به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، افزایش دوباره و چندباره قیمت محصولات لبنی طی چند ماه گذشته این سوال را در ذهن ایجاد کرده که اصلا دلیل افزایش این قیمتها به رغم اینکه در داخل تولید میشود، چیست؟
بالا رفتن قیمتها قدرت خرید مردم را کاهش داده و بیم آن میرود که سرانه مصرف بیش از این هم پایینتر رود. کارخانههای لبنی میگویند بخشی از مواد و وسایلی که به عنوان بستهبندی استفاده میشود وارداتی است و قیمت تمامشده را بالا میبرد، اما در دیگر سو برخی کارشناسان بر این باورند که واردات وسایل بستهبند نمیتوند تا این اندازه قیمت لبنیات را افزایش دهد.
قیمت هر بطری شیر در بازار به 4750 تومان رسیده است و دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: قیمت تمامشده لبنیات را به ستاد تنظیم بازار ارسال کرده و از آنها خواستهاند تا مجوزی برای افزایش قیمت بدهند اما آنها پاسخی ندادهاند و کارخانههای لبنی برای گرفتن جلوی ضرر مجبور شدند خودشان قیمتها را بالا ببرند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار درباره دلیل افزایش چند باره قیمت محصولات لبنی در بازار گفت: افزایش قیمت ارز تا حدود زیادی قیمت تمام شده صنایع را بالا برده، محصولات بستهبندی وارداتی است و افزایش چند برابری نرخ ارز باعث میشود خرید این محصولات از خارج برای ما گرانتر تمام شود.
دبیر انجمن صنایع لبنی در پاسخ به این سوال که آیا افزایش قیمتها نیاز به صدور مجوز از مقامات مسئول ندارد، گفت: ما همواره منتظر تصمیم مسئولان این بخش بودیم اما آنها هیچ توجهی به خواستههای ما ندارند.
بیشتر بخوانید:دلیل گرانی محصولات لبنی چه بود؟
باکری ادامه داد: ما از ستاد تنظیم بازار درخواست افزایش قیمت کردیم و استدلالهایمان را برایشان فرستادیم. فهرستی از قیمتهایی که افزایش یافته و باعث بالا رفتن قیمت تمام شده کالا شده را نیز به آنها ارسال کردیم اما علی رغم خواستههای ما ستاد تنظیم بازار هیچ پاسخی به ما نداد.
وی افزود: با توجه به اینکه کارخانههای لبنی دیگر نمیتوانستند بیش از این ضرر و زیان متحمل شوند بنابراین خودشان قیمت محصولات لبنی را بالا بردند تا حداقل تولید دوام بیابد و از ورشکستگی نجات پیدا کنند.
دبیر انجمن صنایع لبنی معتقد است از این رو مسئولان نظارتی به قیمتهای افزایش یافته بازار واکنش نشان نمیدهند که میدانند قیمت افزایش یافته منطبق با استدلال است و توجیه اقتصادی دارد.
طی دو روز گذشته ستاد تنظیم بازار تصویب کرده که قیمت شیرخام درب دامداری ۲ هزار تومان خریداری شود البته این قیمت هنوز ابلاغ نشده، اما ظاهرا تصمیم نهایی گرفته شده است. قبل از این تصمیم صنایع لبنی اعلام میکردند که قیمت شیر خامی که خریداری میکنند ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ تومان است.
باکری در پاسخ به این سوال که آیا قیمت لبنیات امکان بازگشت دارد، اضافه کرد: امکان برگشت قیمتها نیست و امکان ندارد ضرر و زیان لبنی را کسی جبران کند و دولت برای کاهش قیمت شیر باید یارانه بپردازد.
منبع:فارس
انتهای پیام/