/ ضرورت استعلام اصالت اقلام سلامت محور
کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: یکی از اقدامات و مولفههای موثر که در کنار نظارت و بازرسیهای سازمان غذا و دارو میتواند راهگشا باشد، گزارشهای مردمی مبنی بر تخلفات در حوزه توزیع کالاهای سلامت محور از جمله گزارش موارد و محال ارائه کالاهای جعلی، تقلبی یا قاچاق است.
وی افزود: به مردم توصیه میکنیم اصالت تمامی اقلام سلامت محور مصرفی خود به ویژه دارو، مکمل و اقلام آرایشی و بهداشتی وارداتی، را از طریق سامانه پیامکی ۲۰۰۰۸۸۲۲ استعلام کنند و هرگونه موارد عدم اصالت کالا را از طریق سامانه ۱۹۰ گزارش کنند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: به دنبال پیگیری گزارشهای مردمی در هفتههای اخیر، گزارشی از یک داروخانه شبانهروزی در شهر تهران مبنی بر ارائه یک مکمل بانام ویگارکس VIGRX واصل شد که اصالت آن در سامانه تائید نشده بود.
وی تصریح کرد: بر این اساس بازرسان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی داروخانه مذکور را مورد بازرسی قرار داده و ۱۲۴ بسته از مکمل مذکور را از این داروخانه کشف کردند که فاقد فاکتور بوده و اصالت هیچکدام نیز در سامانه تائید نشده بود، همچنین تیمی مشترک از بازرسان سازمان
غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی ایران در هفته گذشته به شرکت واردکننده این مکمل دارویی مراجعه کردند که متاسفانه مقادیری بالا از انواع مکملهای بستهبندیشده در طبقه همکف ساختمان مذکور مشاهده شد.
واردات تجهیزات پزشکی دستدوم، بهطور قطع ممنوع است/ با کسی تعارف نداریم
رضا مسائلی، مشاور وزیر و مدیر کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پیرو ابلاغ وزارت صنعت، معدن و تجارت به مدیرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد گمرک جمهوری اسلامی ایران مبنی بر لغو ممنوعیت ثبت سفارش و واردات کالاهای مستعمل مشمول استاندارد اجباری، به هیچ وجه شامل تجهیزات پزشکی که ارتباط مستقیم با جان و سلامت مردم دارد، نمیشود و کمافی السابق ممنوع است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه، در حفظ و ارتقای سطح سلامت مردم با کسی تعارف نداریم، افزود: تامین سلامت مردم، همواره در صدر اقدامات وزارت بهداشت است بهطوریکه در حوزه تولید داخلی تجهیزات پزشکی نیز، بخشنامههایی را با هدف ارتقای کیفیت محصولات و اثبات ایمن بودن آنها صادر کرده و تولید کنندگان ملزم هستند، گواهی استانداردهای بین المللی اتحادیه اروپا را اخذ نمایند وگرنه پروانه آنها ملغی خواهد شد.
سکاندار نظام پزشکی تا پایان دی ماه انتخاب میشود
وی افزود : با وجود اینکه دکتر ظفرقندی سرپرستی سازمان نظام پزشکی را تا زمان تعیین رئیس کل جدید برعهده دارد اما خللی در جلسات شورای عالی وارد نشده است و شورای عالی و سایر ارکان نظام پزشکی طبق روال گذشته به امور جاری خود پرداخته است و مشکلی در روند کاری سازمان نظام پزشکی وجود ندارد.
خودکفایی کامل ایران در تولید بستهبندی دارو/ ۱۳۰۰ میلیارد تومان حجم فروش مواد اولیه موثر دارو در سال
اختیاری رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی اظهار کرد: امروزه علیرغم تحریمهایی که کشور ایران پشتسر گذاشته است در بخش مواد بستهبندی و موثره که جزو اولین حلقههای زنجیره تولید دارو است، به موفقیتهای بزرگی دست پیدا کردهایم به طوری که صددرصد نیاز کشور را در زمینه بستهبندی دارو برطرف کردهایم.
وی ادامه داد: تجهیزات موردنیاز بستهبندی مانند مواد موثره باید دارای الزامات خاصی باشد و از هر مادهای نمیتوان برای مواد بستهبندی استفاده کرد که در این موضوع مسئله کیفیت و نظارت از اهمیت بالایی برخوردار است.
اختیاری با اشاره به اینکه ظرفیت تولید ما در حوزه بستهبندی بالاتر از نیاز کشور است که میتوان تولید مازاد را به سایر کشورها صادر کرد، افزود: مواد موثره دارویی در دو سال گذشته که در داخل تولید شده است، 4 درصد نیاز ما را برطرف کرده است که با افزایش سرعت توسعه در این صنعت امروزه 67 درصد نیاز داخل در زمینه مواد موثره را خودمان تولید میکنیم که با توجه به ارتباط تولید دارو به این مواد، تولید مواد موثره دارویی امروزه از اهمیت بالایی برخوردار است.
اختیاری گفت: حجم فروش مواد اولیه موثر دارو تقریبا 1300 میلیارد تومان در سال و حجم بدهی صنعت دارو به مواد موثره و بستهبندی حدود 110 میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: ارز مصرفی تعلق گرفته به مواد بسته بندی به طور کلی 130 میلیون دلار است که البته ارز به بسته بندی تعلق نمیگیرد اما با این موضوع 100 درصد نیاز کشور در حوزه بستهبندی و 67 درصد نیاز در داروی مواد موثره در داخل کشور تولید میشود.
انتهای پیام/