با سقوط قیمت ارز در روزهای اخیر، مردم منتظر کاهش قیمت کالاها و رونق گرفتن بازار هستند، اما چرا هنوز این مسئله در هاله‌ای از ابهام قرار دارد؟

چرا بازار هنوز رونق نگرفته است؟به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  نوسانات نرخ ارز بر بسیاری از اقلام همچون طلا و سکه، پارچه، خودرو و غیره تأثیر گذاشته است و  این درحالی است که بسیاری از رؤسای اتحادیه‌ها بر این باورند تا زمانی که نرخ ارز ثبات نداشته باشد، بلاتکلیفی قیمت‌ها در بازار ادامه‌دار خواهد بود.

طی ماه‌های اخیر هیجان بازار ارز قیمت بسیاری از اقلام را تحت تاثیر خود قرار داد و نگرانی هایی برای مصرف کنندکان ایجاد کرد چرا که قیمت اقلام به یکباره سیر صعودی را در بازار تجربه کرد.

اگرچه با کاهش ۷ تا ۸ هزار تومانی قیمت دلار بسیاری از مردم به روند نزولی قیمت‌ها امیدوار شده بودند، اما انگار بازار حرف دیگری برای گفتن دارد.

حال جای این سوال مطرح است که چرا افزایش قیمت دلار بر روند کالاها به سرعت تأثیر گذاشته و قیمت اقلام را چراغ خاموش بالا برده اما کاهش نرخ دلار هیچ تاثیری بر کاهش قیمت کالاها نداشته است.

ناگفته نماند که بسیاری از رؤسای اتحادیه‌ها و قروشندگان از وضعیت موجود گلایه‌مند هستند، چرا که به سبب رکود حاکم بر بازار و نبود مشتری در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

برای روشن شدن موضوع  با رؤسای اتحادیه‌ها  در خصوص وضعیت کالاها در بازار به گفت‌وگو پرداختیم.

با ترخیص خودرو از گمرک، قیمت‌ها فروکش خواهد کرد

سعید موتمنی رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت بازار خودرو اظهار کرد: در حال حاضر بازار خودروهای داخلی و خارجی با سیر نزولی قیمت روبه‌رو است.

وی با تأکید بر اینکه طی دوماه گذشته خودرو‌های خارجی افزایش قیمت نداشته است، تصریح کرد: هم اکنون روند قیمت خودروهای خارجی کاهشی بوده است.

به گفته موتمنی، در حال حاضر خودرویی به بازار عرضه نمی‌شود و اگر خودرو‌های وارداتی که در گمرک به جا ماندند ترخیص شوند به طور قطع شاهد کاهش قیمت خواهیم بود.

قیمت طلا از امروز به تعادل می‌رسد

محمد کشتی آرای رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر در گفت‌وگو با خبرنگارصنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از دلایل افزایش انس جهانی را کاهش عرضه نفت و ارزش سهام در بازار‌های مالی دانست و افزود: قیمت نفت کاهش یافته و همین امر موجب افزایش قیمت جهانی طلا شده است.

کشتی آرای بیان کرد: پیش‌بینی می‌شد، افزایش قیمت جهانی طلا و نفت همانند سال‌های گذشته در روز‌های پایانی سال رخ دهد، البته امسال این نوسانات به شدت افزایش یافت و همین موضوع سبب شد که قیمت طلا طی ۱۵ ماه گذشته به بالاترین سطح خودش برسد.

رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر، تأکید کرد: افزایش قیمت جهانی طلا و ارز موجب شد که قیمت طلا و سکه در داخل کشور طی یک هفته اخیر ۱۱ درصد افزایش داشته باشد و این میزان افزایش، طی یک هفته اخیر بی سابقه بوده است.

به گفته وی، امید می‌رود که نرخ‌ها به یک ثبات قیمتی برسد، چرا که سیاست بانک مرکزی آن است که اقداماتی را برای تثبیت نرخ ارز و کاهش التهابات انجام دهد.


بیشتر بخوانید: روند ترخیص پارچه از گمرک، طولانی است 


۵۰۰ واحد صنفی در تولید کاغذ درگیر مشکلات هستند

حسین میرباقری رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا در گفت‌وگو با خبرنگار  صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  گفت: درحال حاضر مشکلات کاغذ حل نشده و نمی‌توان اظهار نظری درمورد آن داشت.

وی ادامه داد: از ۶۰۰ واحدصنفی فعال در تولید کاغذ، تعداد ۱۰۰ واحد صنفی تعطیل شدند.

مهرآبادی با اشاره به اینکه مشکلات مربوط درمورد کاغذ بسیار است، یادآور شد: باتوجه به اینکه وزارت ارشاد مسئول تولید کاغذ است، بنابراین پرداخت مالیات هم باید از طریق همین وزارتخانه صورت گیرد، چرا که اتحادیه‌ها در زمینه تولید و خرید و فروش آن نقشی ندارند.

تولیدکنندگان پارچه با کمبود مواد اولیه روبه‌رو هستند

امیر قدیمی نژاد رئیس اتحادیه بنکداران و طاقه فروشان پارچه در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: هم اکنون پروسه زمانی ترخیص کالای پارچه در گمرک بیش از حد معمول شده است و این امر می‌تواند صدمات زیادی را بر واردکننده به همراه آورد، چرا که پارچه، با دیگر اقلام متفاوت است و اگر به فصل خودش به بازار عرضه نشود مورد استفاده چندانی نخواهد داشت و معضلاتی را برای تجار به همراه می‌آورد.

وی ادامه داد: درحال حاضر برای تکمیل پارچه و مشتقات آن، با کمبود‌هایی همچون تأمین مواد اولیه روبه‌رو هستیم.

رئیس اتحادیه بنکداران و طاقه فروشان بیان کرد: بیش از ۴ هزار واحد صنفی در تهران مشغول به فعالیت است و از این تعداد بیش از ۳ هزار واحد، دارای مجوزند و مابقی به صورت غیرقانونی فعالیت می‌کنند.

مجوز صدور کالاهای دست دوم، معظل افزایش قیمت در بازار لوازم خانگی

محمد طحان پور رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به آنکه در حال حاضر رکود کامل در بازار لوازم خانگی حاکم است، بسیاری از افراد، کالاهای مورد نیاز خود را دست دوم  خریداری می‌کنند.

وی، گرانی را از دیگر عوامل عدم خرید مردم در بازار لوازم خانگی دانست و افزود: قدرت خرید مردم در بازار، کاهش پیدا کرده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، تصریح کرد: متأسفانه وزارت صمت، طی چند روز گذشته، مجوز واردات کالاهای دست دوم را صادر کرده است و همین امر موجب شده بسیاری از شرکت‌ها، قیمت کالاهای خود را افزایش دهند.

وضعیت بازار مواد غذایی، متعادل است

محمد آقاطاهر رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در حال حاضر وضعیت بازار مواد غذایی متعادل است.

وی، تصریح کرد: خوشبختانه کمبودی برای تأمین نیاز مردم در بازار احساس نمی‌شود و امیدواریم قیمت‌ها کاهش یابد.

به گفته آقاطاهر، امید می‌رود طی هفته‌های آینده  قیمت بسیاری از اقلام مواد غذایی کاهش یابد تا مردم توان خرید بیشتری از این اقلام را داشته باشند.

واردات گوشی همراه با ارز نیمایی

ابراهیم درستی رئیس اتحادیه فروشندگان تلفن همراه در گفت‌وگو با دیگر رسانه‌ها گفت:  اکنون ۶۰۰ هزار دستگاه موبایل در گمرک توقیف است که در صورت عرضه و اختصاص ارز نیمایی به واردکنندگان شاهد بازگشت قیمت موبایل به نرخ اولیه خواهیم بود.

وی ادامه داد: درخصوص پرداخت ارز نیمایی به واردکنندگان مذاکراتی صورت گرفت که اطلاعات خوبی در این زمینه رد و بدل شده است، در نهایت بانک مرکزی باید مسئولیت پرداخت ارز به واردکنندگان را در دستور کار خود قرار دهد.

رئیس اتحادیه فروشندگان تلفن همراه تهران با تأکید بر اینکه اکنون به دلیل وضعیت موجود کشور بازار موبایل راکد و قدرت خرید مردم کاهش یافته است، گفت: به نظر می‌رسد در صورت چاره‌اندیشی برای بازار این کالا و اختصاص ارز نیمایی به واردکنندگان روند بازار بهتر و میزان معاملات افزایش خواهد یافت، در این زمان است که می‌توان شاهد کاهش چشمگیر قیمت موبایل در بازار بود.

گزارش از سحر آرام

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۵ ۰۷ بهمن ۱۳۹۷
خدایا بفریاد برس کسی نی کس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۱ ۰۵ بهمن ۱۳۹۷
بازار طلا وسکه را کنترل کنید بازار جهانی ودلار را بهانه قرار ندهید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۴ ۱۰ دی ۱۳۹۷
مسولین فقط وعده میدن و خوب حرف میزنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۵ ۱۰ دی ۱۳۹۷
برخی اصناف ، جواز کسب ندارند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۰ ۱۰ دی ۱۳۹۷
همانگونه که همه چیز با دلار قیمت گذاری میشه حقوق و دستمزد نیز با دلارحساب بشه عادلانه است و هم رونق ساز.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۶ ۱۰ دی ۱۳۹۷
وقتی اجناس با دلار قیمت گذاری شده در حالی که درآمدها با ریال محاسبه میشه انتظار رونق خریدوفروش داشتن تقریبا غیر منطقی به نظر میاد . .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۶ ۱۰ دی ۱۳۹۷
مگه قراره بازار رونق بگیره؟؟؟؟؟!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۸ ۱۰ دی ۱۳۹۷
شغل آزاد در ایران نابود شده .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۴ ۱۰ دی ۱۳۹۷
چون قیمت دلار از ۴۲۰۰ تومن به ۱۱۴۰۰ تومن افزایش یافته ، چون قیمت نوشابه ۱ لیتری از ۲۸۰۰ به ۴۵۰۰ تومن افزایش یافته ، چون قدرت خرید مردم کاهش یافته چون از شیر مرغ تا جون آدمیزاد به نوسانات قیمت دلار وابسته است چون در ایران هیچ چیز تولید نمیشود
Iran (Islamic Republic of)
بیداد
۱۱:۵۰ ۱۰ دی ۱۳۹۷
بازار رونق داره، یه نگاه به جیب آقازاده‌ها بندازین.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۹ ۱۰ دی ۱۳۹۷
عجب روزگاریه? گرانی و.......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۸ ۱۰ دی ۱۳۹۷
اصناف حتی بیمه بیکاری ندارند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۵ ۱۰ دی ۱۳۹۷
اغلب کسبه در حال تعطیل کردن کسب و کار خود هستند .
Iran (Islamic Republic of)
کارمند ساده
۱۱:۲۴ ۱۰ دی ۱۳۹۷
بسیار ساده است : چون زمانی که( ابتدای سال 1397 ) دلار را به 4200 تومان و سپس به 8000 تومان ارزی نیمایی تبدیل کردند؛ در سال 1397 مابه التفاوت آن را نه به مردم درشکل حقوق و مزایا کارمندان و کارگران ساده پرداخت نشده و نه به تولید کنندگان ؛ لذا این زنجیره مفقوده عبارست است از خط فقر در تهران و مراکز استان ها که 5 میلیون تومان در ماه است و باید مابه التفاوت گرانی ارز را با توجه به اعلام بانک جهانی در سال 2019 که تورم ایران 33 درصد است را بدهند تا بازار رونق بگیرد والا مدیریت چتر حمایتی بهزیستی و کمیته امداد و 3 میلیون تومان در ماه با این همه منابع زیرزمینی نسبت به مساحت و جمعیت که کاری ندارد .... بدرود
Iran (Islamic Republic of)
بوشهر
۱۱:۲۳ ۱۰ دی ۱۳۹۷
چون پول ملی بسیار بی ارزش شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۱۰ دی ۱۳۹۷
چطوری باید وضعیت گرانی را گفت که جرم محسوب نشود?
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۰ ۱۰ دی ۱۳۹۷
دولتیها ، لا اقل یک نفر راجع وضعیت گرانی حرف بزند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۱۰ دی ۱۳۹۷
همه فقط نظاره گر مسئولین بی خیال در دولت هست ، فقط رای ها را با وعده های تو خالی جمع کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۷ ۱۰ دی ۱۳۹۷
بازاروقتی رونق میگیره که پول در جیب احاد مردم باشد تا با خرید و انجام کارهای متنوع چرخ تولید و اقتصاد را به حرکت وادارند الان نقدینگی به این علت هست کسی پول کافی برای انجام کار نداره مجبوره چندل غاز را بزاره کنار سودش هم بیاد روش ببینه چی پیش میادهرچند همون هرروز درسته ازلحاظ مبلغ افزوده میشه ولی ارزشش هرروز پایین و پایین تر میاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۱۰ دی ۱۳۹۷
می دانید چرا بازار رونق نگرفته؟؟
چون بازار دست مسولین نیست که بازار دست یه مشت دلاله که تو هر صنفی برید حرف اول و آخر و میزنن
همین سلطانها که 3تاشون و اعدام کردن 1000 تا هستن
Iran (Islamic Republic of)
Alireza
۱۱:۴۶ ۱۰ دی ۱۳۹۷
عزيز دل،فرمايش شما ريشه در فساد اقتصادي داره،ولي وقتي بودجه مردم با دلار ٤ هزارتومني به سختي امورات زندگيشون رو ميگذروند چطوري با دلار ده يازده تومني اموراتشون بگذره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۸ ۱۰ دی ۱۳۹۷
واقعا جای تاسف است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۲ ۱۰ دی ۱۳۹۷
اون آقایی که میگفت چنان رونق اقتصادی به وجود می آرم .چرا نمیاد جواب بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۹ ۱۰ دی ۱۳۹۷
پس نهم دی چی بودعجب رونقی داشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۹ ۱۰ دی ۱۳۹۷
چرا قیمت دلار میره بالا؟
آخرین اخبار