نوبخت گفت: تدوین بودجه ۹۸ در مراحل پایانی قرار دارد و مقرر شده است چهارشنبه پیش نویس بودجه در هیئت وزیران آغاز شود.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در بازدیدی که امروز صبح از دانشگاه خوارزمی به مناسبت یکصدمین سال تأسیس این دانشگاه داشت، اظهار کرد: بنده با توجه به سخنان رئیس دانشگاه و همکاران در خصوص نظرات و انتظارات آنان برای بودجه دانشگاه به اهمیت بخش آموزشی این دانشگاه پی بردهام؛ بنده به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه برای تدوین بودجه سال آینده از قانون بودجهای که تعریف شده است بخشی را برای دیون فعالیتهای عمرانی این دانشگاه استفاده میکنیم، به همین جهت ان شاءالله از این ردیف بودجه در کاهش بدهیهای دانشگاه استفاده شود و محصول این جلسه این خواهد بود که بتوان با تخصیص بودجه ویژه در فعال بودن دانشگاه مشارکت کرد.
وی گفت: تدوین بودجه 98 در مراحل پایانی قرار دارد و مقرر شده است چهارشنبه کار پیش نویسی بودجه در هیئت وزیران آغاز شود؛ اینکه دانشگاه خوارزمی چه سهمیه بودجهای سال آینده خواهد داشت به پتانسیل و ظرفیتهای دانشگاه توجه میشود.
نوبخت تصریح کرد: نگاه بنده به عنوان مسئول برنامه و بودجه کشور این است که در شرایط حاضر مشکلات و موانع متعددی که در راه پیشرفت کشور وجود دارد می توان با کمک نخبگان اقتصادی و اساتید علمی دانشگاهها رفع کرد.
معاون رئیس جمهور اظهار کرد: با نگاهی به وضعیت اقتصادی کشور متوجه میشویم که به برنامههای کارآمدتری برای ارتقای وضع موجود نیاز داریم و در سازمان برنامه و بودجه حدود 1000 کارشناس که دارای مدارج عالی هستند مشغول به کارند؛ اگرچه این تعداد کارشناس لازم است اما کافی نیست زیرا که حجم مشکلات فعلی کشور بسیار زیاد است.
وی بیان کرد: از سال 92 با استناد به شاخص هایی که مبنای ارزیابی علمی هستند میتوان اظهار کرد که کشور گرچه روند رو به رشد کندی داشته اما مقداری هم به رو به جلو حرکت کرده است.
نوبخت در ادامه گفت: طبق آخرین گزارش صندوق بین المللی پول که بعد از سال 2017 منتشر شد از سال 92 تا 96 اقتصاد ایران با توجه به شاخصهای مختلف در بین کشورهای صادر کننده نفت در رتبه برتر قرار داشته است، اگرچه برای سال جاری از سال آینده خبر خوبی برای رشد اقتصادی کشور نداشتند و اکثر شاخصها منفی بوده است و این نشان میدهد که یک تکانه و شوک که به اقتصاد کشور وارد شده چقدر اقتصاد کشور را به رو عقب رانده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: این وضعیت اقتصادی کشور قابل توجیه نیست و این اقتصاد ما وضعیتی دارد که با یک شوک نمیتواند مقاومت کند و باید تلاش بیشتری برای بهبود وضعیت اقتصاد داشته باشیم.
وی گفت: خوشبختانه از لحاظ علمی از جایگاه خوبی برخوردار هستیم اما مردم در بخش اقتصادی انتظاراتی را از دولت و سازمان برنامه و بودجه دارند اگرچه برای پنج سال آینده برنامههایی تدوین شده است اما به دلیل شرایط موجود این برنامه باید بازنگری شود و تحریمهای آتی در نظر گرفته شود.
نوبخت اظهار کرد: میزان صادرات نفت از 2.5 میلیون بشکه کاهش پیدا کرده است، اگرچه با افزایش قیمت نفت بخشی از این کمبود صادرات جبران شده اما در تلاش هستیم که به همان وضعیت سابق برگردیم و برای رفع مشکلات این حوزه برنامههای کارآمدتری تدوین کنیم.
معاون رئیس جمهور بیان کرد: حجم کاهش نقدینگی، بازنگری به بازار کالا، کار، ارز و سرمایه یکی از برنامههایی است که نیاز به توجه دارند.
وی در پایان گفت: انتظار ما برای به سامان رسیدن اقتصاد و برگشت به وضعیت قبلی این است که همکاران علمی و اساتید دانشگاهی اقتصاد با یکدیگر تعامل و هم فکری داشته و در بهبود وضعیت و تدوین برنامهای برای کاهش فشار اقتصادی خانوارها به سازمان برنامه و بودجه کمک کنند قطعا برای گذر از این شرایط نیاز به خرد جمعی است که بخش از این نبوغ در دانشگاه خوارزمی جمع شده است.
انتهای پیام/