برومند گفت: تمرکز بر برنامه‌محور کردن فعالیت‌های پژوهشی از یکی دیگر از اولویت‌های وزارت علوم است.

اولویت‌ وزارت علوم تمرکز بر برنامه‌محور کردن فعالیت‌های پژوهشی است/در بحث رساله‌‌ها و تحصیلات تکمیلی ضعیف عمل کرده‌ایم/مسعود برومند معاون پژوهشی وزارت علوم در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص الزام حضور اعضای هیئت علمی در بخش صنعت و سایر حوزه‌های جامعه گفت: باید به بحث پژوهش به عنوان یک فرآیند کامل نگاه و توجه ویژه‌ای شود.

وی ادامه داد: بر اساس این آیین‌نامه، اعضای هیئت علمی جوان و جدیدالاستخدام برای تغییر وضعیت خودشان این الزام را دارند که در دستگاه‌های اجرایی و بخش‌هایی که به رشته تحصیلی‌شان مرتبط است، در چارچوب تمامی حوزه‌های علوم انسانی، فنی و مهندسی، کشاورزی، علوم پایه و هنر حضور یابند چرا که از این طریق با چالش و دستگاه‌های بخش‌ها آشنا می‌شوند.

معاون پژوهشی وزارت علوم اضافه کرد: در حال حاضر  دستاوردهای خوبی در دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری کسب شده است اما نیازمند یک جهش وسیع هستیم.

برومند اضافه کرد: هدف نهایی از طرح این است که اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها در سال 98، ظرفیت‌ دانشجویان تحصیلات تکمیلی خود را به گرفتن گرند از بیرون دانشگاه‌ها اختصاص دهند.

وی بیان کرد: با این کار موضوعات تحقیقاتی اعضای هیئت علمی در بابی تعریف می‌شود تا شرایطی حاصل شود تا افراد بتوانند پشتیبانی و اعتبارات لازم را فراهم کنند.

برنامه‌های معاونت پژوهشی وزارت علوم

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: توسعه کارآفرینی، مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری از برنامه‌های معاونت پژوهشی وزارت علوم است و در این راستا تمرکز بر کیفیت اجرای فعالیت‌های کارآفرینی امری مهم است و این کیفیت باید به شدت ارتقا یابد.

برومند اضافه کرد: هم اکنون دستاوردهای خوبی در دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری کسب شده است اما برای تحقق این امر نیازمند یک جهش وسیع هستیم.

وی ادامه داد: تمرکز بر چالش‌های ملی کشور به خصوص چالش‌های زیست‌محیطی یکی از برنامه‌های مهم این وزارت علوم است.

معاون پژوهشی وزارت علوم در ادامه با اشاره به جایگاه ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت گفت: باید بستری فراهم شود تا اعضای هیئت علمی در همه حوزه‌های تخصصی خود بتوانند ارتباط دقیق و مستمری با بخش‌ها، دستگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط خود داشته باشند.

برومند تأکید کرد: در بعضی از دستگاه‌های اجرایی این کار آغاز شده و فکر می‌کنم تا امروز حدود 8 نفر از اعضای هیئت علمی از این فرصت استفاده کردند.

وی گفت: ما برای اینکه این هماهنگی لازم را اجرا کنیم یک سری تفاهم نامه‌ها با وزارتخانه‌های مختلف نظیر نیرو، دفاع، صنعت، معدن و تجارت داشته‌ایم و قرار است در آینده‌ نزدیک با وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست نیز این تفاهم‌نامه را اجرایی کنیم تا بتوانیم فضا و امکانات لازم را برای حضور اعضای هیئت علمی در این حوزه‌ها ایجاد کنیم.

مقاله‌های تحصیلات تکمیلی باید تقاضای دستگاه‌های اجرایی را پوشش دهد

معاون پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: متأسفانه یکی از چالش‌های بزرگ ما این است که در بحث رساله‌‌ها و مقاله‌های تحصیلات تکمیلی ضعیف عمل کرده‌ایم؛ باید تلاش کنیم بهتر از گذشته به موضوعات پژوهشی بپردازیم و بتوانیم از میان تعداد قابل توجه رساله‌هایی که در کشور تعریف می‌شود، تقاضای دستگاه‌های مهم را انتخاب و اجرایی کنیم.

برومند گفت: به این منظور باید اعتبار ویژه‌ای فراهم و از طریق دستگاه‌ها تأمین شود تا بتوانیم  چارچوب تحصیلات تکمیلی را  بازآرایی و سپس اجرایی کنیم.

وی یادآور شد: تمرکز بر برنامه‌محور کردن فعالیت‌های پژوهشی از یکی دیگر از اولویت‌های وزارت علوم است چرا که باید فعالیت‌های پژوهشی بر اساس وظایف روزمره دنبال شود و در حوزه‌ معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم نیز باید عمدتا فعالیت‌ها بر اساس پروژه تعریف و تحت سیستم کنترل پروژه قرار گیرد.

نیازمند ارتقای سطح کیفیت اجرا  در بخش پژوهش هستیم

معاون پژوهشی وزارت علوم در خصوص اجرای طرح‌های تحقیقاتی صنعتی گفت: در حال حاضر نیازمند ارتقای سطح کیفیت اجرا  در بخش پژوهش هستیم و به عبارتی پروژه‌های موفق باید افزایش یابد و با کیفیت بسیار بالا اجرا شود که در این راستا نیازمند مدیران تبلیغاتی هستیم که آموز‌ش‌های لازم را دیده باشند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.